Hur skiljer sig prestandan på olika moderkort?

Trädvy Permalänk
Aguma
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2005

Hur skiljer sig prestandan på olika moderkort?

Hej!

Moderkort finns ju i alla olika prisklasser, från ca 300 kr till ca 3000 kr. Det jag undrar är hur mycket sämre ett moderkort för ca 300 kr presterar (ren spelprestanda) jämfört med ett för typ 1000 kr. Jag kikat på sweclockers tester och två moderkort med likadana chipset presterar ungefär lika bra. Men hur bra presterar ett moderkort med VIA chipset eller ett med typ nForce 430 (eller något annat mATX moderkort med inbyggt grafikkort) jämfört med ett med Intels P35 chipset? Jag vill veta spelprestandan!

Köpa speldator? Se gärna Aguma Speldator

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Solen
Registrerad
Apr 2002

Intels G31/G33/G35/P35/X38/X48 är i grunden mycket lika så man märker ingen skillnad om man spelar på den billigast eller dyrast moderkortet så länge som man inte överklockar för då skiljer det en del då billiga moderkort oftast har billiga komponenter och enklare kylning men så länge som man håller sig inom rimliga gränser brukar man kunna klocka lite grann även på enklare moderkort. Chipset som t ex. Nvidia 630i skall man dock undvika som pesten då dom bara har en minneskanal och det blir en flaskhals när man spelar spel.

Så vill du spela på en budget så ta ett G31 kort för dom finns för runt 500kr och upp men gå inte lägre och välj absolut inte VIA!!! Ett 9600GT och en E4500 blir ett bra parti för ett sådant moderkort om man vill spela nyare spel med bra inställningar.

Rocking hard !!!

Kontakt: malo@sweclockers.com eller skicka ett PM

Trädvy Permalänk
Aguma
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2005

Tack så mycket för svaret!

Köpa speldator? Se gärna Aguma Speldator