Vad är det absolut skummaste som har hänt dig?

Permalänk
Medlem

http://technology.todaysbigthing.com/2009/01/21

När jag såg detta live häromdagen...

Visa signatur

They invented "SUV" because they can't call them Jeep
"Tycker alltid att du är lite tjurskallig när du skriver till mig och andra.. har jag fel?" - tcntad
"Du är fan min idol på Sweclockers Martiis. Tack för att du finns!" -
Crippa90

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill
Well well.. För det första vill jag säga att jag är inte det minsta förvånad över din första generella reaktion. Tro det eller ej, jag tänkte presis som du en gång i tiden. Jag trodde varken på ett liv efter döden eller ufos.

Du får inse att det är en stor skillnad mellan att tro att gud tittar på vad enda liten sak du gör och kommer döma dig till helvetet om du inte följer allt som står i bibeln och att tro på att flera dimensioner existerar där saker händer som vi inte fullt förstår eller ens är i närheten av att förstå idag. Världens främsta fysikteoretiker hävdar att det finns upp till 11 dimensioner så ta inte mitt ord för det, ta deras ord för det.

En annan grej är att dessa fenomen med folk som säger att dom sett andar etc har hänt folk som över huvud inte tror på ett liv efter döden. Så här håller din världsbild inte riktigt. Det är speciellt såna personer som övertygat mig mest folk som vittnar om att dom sett ex. andar som bara något att förlora genom att berätta det. Eller du kanske tror att alla sett i syne, ljuger eller är knäppa som hävdar detta?

En stor del av av västvärlden har väldigt lite stimuli från den här typen av fenomen och man går inte längre till kyrkan etc. Detta har lett till att vetenskapen varit i stort sätt det enda sättet vi haft att titta på saker genom och det såklart formar åsikter som dina ganska uppenbart. Vetenskapen har inte svar på allt. Det är det som alla dessa personer är ett tecken på. Men du kan ignorera det om det gör dig lyckligare.

Om du faktiskt tagit tiden och tittat på lite dokumentärer om ufon så hade du redan fått svar på din fråga om varför dom inte landat framför vita huset. Men du har ju redan bestämt dig för vad du tycker ser jag.

Angående det sista du skrev så visst jag lyssnar på utvalda program från coast to coast för det är väldigt underhållande program. Och utbildande dessutom. Jag vet vad du tänker, utbildande i nonsens eller nåt i den stilen. Jo visst, men det är erfarenhet att höra hur en knäppis tänker också och kul samtidigt sen kommer det en hel del vetenskapsmän etc så det är inte bara kul nonsens. Det var ett väldigt intressant program om hur teknologin växer allt mer in i människan om hur amerikanska soldater fått skywalker armar etc så det rekommenderas att lyssnas på ^^.

Jag har aldrig sagt att dessa "sammanträffanden" som vissa upplever, att man stöter på samma ämne etc om och om igen nästan tillsynes mot sannolikheten för att göra det, om det finns något sådant, att detta skulle vara något övernaturligt. Men det är kul att tänka en tanke på att det är möjligt. Dessutom är det sant att det finns många dokumenterade fall av psykiska förmågor där folk fått tillgång till information dom inte kunnat veta etc. Låt säga att detta existerar, vilket jag tror, då är det inte så långsökt att se ett samband mellan det och dessa "sammanträffanden".

Du har en förutfattad mening om mig med. Jag bokstavligen slukar dokumentärer av alla slag. Jag gillar cryptozoologi extra mycket eftersom där händer det att nya och förut trodde utdöda arter hittas. Jag ser dokumentärer om UFOs men där börjar jag tycka det börjar bli lite tråkigt. Det är samma ramsa jag hör från de som bevittnat något och som bäst finns det en suddig video där en sydstatare skriker att han aldrig sett något liknande.

Och sen gällande det som hände i guatemala(?????) där väldigt många bevittnade det som ut som sakta fallande flares i bergen. Det fanns många vittnen som beskrev ett ruskigt stort trekantigt flygande tingest under samma kväll. Men ingen fångade det på film. Det finns jag konstigt. Att de tusentals (som faktiskt bevittnade ljusen), att inte varenda kotte med någon form av kamera sedan fångade det stora UFOt.

Jag har inte orkat gnaga igenom mig Disclosure Project men det ligger på någon hårddisk någonstans. Och jag ser inte ner på folk som ser något dom inte kan förklara. Blixtar var för länge sen en av gudarnas straff osv. Men nu vet vi bättre. Och att du säger att vi i västvärlden hart väldigt lite stimuli från den här typen av fenomen, kan det bero på att vi generellt sett är mer välutbildade och inte tror på att vi behöver offra en tupp för att det inte ska bli torka eller rensa ut onda andar?

Och en fysikteoretiker häfvdar via e ganska ball youtubevideo där han skissar upp ett så kallat multiversum där alla möjligheter som skulle kunnat skett lever parallellt är en spännande teori. Det håller jag med om.

Den är frasen "tro på UFOn" felaktig. UFOn existerar och det är alla som blivit uppläxade i vad UFO egentligen står för. Ett oidentifierat flygande föremål. Exakt vad som helst som för tillfället man inte vet vad det är. "Boogie" i flygsammanhang.

