HD4850 - Inget ljud längre?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Källaren
Registrerad
Sep 2008

HD4850 - Inget ljud längre?

Tjenare!
Beställde i fredas ett ASUS HD4850 kort, hämtade upp det på lunchen ida, plockade isär datorn, bort med det gamla kortet, in med det nya, i med 6-pinns kontakten.

Nu är det så här att mitt ljud är helt försvunnet av någon anledning.
Det funkade finfint innan, aldrig haft nått problem med ljudet..

Har rensat ut gamla grafik drivers, och dragit in de nya.

Har även testat att ominstallera "Realtek High definition Audio" utan framgång.

Har hört att det sitter nått inbyggt ljud i HD4850 korten? Kan det vara så att de krockar med ljudkortet lr så?

Här är 2 bilder på mitt problem..

http://img362.imageshack.us/img362/1900/lol1nj3.jpg

http://img362.imageshack.us/img362/1970/lol2ut5.jpg

Den första bilden visar hur det från början såg ut, och det stämmer.
Den andra bilden visar hur det "borde" se ut nu, vilket inte stämmer..
Den skuggade öppna rutan till höger på båda bilderna visar hur det ser ut.

Jag saknar alltså av någon anledning de "grund ljud-enheter" jag hade från början, den ena för headset, den andra för mitt 5.1 Sorround system.
Och den "HDMI" enhet jag har nu, fungerar varken för headset, eller någon annan ljud input.

Någon som har en aning om vad som hänt, och hur jag får tillbaka mina ljudenheter?

Osäker på om detta skulle postas i Ljud eller Grafikkort, så tråden ligger nu i båda. (Verkar även som att denna del av forumet är mer aktiv än de andra?)

Obs. Jag kör Vista 32 bitars, SP1.

Tack på förhand

Workstation: ASRock Z87 Killer | 4770k@4.2GHz | AMD 7970 x2 CF@1050GHz | 16GB DDR3 @ 1600MHz/CL9 | Corsair HX850 |
Enthoo Primo | D5&Photon 170 | 420+360 Rad 60mm | EK CSQ CPU+GPU+GPU vattenblock
ESXi Server: ASUS P9X79 Deluxe | 3930k | 32GB DDR3 @ 2400MHz/CL10
Audio: M-Stage HPA-2 USB | NAD D3020 | Ultrasone Pro 900 | Hifiman HE-400 | Fostex TH-X00

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Har du kollat i ljudinställningar under kontrollpanelen, att du har valt rätt ljudkälla?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Jul 2001

Du kan ju se till att du inte tar tar ljudet via grafikkortet så lär det fungera bättre.

i7 3930k@4.5Ghz, 16GB ram, 1080

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Källaren
Registrerad
Sep 2008

Förstår inte varför den originella ljudkällan skulle blivit utbytt av att jag satte in ett nytt grafikkort, men visserligen är jag inte så insatt i det där heller.

Hur väljer jag "ljudkälla"?

Är som sagt inte helt insatt i det hela, så vore fint att få lite vägvisning om vart jag hittar det alternativet i kontrollpanelen..

EDIT;
Är som sagt inte ens helt säker på ifall det är "inbyggt" ljud i grafikkortet, men det kanske är det?

Hursomhelst, har ingen aning om hur jag väljer vilken ljudkälla som ska användas, grafikkortet/ljudkortet lr så, lite vägvisning vore schysst.

Tack än så länge

Workstation: ASRock Z87 Killer | 4770k@4.2GHz | AMD 7970 x2 CF@1050GHz | 16GB DDR3 @ 1600MHz/CL9 | Corsair HX850 |
Enthoo Primo | D5&Photon 170 | 420+360 Rad 60mm | EK CSQ CPU+GPU+GPU vattenblock
ESXi Server: ASUS P9X79 Deluxe | 3930k | 32GB DDR3 @ 2400MHz/CL10
Audio: M-Stage HPA-2 USB | NAD D3020 | Ultrasone Pro 900 | Hifiman HE-400 | Fostex TH-X00

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Jul 2001

Därför att du satte i ett grafikkort med inbyggt ljudkort som vill hantera ljudet. Kolla ljudinställningarna eller så inaktiverar du bara kortet i systemhanteraren.

i7 3930k@4.5Ghz, 16GB ram, 1080

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Källaren
Registrerad
Sep 2008

Hm, kolla vilka ljudinställningar?
De enda ljudinställningar jag har hittat hittills är de som visas på mina screenies, "Ljudenheter".

