Minneshastigheten fortfaranda lika med busshastighet?

Permalänk
Medlem

Minneshastigheten fortfaranda lika med busshastighet?

Det här är något jag har funderat på, jag är ju totalt nybörjare med hårdvara med i datorbyggarskolan här står det att minneshastigheten på dina minnen bör ligga över processorns busshastighet.

Är det fortfarande så eller har något ändrats? Jag undrar mest eftersom jag läser många trådar här där folk ska köpa nya datorer och väljer en quad-core med 1800MHz busshastighet och sen 4GB minnen med bara 800MHz och ingen påpekar det.

Är det inte relevant längre? Är det anurlunda med quad-core? Måste inte processorn arbeta långsammare? Jag sökte efter det här men svaren verkade vara ett par år gamla och jag förstod inte riktigt vissa.

Permalänk
Hedersmedlem

Det är olika på Intel:s och AMD:s, eftersom Intel fortfarande kör med FSB, och AMD med HyperTransport, dock kommer Intel att gå över till något liknande som AMD har, iom nästa arkitektur, I7 eller vad den nu skulle heta

Dagens prollar har ju inte HT/busshastigheter på det du nämner, utan de jobbbar på "normalt" 200MHz för AMD, och upp till 333MHz för Intel, men man naturligtvis "hotta" dessa hastigheter

Visa signatur

Stalin var så gammal att de fick Len´in. ;)