Folk med en övertygelse övertalar lägg omkull en som "söker". En person som sett tomtar och troll övertygar inte mig oavsett hur vivid hans/hennes berättelse är. Min mor lyckas inte, min mormor lyckas inte. Den som lyckas har fångat fanskapet i en bur och vetenskapen har stuckit nålar i den

Utan att försöka eller vilja trampa ner på dig tror jag att du är relativt ung, med oavancerat arbete (om något), med mycket tid över att fundera titta på TV och det sent på natten när hjärnan har en mindre rationell förmåga.
Sen är majoriteten av dina argument hämtade från tredjepart som du väldigt ogjärna delar med dig av. Det är ett vanligt tecken på att informationsvärdet och djupet inte är speciellt högt.

Sen finns det ett pris på 1 miljon dollar som James Randi har avsatt till den första som kan bevisa något som helst paranormalt (ESP,PSP,spöken) under kontrollerade former. Det priset finns kvar eftersom ingen av många har lyckats. Kända som okända medier har frågats varför dom inte deltar i "tävligen" och många av dom säger att dom antingen inte behöver pengarna (och att ge bort pengarna till bättre behövande verkar inte vara ett val för dom hehe) eller att deras kontakt med andarna kommer spontant och kan inte styras, vilket är en otroligt bekvämt sätt att ha kakan kvar.

Min grundinställning till det mesta är skeptism och jag tror att det är sunt. Oavsett om det är vetenskap eller paranormala företeelser.

Citat:

Jag menar riktiga saker.
Massiva objekt skulle plötsligt försvinna från vår värld då de dykt lite längre in/ut i den dimension som du nu menar finns, hela tiden. Samma sak för plötslig uppkomst av dem. Ja, hela världen skulle vara kaotisk för oss. Helt jävla kaotisk. Inte trappor som knarrar, kaotisk.

Det sker iofs på kvantnivå.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill
Grejen var det att hon inte hade möjligthet till att se instrumentet. Annars hade naturligtvis inte läkarna vittnat om det.

Återigen bara ditt ord. Att du är övertygad om att du hörde i en dokumentär att läkarna var övertygade räcker inte för att övertyga mig, och borde inte räcka för någon.
Källhänvisningar...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill
Jodå. Det finns många kända fall där psychics gett polis information som dom helt enkelt inte kunnat veta om dom inte vart inblandade i mordet själv eller har en psykisk förmåga.

Suveränt, om det nu finns så många så borde det inte vara några problem att säga en och ett specifikt fall. Så låt höra!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill
Den norske? damen som går runt i skogar och talar om detaljer tex.

Vem?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill
Sen kan man fråga sig som jag nämnt tidigare en gång när man ska mäta om en kvark har massa eller inte eller energin i den..kom inte riktigt ihåg hursomhelst det är ett kännt fenomen som vetenskapen inte kan förklara där kvarken verkar ändra form beroende på vad man mäter!

Det första du skriver om är sökandet efter higgsbosonen för att ge ännu mer bekräftelse till standardmodellen i partikelfysik. Du kan inte på fullt allvar mena att det skulle vara likvärdigt med ditt sökande efter UFOn eller liknande? Den partikeln förutsägs av en modell som har oerhört mycket som talar för sig.

Det andra du skriver om är något helt annat, nämligen köpenhamnstolkningen av kvantmekanik. Det är ett av flera sätt man kan tolka experimenten, och har faktiskt inte lika stort stöd idag som tidigare.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill
det låter konstigt men detta är dokumenterat.. en teori skulle kunna vara att om man försöker mäta denna förmåga så går det inte utan att påverka den på något sätt.

Du har inte förstått köpenhamnstolkningen. Den säger inget som skulle ge stöd till det där.
Motsvarigheten (som vore konstig) vore om psychics hade både rätt OCH fel fram tills någon tittar efter då det ena skulle bli sant.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill
samtidigt så har inte psychics 100 % rätt alltid.

Det räcker med att de har statistiskt signifikant bättre resultat än enbart slump.
Vid tillräckligt stort experiment (tillräckligt många utfall) räcker det om denna kan gissa rätt på krona/klave 51% av fallen. Vid mindre experiment räcker det med lite högre siffror, men inte i närheten av 100% krävs.
Så nej, det förklarar inte varför de inte lyckas på experimenten. Det förklaras dock av att de inte är synska.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill
Hur vet du hur en annan dimension fungerar.

Fysik. Studiet av saker som dimensioner.
Så du menar inte dimensioner? Du pratar om andevärld, livet efter döden, etc. Sluta kalla det för dimension om du inte menar dimension.
Att använda termer de använder i vetenskap för sitt hockus pockus är en genomskinlig och löjlig taktik.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill
Den kan finnas på ett annat plan utan att påverka våran i 99.99 % av fallen. Det vet väl inte du.

Den, som i dimensionen?
Nej, den kan inte finnas "på ett annat plan", den skulle gå ortogonalt mot alla andra dimensioner. Så som dimensioner gör.
Kalla det inte för dimension om du inte menar dimension.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill
Det är absolut inget konstigt med paranomala fenomen. Inte heller är det hokus pokus. Det är fenomen som folk ärligt upplever. Vad exakt det är det vet nog få.

Jag förnekar inte att folk har upplevelser som kan tolkas som paranormala fenomen. Jag förnekar att det skulle behövas paranormala förklaringar.
Du har helt rätt i att i världen i stort är det en bråkdel som vet vad som orsakar de sk "paranormala fenomenen". Många tror ju faktiskt på dem.
Men i den akademiska världen vet de flesta vad det är. Inklusive mig.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill
Världens främsta fysikteoretiker hävdar att det finns upp till 11 dimensioner så ta inte mitt ord för det, ta deras ord för det.

