Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ulricehamn
Registrerad
Okt 2004

Minnen till Macbooks

Hej gott folk!

Såhär i juletider känner jag och kompisen att vi tänkte vara extra snälla mot våra Macbooks och förse de med en liten uppgradering, nämligen lite mer primärminne. Istället för att slänga ut onödiga summor på "Apple-certifierade" produkter vore det väl trevligt om man kunde spara några slantar och köpa vanliga Corsair.

Jag har kikat lite på minnen från Komplett och hittat ett kit till min burk, däremot är jag osäker på vad vi skall köpa till kompisens. Vill inte märka när man väl fått hem minnena att det inte fungerar av någon okänd anledning. Däremot har jag förstått att det inte skall spela så stor roll vad man köper för minnen längre eftersom arkitekturerna är så lika varandra numera (Intel).

Jag har första generationens Macbook med Core 2 Duo, den svarta. Alltså en 2GHz med 1GB minne. Kompisen har senaste generationens Macbook, en svart Core 2 Duo på 2.2GHz och med Santa Rosa-arkitekturen or whatnot.

Till min burk har jag kikat på detta:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=333791

Har kollat på Corsairs hemsida och detta skall vara "OK" till min konfiguration.

Till kompisens dator är jag mer osäker eftersom jag har dålig koll på vad för minnestyper som gäller till Santa Rosa och Komplett har ej heller något 4GB-kit. Fungerar det bra att köpa vanliga Corsair Value-minnen av SO-DIMM DDR2-typ?

Detta t.ex:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=331437

Tack på förhand!

PS. Håna mig inte nu xphaze

Mvh,
Michael Claesson

Mvh,
Michael Claesson