Om jag inaktiverar kortet i systemhanteraren, slutar det inte funka då? oO

Här är de enheter jag har som visas i Enhetshateraren under grafikkort o ljud;

http://img381.imageshack.us/img381/5416/enheterna1gb7.jpg

Den översta Ljud enheten är min TV mottagare, den andra är min originella ljud enhet..

Workstation: ASRock Z87 Killer | 4770k@4.2GHz | AMD 7970 x2 CF@1050GHz | 16GB DDR3 @ 1600MHz/CL9 | Corsair HX850 |
Enthoo Primo | D5&Photon 170 | 420+360 Rad 60mm | EK CSQ CPU+GPU+GPU vattenblock
ESXi Server: ASUS P9X79 Deluxe | 3930k | 32GB DDR3 @ 2400MHz/CL10
Audio: M-Stage HPA-2 USB | NAD D3020 | Ultrasone Pro 900 | Hifiman HE-400 | Fostex TH-X00

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Timrå
Registrerad
Aug 2001

Vart har du hört att ett HD 4850 skulle ha inbyggt ljudkort???

Ange källa är du snäll, låter som någon saga i mina öron.

Clevo P170EM, 17,3" 1920x1080, I7 3740QM, 16gb 1600mhz Corsair cl10, 7970M 2gb, 2x120gb SSD, Intel Centrino Ultimate 6300

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Källaren
Registrerad
Sep 2008

Läste om det här..
http://www.eggxpert.com/forums/thread/380615.aspx

Någon som är säker på sin sak om HD4850 har det lr inte?

Verkar vara ganska varierande åsikter..

EDIT;
Väntar fortfarande på att någon ska berätta för mig om det kmr lösa mitt problem att inaktivera ljudkortet?

Och vad är det isånna fall jag ska inaktivera?

Att inaktivera "High Definition Audio Device" i enhetshanteraren, skulle detta kunna lösa mitt problem?
(Förutsatt att HD4850 nu har sitt eget ljudkort som stör mitt original?)

Workstation: ASRock Z87 Killer | 4770k@4.2GHz | AMD 7970 x2 CF@1050GHz | 16GB DDR3 @ 1600MHz/CL9 | Corsair HX850 |
Enthoo Primo | D5&Photon 170 | 420+360 Rad 60mm | EK CSQ CPU+GPU+GPU vattenblock
ESXi Server: ASUS P9X79 Deluxe | 3930k | 32GB DDR3 @ 2400MHz/CL10
Audio: M-Stage HPA-2 USB | NAD D3020 | Ultrasone Pro 900 | Hifiman HE-400 | Fostex TH-X00

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Timrå
Registrerad
Aug 2001
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GamearN^
Läste om det här..
http://www.eggxpert.com/forums/thread/380615.aspx

Någon som är säker på sin sak om HD4850 har det lr inte?

Verkar vara ganska varierande åsikter..

EDIT;
Väntar fortfarande på att någon ska berätta för mig om det kmr lösa mitt problem att inaktivera ljudkortet?

Och vad är det isånna fall jag ska inaktivera?

Att inaktivera "High Definition Audio Device" i enhetshanteraren, skulle detta kunna lösa mitt problem?
(Förutsatt att HD4850 nu har sitt eget ljudkort som stör mitt original?)

Finns ingen DAC eller något på kortet, enbart att det har stöd för att skicka vidare ljud via HDMI.

Clevo P170EM, 17,3" 1920x1080, I7 3740QM, 16gb 1600mhz Corsair cl10, 7970M 2gb, 2x120gb SSD, Intel Centrino Ultimate 6300

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Källaren
Registrerad
Sep 2008

Aha.. Tips om vad som kan vara fel/Vad ja kan göra åt det?