Du tänker på några av de mängder av strängteorier som finns.
Det är inte världens främsta fysiker som argumenterar för strängteorin, det är en minoritet.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av iXam
Jag gillar cryptozoologi extra mycket eftersom där händer det att nya och förut trodde utdöda arter hittas

Håll i åtanke att det var ett tiotal år sedan det senaste stora däggdjuret hittades.
Så på den fronten kommer nog inte några fler upptäckter, men kanske. Men isåfall lär det bli något "vanligt djur" inte en gigantisk primat.

Permalänk
Inaktiv

Bra post du gav!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av iXam
Du har en förutfattad mening om mig med. Jag bokstavligen slukar dokumentärer av alla slag. Jag gillar cryptozoologi extra mycket eftersom där händer det att nya och förut trodde utdöda arter hittas. Jag ser dokumentärer om UFOs men där börjar jag tycka det börjar bli lite tråkigt. Det är samma ramsa jag hör från de som bevittnat något och som bäst finns det en suddig video där en sydstatare skriker att han aldrig sett något liknande.

Well okej det lät så i alla fall för den frågan du ställer svaras ofta på i ufo dokumentärer.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av iXam

Och sen gällande det som hände i guatemala(?????) där väldigt många bevittnade det som ut som sakta fallande flares i bergen. Det fanns många vittnen som beskrev ett ruskigt stort trekantigt flygande tingest under samma kväll. Men ingen fångade det på film. Det finns jag konstigt. Att de tusentals (som faktiskt bevittnade ljusen), att inte varenda kotte med någon form av kamera sedan fångade det stora UFOt.

Jag personligen känner inte till detta fall men Phoenix lights är ju minst sagt övertygande enligt mig. 10000 vittnen, vittenen som såg skeppet nära och guvenören som säger att han såg skeppet också. ljusen var inga flares.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av iXam

Jag har inte orkat gnaga igenom mig Disclosure Project men det ligger på någon hårddisk någonstans. Och jag ser inte ner på folk som ser något dom inte kan förklara. Blixtar var för länge sen en av gudarnas straff osv. Men nu vet vi bättre. Och att du säger att vi i västvärlden hart väldigt lite stimuli från den här typen av fenomen, kan det bero på att vi generellt sett är mer välutbildade och inte tror på att vi behöver offra en tupp för att det inte ska bli torka eller rensa ut onda andar?

Vetenskapen har inte gett utrymme för tidigare bilder om ett andeliv etc. Det behöver inte betyda att det inte existerar. Kanske dessa urgamla kulturer där man dyrkar "gudar" faktiskt ha lite verklighet i sig. Existerar ett liv efter döden där andar kommer och hälsar på i vår värld så ser dom ju genast mindre knäppa ut även om dom har mkt vidskepliga åsikter.

Och en fysikteoretiker häfvdar via e ganska ball youtubevideo där han skiss

Citat:

Ursprungligen inskrivet av iXam
ar upp ett så kallat multiversum där alla möjligheter som skulle kunnat skett lever parallellt är en spännande teori. Det håller jag med om.

Om du tror på ett multiuniversum är har du inte så långt kvar till att tro på annat som inte är helt vetenskapligt accepterat i min bok.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av iXam
Den är frasen "tro på UFOn" felaktig. UFOn existerar och det är alla som blivit uppläxade i vad UFO egentligen står för. Ett oidentifierat flygande föremål. Exakt vad som helst som för tillfället man inte vet vad det är. "Boogie" i flygsammanhang. [/B]

Jag vet vad frasen betyder men jag bryr mig inte för den allmänna åsikten om begreppet ufo är att det är ett flygande tefat etc. Kanske håller på att förändras iofs.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av iXam
Utan att försöka eller vilja trampa ner på dig tror jag att du är relativt ung, med oavancerat arbete (om något), med mycket tid över att fundera titta på TV och det sent på natten när hjärnan har en mindre rationell förmåga.
[/B]

Tack för den du inte den finaste komplimang jag fått. Nej du jag har gått naturvetenskapliga programmet-natur och pluggat 2 år på teknisk högskola till byggingenjör. Du verkar inte vara den vassaste person jag hört själv då dom vassaste personerna ofta är väldigt öppna för olika möjligheter.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av iXam
Sen är majoriteten av dina argument hämtade från tredjepart som du väldigt ogjärna delar med dig av. Det är ett vanligt tecken på att informationsvärdet och djupet inte är speciellt högt.[/B]

Jag har redan gått igenom detta med haricots. Vill du källsöka får du göra det jag har roligare saker för mig. Jo det skulle vart kul att komma med mirakulösa första persons upplevelser om alla ämnen men det har jag inte tyvärr ^^. Jag tror dom miljoner människor som påstår sig ha sett saker. Eller åtminstone 5 % av dom. Det räcker gott för mig.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av iXam
Sen finns det ett pris på 1 miljon dollar som James Randi har avsatt till den första som kan bevisa något som helst paranormalt (ESP,PSP,spöken) under kontrollerade former. Det priset finns kvar eftersom ingen av många har lyckats. Kända som okända medier har frågats varför dom inte deltar i "tävligen" och många av dom säger att dom antingen inte behöver pengarna (och att ge bort pengarna till bättre behövande verkar inte vara ett val för dom hehe) eller att deras kontakt med andarna kommer spontant och kan inte styras, vilket är en otroligt bekvämt sätt att ha kakan kvar.[/B]

