Permalänk
Medlem

Förklaring hdd

Jo, det ligger till så att ett datorköp börjar närma sig, men till skillnad från andra gånger så ska jag bygga den här datorn själv av lösa delar.
Det jag vill är någon ska förklara det här med SATA, IDE, PATA och bygling.
Jag har ingen aning om vad som är bäst eller skillnader i prestanda, så jag skulle vara väldigt tacksam om någon kunde förklara.

Permalänk
Medlem

Om du köper SATA behöver du inte tänka på bygling. PATA däremot där är det den enhet som är längst ut ifrån kabeln som vanligtvis är Master och Slave är den som är närmast moderkortet.

Idag är SATA det som gäller så jag kör själv med bara SATA i min senaste burk utan problem så det råder jag ävenb dig till att göra då det är åtminstone mer framtidssäkert än vad PATA är.

Permalänk
Medlem

Ok, tack för svaret, så det är alltså SATA som gäller. men är det stora prestanda/pris skillander och är det krångel med drivrutiner eller kompabilitet?

Permalänk
Medlem

Normalt inga problem men om så är så driverpack massStorage mm driverpacks om du inte har diskettstation lösa ditt problem och den finns här http://driverpacks.net/DriverPacks/ för nerladdning.

Permalänk
Medlem

Så du menar att jag ska bränna driverpack till en cd och sen installera?

Men hur installerar man dem det måste man väl göra samtidigt som man installerar windows? hur gör man det? sry för alla n00b frågor men det är första gången jag bygger själv.

Permalänk
Medlem

Nope du gör så här enligt http://driverpacks.net/DriverPacks/DriverPack.php?pag=b

-----
t's an easy to use GUI to slipstream the DriverPacks into a 32-Bit Windows 2000, XP or Server 2003 source. Currently, "disc" (CD/DVD), "BartPE" Masstorage Plugin and "multibootDisc" platforms are supported.
-----

Har inte gjort det själv men antagligen behöver du även BartPE som finns här http://www.nu2.nu/pebuilder/ så du kan göra en bootbar skiva sedan.

Permalänk
Medlem

mmmm... krångligt.

Eller så blir det till at köpa en fjantig diskettstation som jag aldrig kommer använda igen

Permalänk