Permalänk
Medlem

Är det någon som har en FW21Z och kan ge lite feed-back? Skulle också dehöva hjälp av någon som kan förklara för en som inte kan så mycket om datorer hur pass mycket datorn påverkas utav att HD bara är på 4200 rpm. Tänkte se på film + spela typ WoW.

Permalänk
Medlem

Jag funderar på en Sony Vaio VGN-FW21E..
Enligt sony så verkar denna datorn ha en 5400rpms hdd till skillnad från dom dyrare som har 4200rpm.
Någon som sitter på en sån här dator och kan säga hur dom är i kvalitet osv?

Permalänk

Jag har precis införskaffat en Sony VAIO FZ21E, och vid skrivande stund, lyssnar på musik och skriver detta inlägg.

21E har en hårddisk som snurrar 5400rpm, det innebär således att prestanda och och snabbhet ökar exempelvis när du startar datorn. Modellerna som har 4200rpm, ex 21Z har 4200rpm men skillnaden är inte såpass stor att det är någpt som bör avgöra vilken modell du väljer. Med snabbare processor ökar dock värmen (sidorna bredvid styrplattan) blir varm efter en stund men inte alls samma temp som på 21Z som snurrar 4200rpm istället för 5400rpm.

Jag var i butiken och valde mellan 21E och 21Z, det som fick mig att välja 21E var att skillnaden i pris var drygt 5000 kronor. Det som talade för 21Z var ett bättre grafikkort och en skärm som är belyst med dubbellampor och en s k "äkta" full-HD skärm med upplösning 1900*1020. 21E modellen har upplösningen 1600*900 och belyst med singellampa. Skillnaden är inte massiv men det är ju givetvis en skillnad på skärpa och belysning i lite mrökare skrivsbordsmiljö. Men å andra sidan är det som att jämföra en Ferrari med Lamborghini, skärmen är oavsett modell ändå en av de bättre och få konkurrenter kan mäta sig med den.

För att sammanfatta det hela kommer du inte bli missnöjd med ditt val, oavsett modell, men fundera på vad du ska ha datorn till. Är du beroende av ett aningen bättre grafikkort, full-HD skärm och blue ray brännare? Men faktum kvarstår att du kan få mer för pengarna med en Acer eller HP modell men är du ute efter det där lilla extra är VAIO ett utmärkt val. Du upplever kvaliteten och känner att du arbetar med en maskin som är av hög kvalité och design för den kräsna!

Permalänk
Medlem

Oj det var mycket skrivet! Tack för det
Har testat Acer, Hp och fujitsu siemens innan och det är inget jag tänker prova igen, gjorde åt 3st NYA fujitsu siemens datorer som var kassa redan från början!
Jag tror det blir 21E modellen för jag är inte i behov av bättre grafikkort och allt det där extra dom dyrare modellerna har.
Hur mycket "skit" är det installerat på dessa datorer från start?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pomidoroff
Enligt forumet på notebookreview ska det vara riktigt omständigt att göra en clean install på denna dator. De har gjort en guide:
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=292475
Någon som har lyckats? Om man inte kan göra en clean install går sony fetbort. [/B]

Jag har försökt om och om igen. Allt fungerar bra tills man ska få tangentbordets funktioner att fungera. Få memorycardläsaren...ja, lite smått och gott går det helt enkelt inte att få rätt med.
Snacka inte 64 bitars Vista...hur i helvete har de tänkt?

Permalänk
Medlem

Har tänkt att köpa en Sony Vaio FW11M men vill ha svar på en fråga innan detta blir av. Fungerar det att koppla datorn till tvn (hdmi) och spela upp en Blu-Ray film via datorn i full hd utan problem? Klarar datorns prestanda detta? Har en Samsung 40 Full-HD tv med 100 hz och vill ju få ut max av denna. Har hört att det kan hacka lite i 1080p. Någon som har testat?

Permalänk
Medlem

Har precis skaffat en Sony Vaio FW21E. Otroligt nöjd med det jag sett. Har dock en fråga:
Går det inte att ansluta en ljudanläggning till denna dator? Hittar inte var man isåfall kan ansluta. Känner inte att det räcker med datorns inbyggda stereo.

Permalänk
Medlem

Det sitter en ljudutgång på framsidan av datorn, på höger sida om jag inte minns fel.