Detta har jag inte hört talas om Hur säkert måste personen bevisa fenomenet. Till 100% eller bara mer än vad som är slumpen?
Det beror ju på hur hårda krav han satt och är dom riktigt hårda så kan även den bäste misslyckas vilket säkerligen skulle lyftas fram. Det är ju subjektiva upplevelser vi pratar om som psychics har så logiskt sätt så har dom ju rätt i att dom inte kan kontrollera om dom kommer få information vid ett specifikt tillfälle. Men är kraven låga så kan jag h¨ålla med om att det ser misstänksamt ut,

Citat:

Ursprungligen inskrivet av iXam
Min grundinställning till det mesta är skeptism och jag tror att det är sunt. Oavsett om det är vetenskap eller paranormala företeelser.
[/B]

Att vara skeptisk är alltid bra. Att vara negativt inställd och låst för all ny information som man inte känner till är trångsynthet. Oftast väldigt rigida lågintelligenta okreativa människor som inte vågar tänka utanför boxen som är extremt pessimistiska till information dom inte känner sig bekant med. Detta är personer som i regel avfärdar allt dom inte redan tror på.
Du låter inte som att du är en sån person tack och lov. Dom finns här och var dock.

EDIT: Haricots, jag gör ett sällsynt undantag
http://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rnimmelse_av_mord

I artikeln står det att informationen inte för sverige eller norges del ledde till att något mord blev löst, men att informationen som dom lyckades snappa upp genom energispåren var i regel korrekt enligt polis, även hemlighetsstämplad information. Det står att ett romänskt medium dock gjorde att ett fall löstes. Var jag inte duktig nu
resten av infon kan du nog hitta själv om du söker efter den annars pma mig.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill
Om du tror på ett multiuniversum är har du inte så långt kvar till att tro på annat som inte är helt vetenskapligt accepterat i min bok.

Multiversum (inget uni där, av självklara orsaker) är inte alls så tokigt.
Det är en annan tolkning än köpenhamnstolkningen som jag skrev tidigare, och förklarar många kvantmekaniska skeenden väldigt bra.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill
Detta har jag inte hört talas om Hur säkert måste personen bevisa fenomenet. Till 100% eller bara mer än vad som är slumpen?
Det beror ju på hur hårda krav han satt och är dom riktigt hårda så kan även den bäste misslyckas vilket säkerligen skulle lyftas fram. Det är ju subjektiva upplevelser vi pratar om som psychics har så logiskt sätt så har dom ju rätt i att dom inte kan kontrollera om dom kommer få information vid ett specifikt tillfälle. Men är kraven låga så kan jag h¨ålla med om att det ser misstänksamt ut,

Kraven är precis så låga som de kan vara utan att man skulle få en massa missvisande postiva resultat.
Statistiskt signifikanta resultat med andra ord, samma standard som alla andra fenomen ställs inför.
Om du läst byggingenjör kanske du läst någon statistik?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill
Oftast väldigt rigida lågintelligenta okreativa människor som inte vågar tänka utanför boxen som är extremt pessimistiska till information dom inte känner sig bekant med.

Du kunde inte ha mer fel.
Du har nästan hela den akademiska världen emot dig, nära 100 freaking procent. Nästan ingen som läst lite tror på dig.
Skulle du karaktärisera den akademiska världen på det där sättet?
Gaah...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill
EDIT: Haricots, jag gör ett sällsynt undantag
http://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rnimmelse_av_mord

I artikeln står det att informationen inte för sverige eller norges del ledde till att något mord blev löst, men att informationen som dom lyckades snappa upp genom energispåren var i regel korrekt enligt polis, även hemlighetsstämplad information.

Mycket riktigt, inget fall blev löst. Det gäller den danska versionen också konstigt nog.
Vad får du det där sista ifrån? Vilken artikel?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill
Det står att ett romänskt medium dock gjorde att ett fall löstes. Var jag inte duktig nu

Det stämmer dock inte. Hon beskrev platsen på ett sätt som MTV tyckte stämde överens med platsen som den mördade personen hittades på. Polisen hittade kroppen oberoende av detta, likheten konstaterades i efterhand av företaget som äger rättigheterna till programmet som det hela utspelades i.
Källkritik?

Permalänk
Inaktiv

Kul post! Kom presis hem igen.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haricots

Du kunde inte ha mer fel.
Du har nästan hela den akademiska världen emot dig, nära 100 freaking procent. Nästan ingen som läst lite tror på dig.
Skulle du karaktärisera den akademiska världen på det där sättet?
Gaah...

Jo du så kära haricottare! Genier överväger ofta dom mest utomjordiska ideer. Kreativism är ett tecken på intelligens och många akademiker är så djupt intrasslade i ett visst synsätt att dom rent utsagt blir dumma. Dom kan inte se utanför sin lilla bubbla.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haricots

Mycket riktigt, inget fall blev löst. Det gäller den danska versionen också konstigt nog.
Vad får du det där sista ifrån? Vilken artikel?.