Workstation: ASRock Z87 Killer | 4770k@4.2GHz | AMD 7970 x2 CF@1050GHz | 16GB DDR3 @ 1600MHz/CL9 | Corsair HX850 |
Enthoo Primo | D5&Photon 170 | 420+360 Rad 60mm | EK CSQ CPU+GPU+GPU vattenblock
ESXi Server: ASUS P9X79 Deluxe | 3930k | 32GB DDR3 @ 2400MHz/CL10
Audio: M-Stage HPA-2 USB | NAD D3020 | Ultrasone Pro 900 | Hifiman HE-400 | Fostex TH-X00

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Så här är det, det finns ett inbyggt ljudkort i ATi:s grafikkort sedan 2xxx serien.
2xxx och 3xxx serie har stöd för upp till 5.1 ljud medan 4xxx serien har utökat till 7.1, så gå till enhetshanteraren och titta under ljud, video och spelenheter så bör du hitta något om ATi function driver for high definition audio, testa att inaktivera denna så kanske det löser sig?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Källaren
Registrerad
Sep 2008

Har ingen sån enhet

http://img381.imageshack.us/img381/...heterna1gb7.jpg

Det där är vad jag har under Ljud/Video/Spelenheter

Workstation: ASRock Z87 Killer | 4770k@4.2GHz | AMD 7970 x2 CF@1050GHz | 16GB DDR3 @ 1600MHz/CL9 | Corsair HX850 |
Enthoo Primo | D5&Photon 170 | 420+360 Rad 60mm | EK CSQ CPU+GPU+GPU vattenblock
ESXi Server: ASUS P9X79 Deluxe | 3930k | 32GB DDR3 @ 2400MHz/CL10
Audio: M-Stage HPA-2 USB | NAD D3020 | Ultrasone Pro 900 | Hifiman HE-400 | Fostex TH-X00

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Bilden funkar inte, kan du försöka posta den igen?
Vilka drivisar kör du med?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
/dev/hda1
Registrerad
Okt 2003

Fick samma problem efter att ha installerat mitt ATI-kort. Löste det genom att formatera datorn och dra hem drivrutiner från ATI.com istället för att använda skivan. Kanske inte den bästa lösningen att fortmatera men..

ZalCiNoWa

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Källaren
Registrerad
Sep 2008

Gjorde nyss en system återställning, det första som hände när datorn kom till skrivbordet var att den installerade nå Audio drivers för HD4850 grafikkortet.

Måste vara de här som sabbar mitt original ljud..

Har nu rensat ut ATi display drivers, drog hem 8.8 versionen från AMD.com, och problemet är kvar.

Vet inte riktigt, men gör nog ingen skillnad vilka drivers jag använder.. Använt både de på skivan och från AMD nu, problemet kvarstår.

Och eftersom att datorn installerade nå High Definition Audio -styrenhet för HD4850 direkt efter systemåterställning, är jag nu ganska säker på att det är det här som krånglar till det.

Vad ska jag göra för att få bort det? Några tips?

Gör jag en ny systemåterställning drar den in skiten igen, går det att avaktivera att den automatiskt drar in drivers för enheten så fort den känner av att de inte finns?

Ingen aning hur jag ska avaktivera det genom enhetshanteraren heller..
De alternativ jag har när jag öppnar fliken Ljud/Video/Spelenheter är:

ASUSTek LNA Tiger Hybrid Capture Device (TV Mottagare)

High Definition Audio Device (Om jag inaktiverar den får jag heller inget ljud, det verkar vara den enda audio device jag kan "se" iaf)

USB-Ljudenhet (Ingen aning vad det är)

Workstation: ASRock Z87 Killer | 4770k@4.2GHz | AMD 7970 x2 CF@1050GHz | 16GB DDR3 @ 1600MHz/CL9 | Corsair HX850 |
Enthoo Primo | D5&Photon 170 | 420+360 Rad 60mm | EK CSQ CPU+GPU+GPU vattenblock
ESXi Server: ASUS P9X79 Deluxe | 3930k | 32GB DDR3 @ 2400MHz/CL10
Audio: M-Stage HPA-2 USB | NAD D3020 | Ultrasone Pro 900 | Hifiman HE-400 | Fostex TH-X00

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Jul 2001

Alltså, tog mig typ 3 sekunder att ordna det där när det hände mig med min htpc. Dock kommer jag inte ihåg vad exakt jag gjorde, men svårt var det inte.

i7 3930k@4.5Ghz, 16GB ram, 1080

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Källaren
Registrerad
Sep 2008

Hm, som synes lyckas iaf jag inte lika bra..

Fattar ingenting av vad som är fel.

