Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bålsta
Registrerad
Jan 2007

Flasha bios

Jag ska flasha BIOS men blir orolig när jag läser hur folk misslycka och det får stora konsekvenser, hur gör man egentligen och går det att misslyckas?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
örebro
Registrerad
Nov 2006

mm precis som med allting annat går det att misslyckas, och en misslyckad flashning kommer med stor sannorlikhet att lämna dig med ett obrukbart moderkort. Bara så du är medveten om riskerna.

Det första du skall göra är att ta reda på vilket märke och vilken modell du har på moderkortet, det är väldigt viktigt att du får hem ett bios som är gjort för ditt moderkort. Sedan skall du titta i moderkortets manual, där brukar det stå hur du skall gå till väga. Har du inte manualen kvar eller liknande kan du försöka att söka reda på den via tillverkarens hemsida som en nedladdningsbar pdf fil. Är ju alltid bra om du kan skriva ut den så du har den till hands under flashningen om du blir osäker på något. Svårt att svara på exakt hur du ska flasha då det kan skilja mellan olika kort men följer du bara anvisningarna noga och tar hem rätt biosversion till ditt moderkort så skall det vara svårt att misslyckas. Men har du otur och får strömavbrott under flashningen är det ju inte mycket du kan göra ...

Trädvy Permalänk
SweClockers
Andreas Dimestam
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2002

Använd alltid sökfunktionen före du skapar en ny tråd. Frågan har redan besvarats ett flertal gånger.

*Tråd låst*