Tydligen var det ett fall som löstes upp enligt artikeln, läs så ser du. Hursomhelst var det inte det som var poängen. Poängen är att dom visste om info som dom inte haft tillgång till. Poliserna vittnar om detta trots risk för åtlöje och det finns ingen förklaring till hur hon visste än att hon faktiskt är en psychic.
[/B][/QUOTE]

Permalänk
Medlem

2 Maxkill :
Då har du betydligt bättre utbildning än vad jag har. DÅ jag har ADHD så lär jag mig i princip endast det jag är intresserad av. Och i alla tester jag genomgått så är jag för det mesta över normalbegåvningen. Men nu ska vi inte mäta kukar (även om det kanske var jag som började och förlorade).
Jag ser denna tråden som både rolig, nyttig och lite utbildande. Och det vore tråkigt om den skulle spåra ur allt för mycket.
Jag tycker på sätt och vis det är bra att du står på dig för det är något jag tycker du har all rätt i världen att göra. Även om jag inte håller med dig i majoriteten av dina tycken.

Let the show continue.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill

Jo du så kära haricottare! Genier överväger ofta dom mest utomjordiska ideer. Kreativism är ett tecken på intelligens och många akademiker är så djupt intrasslade i ett visst synsätt att dom rent utsagt blir dumma. Dom kan inte se utanför sin lilla bubbla.

Du gör det verkligen inte lätt att tolka vad du faktiskt menar.
Så du har föreställningen att "genierna" håller med dig mer än de insnöade akademikerna?

Vilka är "genierna"?
Einstein? Nix, han höll med mig.
Feynman? Nix, han höll med mig.
Russel? Nix, han höll med mig.
Watson/Crick? Nix, de håller/höll med mig.
Darwin? Nix, han höll med mig.
Hawking? Nix, han håller med mig.
Freud? Nix, han höll med mig.
Dirac? Nix, han höll med mig.

Vem? Vem är det du tror håller med dig?
Ingen nämnvärd håller med dig.

Om du inte inser att de med dina trosuppfattningar är väldigt överrepresenterad i den lågutbildade skaran och väldigt väldigt väldigt underrepresenterad i den högutbildade så ljuger du för dig själv.
Jag säger inte att det faktum att alla intelligenta skulle säga emot dig nödvändigtvis betyder att du har fel, jag försöker bara få dig att inse att det faktiskt är så.

Permalänk
Avstängd

Första dagen när jag fick min första hembyggda pc, av min storebror, så hade jag inte ens ställt upp den på skrivbordet. Utan skärmen stod på fulltower chassit och minns inte hur tagentbord o mus låg. Det var första gången i mitt liv som jag skulle komma att trotsa föräldrarna för att jag spelade pc spel (cs 1.3, minns dgl och d2).
Senare när jag satt där själv och lirade, så hörde jag hur en pappkasse blev skrynklad längst bort i rummet, det var inte tyst heller, det lät en hel del. Fönstret var stängt och det fanns inga pappkassar där... Blev rädd och frågade ifall ngn annan hörde det, vilket ingen gjorde.

edit: Btw. min farsa som är den största "skumma saker händer inte" typen jag känner, brukar ha drömmar som dagen efter faktiskt händer.
Han har berättat att när han var liten så drömde han ngt om sin faster eller ngt, att hon var sjuk eller ngt sen dagen efter fick dom meddelande att hon dog. Massa sådana drömmar som stämt igenom hans liv. Observera att ingen i familjen kunnat diskutera övernaturligheter med han för att han går direkt på det där snacket om att det är fantasier och sakta idiotförklarar den som pratar om det.

Visa signatur

All datorprestanda kan jämföras i kronor och ören (kr/poäng). Exempel: Prestanda/krona på grafikkort | www.intrnet.se

Permalänk
Medlem

Det där med anden i glaset har jag också testat och fått det att funka.

En annan lite intressant skum händelse som hände en sommar ett par år sedan var följande : Jag och pappa höll på att rensa trädgårdslandet och efter lite grävande stötte pappa på något hårt. Det visade sig vara en matsked.
Han tog in den sköljde och rengjorde den.
En timme senare kommer en skum tant med stora plastpåsar gående på vägen och går upp på vår tomt mot oss i hammocken och frågar om vi möjligen har en gammal sked hon kan få.
Vi hämtade skeden vi grävt upp och gav den och hon blev nöjd och gick.

Inget "övernaturligt" eller så kanske, men ett mysko sammanträffande.

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill

Genier överväger ofta dom mest utomjordiska ideer. Kreativism är ett tecken på intelligens och många akademiker är så djupt intrasslade i ett visst synsätt att dom rent utsagt blir dumma. Dom kan inte se utanför sin lilla bubbla.

[/B][/QUOTE]

Att många akademiker och forskare skulle vara så insnöade och okreativa och bara se sin egen lilla värld och inte vara öppna för intryck är en stor, men desvärre populär, myt.

För all del, sådana personer existerar naturligtvis, men väljer man att studera och forska så gör man i allmänhet det just för att man har ett öppet sinne och vill lära sig mer. Tror man att man kan allt redan så finns det ju ingen mening i att studera eller forska..

De som verkligen är insnöade är troende personer som vägrar öppna sig för allt sunt förnuft oavsett hur mycket bevisen pekar emot dem.

Genier (som oftast återfinns just inom den akademiska världen) överväger ofta många olika ideer utanför de kända ramarna, visst, men de vet också när de bör förkasta en ide. 95% av alla ideer en forskare får förkastas av densamme brukar det heta.