Försök komma ihåg vad du gjorde? ;P

Workstation: ASRock Z87 Killer | 4770k@4.2GHz | AMD 7970 x2 CF@1050GHz | 16GB DDR3 @ 1600MHz/CL9 | Corsair HX850 |
Enthoo Primo | D5&Photon 170 | 420+360 Rad 60mm | EK CSQ CPU+GPU+GPU vattenblock
ESXi Server: ASUS P9X79 Deluxe | 3930k | 32GB DDR3 @ 2400MHz/CL10
Audio: M-Stage HPA-2 USB | NAD D3020 | Ultrasone Pro 900 | Hifiman HE-400 | Fostex TH-X00

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dalarna
Registrerad
Jan 2006

kör du vista så:

1) Högerklicka på Högtalaren ner till HÖGER
2) Klicka på Uppspelning
3) Markera "HÖGTALARE" och tryck på set defalut
4) Stäng alla program som kan spela upp ljud tex. Winamp.
5) Starta sedan tex winamp igen och problemet ska vara löst!

WS: Phenom 9850BE @ 3.0GHZ .:. 4GB Redline .:. 790-FX.:. 4870x2 .:. 1TB .:.Lian-Li PC-V2000 .:. Vattenkylning .:. Vista x64/Xp x86
Server: Sempron Le-1100 .:. 2GB xms2 .:. 1.6TB .:. Lian-li PC-A05.:. Windows home server
Väntar på : Deneb

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Om du avinstallerar ditt ljudkort, och sedan startar om, så kanske windows hittar ljudkortet igen och vill installera det korrekt?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Källaren
Registrerad
Sep 2008

Det är det som är problemet..

Jag har bara EN enda enhet att välja när jag kmr in där, som inte funkar på varken headset, sorround, lr annan ljud uppspelnings enhet.

EDIT;
Om jag avinstallerar mitt ljudkort, är det Realtek High Definition Audio jag ska avinstallera då?

Hur hittar jag ljudkortet?

Workstation: ASRock Z87 Killer | 4770k@4.2GHz | AMD 7970 x2 CF@1050GHz | 16GB DDR3 @ 1600MHz/CL9 | Corsair HX850 |
Enthoo Primo | D5&Photon 170 | 420+360 Rad 60mm | EK CSQ CPU+GPU+GPU vattenblock
ESXi Server: ASUS P9X79 Deluxe | 3930k | 32GB DDR3 @ 2400MHz/CL10
Audio: M-Stage HPA-2 USB | NAD D3020 | Ultrasone Pro 900 | Hifiman HE-400 | Fostex TH-X00

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dalarna
Registrerad
Jan 2006

hmm, strange! Bara att testa installera ljudkorts drivrutinerna igen då och se om du får några fler enheter att välja mellan.

WS: Phenom 9850BE @ 3.0GHZ .:. 4GB Redline .:. 790-FX.:. 4870x2 .:. 1TB .:.Lian-Li PC-V2000 .:. Vattenkylning .:. Vista x64/Xp x86
Server: Sempron Le-1100 .:. 2GB xms2 .:. 1.6TB .:. Lian-li PC-A05.:. Windows home server
Väntar på : Deneb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Källaren
Registrerad
Sep 2008

Hur kan jag se vilka drivers jag för tillfället använder för ljudkortet?

Workstation: ASRock Z87 Killer | 4770k@4.2GHz | AMD 7970 x2 CF@1050GHz | 16GB DDR3 @ 1600MHz/CL9 | Corsair HX850 |
Enthoo Primo | D5&Photon 170 | 420+360 Rad 60mm | EK CSQ CPU+GPU+GPU vattenblock
ESXi Server: ASUS P9X79 Deluxe | 3930k | 32GB DDR3 @ 2400MHz/CL10
Audio: M-Stage HPA-2 USB | NAD D3020 | Ultrasone Pro 900 | Hifiman HE-400 | Fostex TH-X00

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Finns där inga utropstecken i enhetshanteraren?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Okt 2005

Den normala enheten för att spela upp ljud verkar helt sonika ha försvunnit från listan över tillgängliga uppspelningsenheter och det enda som finns kvar är den som går genom HDMI-utgången på grafikkortet ...

Hmm ...

Du säger att du provat att installera om "Realtek High definition Audio". Antar att detta är den integrerade ljudkretsen på ditt moderkort. Har du provat att installera om drivutinerna för denna som kom med moderkortet? Avinstallera genom enhetshanteraren först och lägg sen in drivrutinerna igen.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av GamearN^
EDIT;
Om jag avinstallerar mitt ljudkort, är det Realtek High Definition Audio jag ska avinstallera då?