Permalänk
Medlem

Tack för snabbt svar!
Jasså menar du mikrofon eller hörlurs uttaget?

Permalänk
Medlem

Hörlursuttaget så klart. Bara att koppla en sladd därifrån till lämplig ingång på förstärkaren.

Permalänk
Medlem

Jag hatar Vista.

Har införskaffat mig en sony vaio fw11s..

Tänkte ''nedgradera'' till XP..

Mne jag undrar hur det blir med garantin? Kan man
nekas den om man ominstallerar?

Mvh

Permalänk
Medlem

http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptop-15---16-tum/Sony-VGN-FW51MF(013552,3003)

Har nu köpt en Vaio FW51MF, hoppas jag blir nöjd!
Skriver en kort recension när jag har fått den.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ITSALEX
http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptop-15---16-tum/Sony-VGN-FW51MF(013552,3003)

Har nu köpt en Vaio FW51MF, hoppas jag blir nöjd!
Skriver en kort recension när jag har fått den.

Gör gärna det

Har länge funderat på att köpa en sådan laptop jag med men har tvekat på och köpt pga att jag inte har sett så mycket feedback på den.

Hoppas också på att du blir nöjd med den. Väntar ivrigt på din recension

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ITSALEX
http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptop-15---16-tum/Sony-VGN-FW51MF(013552,3003)

Har nu köpt en Vaio FW51MF, hoppas jag blir nöjd!
Skriver en kort recension när jag har fått den.

Blir det någon recension eller?

Permalänk
Medlem

Hade helt glömt bort detta inlägget.
Iallafall.
Datorn har Full-HD LCD skärm och inte LED vilket kändes lite besviket tills man startade den för första gången, skärmen är grymt bra. I början är det lite svårt att vänja sig vid den höga upplösningen (1920x1080p) eftersom skärmytan är så stor och på sidor som youtube blir det väldigt mycket vitt på kanterna. Efter att man vant sig är detta bara bra, eftersom den har Windows 7 kan man docka två program till varsin halva, utan att man måste scrolla mycket etc.

Datorn startar på ca 15 sek. och har ett stort tangentbord med mellanrum mellan tangenterna (isolerat tangentbord) som är väldigt skönt att skriva på (Apple har kopierat idén ifrån Sony) och man kan vila handlederna på ytan under tangentbordet.
Den har också HDMI-anslutning, inbyggd bluetooth och DLNA stöd. Riktigt skönt att bara lägga mobilen på laddning och låta den synka musik etc. trådlöst. Att spela Blu-ray filmer fungerar också klockrent med grym bildkvalité.
Spel fungerar också bra, nu har jag bara testat The Sims 3, men det laddar på några sekunder och laggar inte ett dugg när man kör det på alla grafikinställningar på högsta.
Den är väldigt tyst och låter absolut inget som är värt att nämna (ibland korta stunder går fläkten igång och då låter den som någon som andas medelkraftigt.

Nu till det största minuset, Sony's bloatware (tror jag det kallas). Alla deras skräpprogram, Movie Story, Vaio Gate, Media Plus, Content exporter, Vaio Control center, etc. som jag bara irriterar mig på. Ett måste (tycker jag) är att inaktivera deras Mac-wannabe ikon dock som ploppar upp längst uppe på skärmen.

Den har bara 3 usb-portar placerade bredvid bluray-läsaren vilket är ganska irriterande om många saker ska in då man oftast har musen där och ibland får inte allt plats.

Batteritiden är också ganska dålig, 2,5 h i energiprofilen "Energispar" alltså lägsta skärm upplys etc.

Slutsats: Sony Vaio FW51MF är en entertainment-laptop gjord för musik, film etc. Meningen är att den ska ersätta en vanlig desktop PC och är därför inte jätteportabel men fungerar ändå att ha med på t.ex. resan. De inbyggda högtalarna är helt okej, lite dålig bas i dom men inget att klaga på. Man kan väl nog säga att detta är en bra utmanare till Macbook's med ett stilrent utseende och bra prestanda.

Datorn kostar ca. 13500:- och enligt mig är det helt klart värt pengarna om du letar efter en desktop replacement-pc och använder datorn mycket för att kolla på film etc.

Måste också rekommendera musen Microsoft Arc, absolut den skönaste musen jag testat och lätt att flytta med sig.

Slutbetyg 8/10