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Inaktiv

Papperspåsefenomenet låter lite skrämmande. Du hade inte hörlurar på dig och fick knaster?

Skedsammanträffandet påminner mig om dom som påstår att dom plockat plockat upp liftare och sen när dom plockat upp personen så ett tag senare är personen borta ur bilen..

Citat:

Ursprungligen inskrivet av JesperT

Genier (som oftast återfinns just inom den akademiska världen) överväger ofta många olika ideer utanför de kända ramarna, visst, men de vet också när de bör förkasta en ide. 95% av alla ideer en forskare får förkastas av densamme brukar det heta.

Jag håller med helt.

edit: Alakai hittar på historier nedan så tro inte att det han skriver har något med verkligheten att göra.

Permalänk
Medlem

Topic:

Jag var ute och nattvandrade nere vid viken när himlen blev gradvis rödare.
Jag gick ut på pontonbryggan för att kolla in fenomenet då det realtivt snabbt blir ljust vid en stor punkt nordostlig riktning. Jag kunde inte se så bra då jag var ordenltigt övertrött och hade druckit för mycket kaffe för min kropp och ålder, men jag är helt säker på att det inte var en illusion då reflektionerna mot vattnet och molnen överensstämde perfekt med själva ljusklotet. Den måste varit stor då den låg mitt i molnen närmare horisonten, jag uppskattar till ca 1,016 km i diameter. Den rörde sig så långamt så att man inte kunde missta den för någon raket, flare eller meteor, men så snabbt att man inte kunde misstänka den för att vara månen eller dylik himlakropp.
Det absolut märkligaste var att jag på något underligt sett kände mig piggare och piggare ju längre tiden gick och ju ljusare det blev. Svårt beskriva, men det var smått otroligt ivf.
Helt plötsligt kom Jupiter nedfarande och stannade upp ovanför mitt huvud, av allt att dömma ca 221 meter ovan vattenytan. Jag gick hem för att hitta en kamera för att fota så folk skulle tro mig utifall att någon annan inom 74 km omkrets från de båda objekten hade missat föreställningen (det var ju trots allt mkt sen natt). Jag hittade kameran på sängen.

När jag kom tillbaka var det plötsligt sen eftermiddag och de båda UFOna var borta.

Det här var sommaren 2001 och jag knarkade inte (intog inte narkotikaklassade preparat (inge tjack)).

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk
Inaktiv

Om du inte tog tjack då så har du nog tagit det nu om du tror att jupiter åkte ner och stannade över ditt huvud.
jag antar att detta var ett försök att förlöjliga alla dom människor som påstår sig ha sett feneomen som du beskriver i början.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill
Om du inte tog tjack då så har du nog tagit det nu om du tror att jupiter åkte ner och stannade över ditt huvud.
jag antar att detta var ett försök att förlöjliga alla dom människor som påstår sig ha sett feneomen som du beskriver i början.

Hans historia var ungefär lika trolig som mycket annat som skrivits i tråden

Visa signatur

Spel: Dell U2412M -:::- Intel i5 2500k, Corsair XMS3 16 GB 1600 MHz Ram, Samsung 830 256 GB, Asus P8P67-M B3, MSI GTX 660 Ti OC
Laptop: 2012 Macbook Air 13"

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill
Om du inte tog tjack då så har du nog tagit det nu om du tror att jupiter åkte ner och stannade över ditt huvud.
jag antar att detta var ett försök att förlöjliga alla dom människor som påstår sig ha sett feneomen som du beskriver i början.

Ok då, jag kör några seriösare

På väg till bussen i femman så har jag tid gå till nästa busshållplats, som har sittplats, så jag beger mig.
På vägen blir jag bländad av ett ljussken framför mig

Ok ok! Jag ska vara serös den här gången

Ett ljussken, kraftigt som dagen, på min _vänstra_ sida. Det kommer från en mindre lada. Ljuset är _kraftigt_ och konformat mot morgondiset. Det är stort och skulle kunna belysa några villor trots det någolunda korta avståndet (ca 221 meter)

Ghaaa! Ok ok, seriöst den här gången.. xD

..mer än 50 meter. Det flackar hit och dit mycket snabbt, som om någon bara höll i en flicklampa och viftade, ungefär, lite segare men inte lång ifrån.
Ioma jag har ovanligt gott om tid och jag är nyfiken av mig så beger jag mig naturligtvis dit. Det måste vara någon som håller på med någon belysning.
När jag kommer fram ca 50 meter senare så är ljuset borta. Jag var tvungen gå runt ett hus för att komma fram så snabbt som möjlig och under den tiden försvann ljuset.
Becksvart ivf och inte ett ljud. Jag går fram till några av portarna och känner på dem, likaså på huset som ladan tillhör (jag visste vilka det var och de känner till mig så ingen fara, grannar som kollar varandras dörrar är bara positivt i vissa delar av världen), men allt låst och inte en själ i sikte.
När man väl går tillbaka och senare hoppar på bussen så ser man det igen, ljuset ungefär från ladan, likadant som förut. När man senare under dagen kommer tillbaka så syns inte spår från ladan, inget som tyder på att någon varit där.
Och när jag menar kraftig ljus så tänker jag inte på stårlkastare, jag tänker som om man fått solen i ögonen efter att ha varit blind hela livet och helt plötsligt kunde se och såg in i solen det första man gör, obehagligt.

