Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2007

Corsair XMS2 6400 CL5 4gb strul!

Jag har får bluescreen vid boot med 2 par av http://prisjakt.se/produkt.php?e=86434 (Corsair XMS2 6400 CL5 2x1GB)

Kör just nu med 3 av dessa minnen i och det fungerar. Ja, jag har Vista64. Nån tipsade mig om någon 4gb fix men jag fick ingen mer info om det. Tips?

MacBook Pro 15" i5 520M 8GB GT330M 750GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2002

Testat köra memtest86+?

Fuck fruit! Sitting around being all smug on trees and in pies.
En vänlig liten puff blev en hatisk knuff.
Keso är köttfärs gjord på mumintroll.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2007

Nej, men jag har testat att byta ut dessa en-och-en och det verkar inte vara fel på någon. Men jag ska testa det där med memtest.

MacBook Pro 15" i5 520M 8GB GT330M 750GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vännäs
Registrerad
Jul 2002

Träna bort dyslexin. Asus Z87-A 4.5ghz 1.28v 4670k - sapphire Nitro 390 - 120HZ Acer XG270HU 1440p 144hz - Samsung 850Pro 256gb ssd - asus essence stx - Sennheiser hd600 - Corsair 750w - Dadder/steelS 6g - 8gb Kingston Hyper blu 1600mhz - atcs 840 - Vattenkylt - Felsökning? (Lär dig Googla)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2007

åh, vad glad man blir när man läser den där tråden... funderar på att kontakta db och kolla om jag kan byta till nåt annat moderkort. Om 2gb är max för detta kortet så vill jag nog inte ha kvar det.. byggde systemet för 1 vecka sedan

MacBook Pro 15" i5 520M 8GB GT330M 750GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vännäs
Registrerad
Jul 2002

svårt att veta sånt, 4gb är liksom inte speciellt vanligt i desktop för konsumenten tills nu när priserna rasat.

men man kan testa olika kombinationer.
ibland krävs flipprande med volt till moderkort samt annat för att saker ska funka.
datorer är liksom så olika.

haft flera moderkort som varit si så där.
helt plötsligt med mitt abit ip35-e så är det både stabilt, snabbt och lättjobbat.

Träna bort dyslexin. Asus Z87-A 4.5ghz 1.28v 4670k - sapphire Nitro 390 - 120HZ Acer XG270HU 1440p 144hz - Samsung 850Pro 256gb ssd - asus essence stx - Sennheiser hd600 - Corsair 750w - Dadder/steelS 6g - 8gb Kingston Hyper blu 1600mhz - atcs 840 - Vattenkylt - Felsökning? (Lär dig Googla)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2007

okej, jag brände nyss iväg ett mail till db om jag kan byta. funderar på ett Gigabyte GA-P35-DS4 istället.

jag vill helst inte hålla på o "flippra med volt" utan jag vill bara koppla in grejerna och sen ska det funka normalt, utan inställningar som man måste memorera eller nåt sånt

MacBook Pro 15" i5 520M 8GB GT330M 750GB

Trädvy Permalänk
Chefredaktör
Jacob Hugosson
Plats
Gävle
Registrerad
Okt 2007
Citat:

Ursprungligen inskrivet av joeghurt
okej, jag brände nyss iväg ett mail till db om jag kan byta. funderar på ett Gigabyte GA-P35-DS4 istället.

jag vill helst inte hålla på o "flippra med volt" utan jag vill bara koppla in grejerna och sen ska det funka normalt, utan inställningar som man måste memorera eller nåt sånt

Inställningarna behöver inte memoreras... Du ändrar i BIOS sen är det kvar även om du installerar om datorn.

"Science and technology have progressed to the point where what we build is only constrained by the limits of our own imaginations." – Justin R. Rattner

Kontaktas enklast via PM, nyhetstips skickas helst genom SweClockers kontaktformulär.
Önskas svar i forumet citera mina inlägg. Finns även på Twitter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2007

jaha då får jag väl kolla vad jag skulle ha för spänningar då...

MacBook Pro 15" i5 520M 8GB GT330M 750GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
lund
Registrerad
Apr 2005

kan säga att dom minnena funkar bra på GA-P35-DS4 har exakt dom minnena på mitt ds4

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2007

Fick alla 4 minnena att funka nu... Men i Vistas lilla prestandatestare så fick minnena då jag körde 3GB 5,6 poäng, men med mina 4GB får dom 5,1 poäng?

Om jag inte minns fel så ställde jag in på Latency-inställningarna i BIOS följande:
4
4
4
Auto

Och spänningen på 1,9V vilket det står på minnena.
Tror inte jag gjorde några fler inställningar. Men kan man inte få minnena att fungera fast med överklockad prestanda istället för underklockad? Standard funkar ju uppenbarligen inte.

MacBook Pro 15" i5 520M 8GB GT330M 750GB