Hur hittar jag ljudkortet?

Precis, du borde hitta det i enhetshanteraren som sagt.

"Aurora" Intel Core i5-4670K@4,2GHz - 8GB Corsair Vengeance 1600MHz - MSi Z87-G55 - Sapphire AMD R9 290 Tri-X - 2*Samsung 1TB (RAID 0) - Antec P182 - Corsair HX620 - Noctua NH-U12P
"Mirage" Macbook Pro 13" - 16GB RAM - dualboot OSX/Win7
Hä lön's int' förklar' för dem söm int' begrip'

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2007

Realtek High Definition Audio är sannolikt integrerat ljud. prova att uppdatera drivrutinerna.
http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Källaren
Registrerad
Sep 2008

Jalle; Du menar så som det ser ut när enheten är inaktiverad?
Nej det finns det inte.. Försöker ladda upp en ny bild på imageshack över hur det ser ut för mig i Ljud fliken.

http://img152.imageshack.us/img152/2484/lolwtf2kx2.th.jpg

Har inte testat någonting med drivrutinerna än, så gör det nu.

Tackar och bockar för snabba svar

Workstation: ASRock Z87 Killer | 4770k@4.2GHz | AMD 7970 x2 CF@1050GHz | 16GB DDR3 @ 1600MHz/CL9 | Corsair HX850 |
Enthoo Primo | D5&Photon 170 | 420+360 Rad 60mm | EK CSQ CPU+GPU+GPU vattenblock
ESXi Server: ASUS P9X79 Deluxe | 3930k | 32GB DDR3 @ 2400MHz/CL10
Audio: M-Stage HPA-2 USB | NAD D3020 | Ultrasone Pro 900 | Hifiman HE-400 | Fostex TH-X00

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dalarna
Registrerad
Jan 2006
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GamearN^
Hur kan jag se vilka drivers jag för tillfället använder för ljudkortet?

Går nog inte att se eftersom de på något konstigt jävla sätt har försvunnit. Men det står i manualen till moderkortet eller på lådan till det. Men troligtvis är det realtek. Slit hem nyaste och testa! Realteks hemsida är riktigt usel och det kan ta lång tid att få hem drivrutiner.

WS: Phenom 9850BE @ 3.0GHZ .:. 4GB Redline .:. 790-FX.:. 4870x2 .:. 1TB .:.Lian-Li PC-V2000 .:. Vattenkylning .:. Vista x64/Xp x86
Server: Sempron Le-1100 .:. 2GB xms2 .:. 1.6TB .:. Lian-li PC-A05.:. Windows home server
Väntar på : Deneb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Källaren
Registrerad
Sep 2008

Avinstallerade realteks drivrutiner genom enhetshanteraren, och körde drivesweeper för att få bort resten.

Nu när jag försöker installera drivrutinerna får jag ett felmeddelande och installationen vill inte starta...

"Ingen drivkrets understöddes i detta drivkretspaket."

Jahapp?

Workstation: ASRock Z87 Killer | 4770k@4.2GHz | AMD 7970 x2 CF@1050GHz | 16GB DDR3 @ 1600MHz/CL9 | Corsair HX850 |
Enthoo Primo | D5&Photon 170 | 420+360 Rad 60mm | EK CSQ CPU+GPU+GPU vattenblock
ESXi Server: ASUS P9X79 Deluxe | 3930k | 32GB DDR3 @ 2400MHz/CL10
Audio: M-Stage HPA-2 USB | NAD D3020 | Ultrasone Pro 900 | Hifiman HE-400 | Fostex TH-X00

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Kolla de olika träffarna på denna sida så kanske du kan hitta lösningen på ditt problem
http://www.eniro.se/query?search_word=high+definition+audio+r...

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2008

asså installerar ljuddrivrutinerna sig själva genom hårdvaran eller hämtar den hem det från tex windows update? Om den hämtar från internet så är det ju bara o dra ur nätverkssladden/kortet/usb-dongeln. Sedan så kan du ju prova att nollsälla bios(antingen via en CMOS-knapp på moderkortet eller ta ur batteriet en stund).

Spelriggen: Intel i7 3770K - GTX 1070 - 16GB Minne - ASRock P67 Professional - Samsung 840 240GB - be quiet! 730W - Corsair Carbide Air 540 - Eizo FG2421 - Custom vattenkylning.