På den tiden hade jag inte kamera. Jag var ensam och busschauffören märkte inget (och ingen annan var på bussen). Minns inte om det var vinterhalvåret eller tvärom, allt är ganska luddigt.

Har fler mysko saker som inte är så spännande att läsa om, bara säg skjut och jag skjuter.

Sen är man inte ensam om att ha sett UFOn.
Flygande objekt på himlen som sick-sackar fram och metalliska föremål som rör sig mycket långsamt för att sen röra sig snabbt.
Till skillnad från många andra tomtar så ser jag sällan till att söka en förklaring utan att försöka hitta källa (dvs gå till platsen, höra mig för med folk i närheten, peka och märka ut för polarna så att vi senare kan kolla upp med lokalbefolkningen osv osv). Vill man förklara varför eld brinner så uppfinner man flogiston och sen är det löst en tid.
Jag har själv sett mysko formationer på himlen som liknar sträck och som liksom rör sig delvist frammåt delvist åt sidan. När man senare kollat upp med andra så säger de att ett plan med sån där reklambanner åkte högt för att åka till nästa tillställning (hur ekonomiskt det nu kan vara men ändå). Att de åkt åt sidan är en illusion då molnen passerar snabbare över planet än planet under dem, om ni förstår vad jag menar.
Det är svårt leta UFOn på himlen då ref punkt saknas allt som oftast.
Silverfärgade fenomen, metalliska stora saker har man fått förklarat för sig med tiden. Allt från ballonger av olika typ på mycket stort avstånd till kristallmoln på hög höjd (vilket jag haft turen att se när jag väl förstod vad det var, mkt vackert och mäktigt reflekterat ljus, såg ut som tecknade oformade såpbubblor).

Av det märkligaste man sett i luften så var det ute till havs, och mkt blåsigt så helt konstigt är det inte. Men plötsligt flyger det förbi en plaststol modell trasig och landar kort i gässen för att snart lyfta och flyga vidare mot Finland. Vi var halva sjömilen ut.

Tycker dock otvivlande att det är mkt häftigare med kända häfiga saker än okända häftiga saker. Är hellre med om Cloudstones fantastiska naturupplevelse än fluktar på suddiga gröna gubbar på avstånd.

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk
Medlem

Hände mig en lustig sak, lästa i en tråd om konstiga saker. Kom till sidan 3 där wall of text strikes with over 9000+ dmg och plötsligt befann jag mig på sidan 7 där det sker med 1000 gångers mer kraft än första attacken. Helt chockad.

Men deja vu händer ibland och luci drömmar eller va dom kallas.

Jo även när jag stirrar ut i tomma intet så kan jag se svarta ringar som flyter framför mig, små genomskinliga. Svårt att förklara men undra va det är?
Typ partiklar AMAGAD!!!

Visa signatur

pff

Permalänk
Inaktiv

"wall of text strikes" lol

Du dom där svarta ringarna, är det typ presis när du vaknat, hur verkliga ser dom ut typ som en verklig avlång rund såpbubbla eller vad?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av murkaz
Hände mig en lustig sak, lästa i en tråd om konstiga saker. Kom till sidan 3 där wall of text strikes with over 9000+ dmg och plötsligt befann jag mig på sidan 7 där det sker med 1000 gångers mer kraft än första attacken. Helt chockad.

Men deja vu händer ibland och luci drömmar eller va dom kallas.

Jo även när jag stirrar ut i tomma intet så kan jag se svarta ringar som flyter framför mig, små genomskinliga. Svårt att förklara men undra va det är?
Typ partiklar AMAGAD!!!

Tror att de flestaser dessa. Jag har en sådan "prick" nästan mit i synfältet men man märker dem inte om man inte tänker på dem. Antar att det är defekter inne i ögat eller något liknande. Har aldrig själv forskat i det utan mer bara accepterat att det är så. De är ju lättare att se om man kolla på ett ljust underlag och sen kollar lite fram och tillbaka då kan man se något som följer blicken någonstans i synfältet. Kanske inte är så vanligt som jag tror:P

Visa signatur

HD5770 1GB| Phenom 2 x2 555 3.2ghz BE@ x3 3.6Ghz| 2x2048ddr3 corsair xms3 1600mhz | Corsair HX520w | HP w2207| Antec 180b

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonazz
Tror att de flestaser dessa. Jag har en sådan "prick" nästan mit i synfältet men man märker dem inte om man inte tänker på dem. Antar att det är defekter inne i ögat eller något liknande. Har aldrig själv forskat i det utan mer bara accepterat att det är så. De är ju lättare att se om man kolla på ett ljust underlag och sen kollar lite fram och tillbaka då kan man se något som följer blicken någonstans i synfältet. Kanske inte är så vanligt som jag tror:P

Jo en sån verkar jag också ha men jag ser den inte heller 99.99 % av tiden.. jag tänkte om snubben såg ringar framför sig som inte kom från ögat! det hade vart skumt

Permalänk
Medlem

Jag brukade också ha sånt där i synfältet. Var väll skit som låg på ögat, eftersom när man tittar åt ena hållet först, och sedan växlar till det andra, så glider "sakerna" på ögat
Det märks dock inte nu när jag har linser...

