Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Markaryds kommun
Registrerad
Jan 2006

Moderkortet eller skadad fil?

Tja min kompis flashade (upgraderade moderkoret) sin dator för ett litet tag sedan
Men nu efter några dagar så står det att det är en 1300+ dator istället för en 3000+ som det igentligen är ...
Kan det vara flashningen det var fel på ?
eller kan det bara vara något virus som kommit in ?
eller kan det vara så att det bara e bios som har ändrat en inställning...

M.v.h André

Intel i7-950 4.3GHz + Thermalright Silver Arrow | P6T Deluxe V2 | 8GB Hyperx 1600MHz | Nvidia 480gtx sli | Corsair HX 1000 | Windows 7 ult x64|

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2004

låter mest som att det inte har ställts in något efter flashningen..
testa att ställa in alla inställningar så att FSB kommer upp i rätt hastighet igen.. vet dock inte vad rätt fsb är för 3000+..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2005

Mycket möjligt att Cool 'n Quiet har blivit aktiverat, d v s att datorn underklockar processorn när den inte används så att den ska bli svalare och så att man kan dra ner farten på fläkten.

Detta ställer man in i BIOS, bara att kolla.

CoolerMaster Centurion 532 | Tagan 430W EC | DFI LP UT NF4 Ultra-D | AMD64 3700+ SD BN @ 2915Mhz (Zalman CNPS7000B-Cu) | 2x512MB Kingston DDR400 | Asus Radeon X850PRO PCI-E (Zalman VF700-Cu) | 280GB IDE HDD | SuperPI 29s

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2004

Det är dina bios inställningar som ställts om till "default" när du uppdaterade ditt bios
FSBn är vid normal inställningarna i bios för socket-a moderkorten är alltid 100FSB (13x100=1300Mhz), nu vet jag dock inte om det är en AthlonXP eller en Athlon64 3000+ som din processor/moderkort är/har stöd för...
Men som sagt, testa att ändra FSB i bios till 166 (13x166=2158Mhz) eller 200 om du har Athlon64 (9x200=1800Mhz)

"Politicians and diapers have one thing in common. They should both be changed regularly"