Vad göra med litet VIA mini-itx kort?

Permalänk
Medlem

Vad göra med litet VIA mini-itx kort?

Har ett litet Via mini-itx kort jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Har min server med lite grövre grejor i för torrents, snart ftp oxå, plus lagring för filer både bror o jag ska kunna komma åt.

Nu har jag som sagt detta lilla kort och alla delar jag behöver för att tåta ihop nåt av det, tom en liten chassilåda med nätagg så den inte tar mer plats än en boxerlåda. Har funderat på att ha den som experimentburk som jag fjärrstyr för att lära mig ubuntulinux bättre än det jag redan kan.

Vill gärna höra era förslag på vad jag kan använda den till!

Hittade en länk till ett likadant kort: http://www.overclockers.com/articles647/

Mvh

Benkaboy

Permalänk
Medlem

Min epia har jag som server på samma vis som du har din större dator, skillnaden är förstås att epian drar mycket mindre ström vilket kan vara vettigt om den står på dygnet runt. Dessutom har jag den vid mitt tv-möblemang med förstärkare, på så vis fungerar den också som källa till musik. Tyvärr tabbade jag mig och köpte en utan tv-ut, så jag kan inte använda den för att visa film, men det kan kanske du?
Jag styr den via remote desktop antingen från min laptop i nätverket eller vilken dator som helst genom internet explorer.

Visa signatur

Lenovo Thinkpad X220, Core i7, intel 310 80GB msata SSD, 320GB HDD
----
HP nx8220 1.6 GHz Pentium M, 2048MB DDR2, 60GB, x600 64mb/64mb
----
IBM Thinkpad X40 1.4GHz Pentium M