Visa signatur

🖥️ IQUNIX ZX-1 - i5-10600K - Z490I Unify - RTX 3070 - 16 GB 3600 MHz - SF750 - ASUS PG279QZ
🚗 Fanatec CSL DD - CSL Pedals LC - HP Reverb G2
📺 LG B1 55 - Dali Concept 6 - Pioneer VSX-923
🎮 AYN Odin Lite
📞 Asus Zenfone 10

Permalänk
Inaktiv

Grattis eas@tetris du tog det 200de inlägget

Permalänk
Medlem

Jag orkade läsa igenom alla maxkills inlägg...
(Alla andra för den delen också...)

Det tycker jag var ett konstigt fenomen!

Tror jag fick en stöt av en USB-sladd, darrande som *** mellan spetsen på pekfingret och pekfingrets "fäste" som nuddade ett element...
USB-sladden var en förlängningssladd och var mosad i änden då den hade kommit i kläm mellan bordet och elementet, jag skulle således alltså ta bort sladden...

Eller var det en dröm?

Permalänk
Inaktiv

Grattis till dig också.
Det har blivit en del..

Permalänk
Medlem

Du var då snabb. Han inte uppdaterade mitt inlägg. >.<

God natt

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eas@tetris
Jag brukade också ha sånt där i synfältet. Var väll skit som låg på ögat, eftersom när man tittar åt ena hållet först, och sedan växlar till det andra, så glider "sakerna" på ögat
Det märks dock inte nu när jag har linser...

har alltid funderat vad det är då man endast ser det om man fokuserar fel(så nära de går) med ögat eller hur man säger

Permalänk
Medlem

En skum grej som händer ibland är den där "men vafan har inte det här redan hänt" känslan. Man stöter på någon, och vet redan alla frågor, och vad man svarar, och personen svarar, och det är bara som en soppa i huvudet för "det har ju redan hänt".

Annars är det väl att vara så koncentrerad så att det känns som tiden gick saktare och man såg lite i slowmotion. Körde ett varv i TMNF, ett till, ett till, varje varv fick jag bättre tider men körde "saktare". Ughh skaka på huvet, gick mycket fortare i samma hastigheter.

Hmm, mer, jo men, det är la skumparty! det var ganska skumt.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill
"wall of text strikes" lol

Du dom där svarta ringarna, är det typ presis när du vaknat, hur verkliga ser dom ut typ som en verklig avlång rund såpbubbla eller vad?

Aaa typ, men oftast när man kollar mot en klarblå himmel en vacker sommardag.

En annan sak som inte direkt konstigt, men det är när man dagdrömmer på bussen till/från skolan... pang säger det och så är man tillbaka i verkligheten och tappat typ 10 min av vad som hänt^^

Kom på att jag sett ett konstig märke på en isen för ett par år sedan, en liten sjö i skogen och i mitten av denna sjö så är det en helt perfekt halv cirkel. (tänk en boll och dela den på mitten). Kanterna och i "kratern" va helt släta och runt om var det sprickor, typ som ett nedslag av något runt. Djupet var kanske 15cm.

Tycker det va rätt konstigt för ingen boll eller liknande objekt kan borra sig ner så djupt i isen.

Visa signatur

pff

Permalänk
Inaktiv

Låter presis som en crop circle!
crop circles har i flera fall dukit upp under bara några timmar (fallet brevid stonehenge) eller en natt och dessa formationer är gigantiska ofta flera hundra meter breda och i perfekt geometri. växterna som tillsynes har böjts för att skapa dessa mönster är INTE avbrutna eller knäckta på något sätt så där åker "lantisolle-som-är-ute-och-stampar-ner-växter-med-bräda" förklaringen med en gång, som media försökte förklarada uppkomsten av crop circles med.
http://www.bltresearch.com/images/plantab/s-1sm.jpg

Dessutom så finns det ofta pyttesmå metallkulor utspridda över många crop circles med ett skrämmande exakt mönster som ingen människa skulle kunna slänga ut i det mönstret. På många håll i dessa crop circles så är dom s k nodsen sprängda som att växten förångats under högt tryck
http://www.bltresearch.com/images/plantab/ExplusionCavity.jpg
http://www.bltresearch.com/images/plantab/s-4sm.jpg .
Detta fenomen har inte hittats någon annan stans i världen utan bara i dessa cropcircles och många tror att det är nån som stampat omkring med en planka på några timmar i totalt mörker och skapat dessa gigantiska perfekta figurer utan fotspår in till dom dessutom. I dom äkta crop circles (inte dom som stampats ner med knäckta växter) så ser man även ett väldigt fint mönster som plantorna ligger i.. dom ligger liksom nästan som om någon flätat plantorna på marken i stora cirkulära mönster.
http://www.untoldmysteries.com/0-oct-2004-jpg-gif/MilkHill-Cr...

Var bollen så liten som en fotboll?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill
Låter presis som en crop circle!
crop circles har i flera fall dukit upp under bara några timmar (fallet brevid stonehenge) eller en natt och dessa formationer är gigantiska ofta flera hundra meter breda och i perfekt geometri. växterna som tillsynes har böjts för att skapa dessa mönster är INTE avbrutna eller knäckta på något sätt så där åker "lantisolle-som-är-ute-och-stampar-ner-växter-med-bräda" förklaringen med en gång, som media försökte förklarada uppkomsten av crop circles med.
http://www.bltresearch.com/images/plantab/s-1sm.jpg

Dessutom så finns det ofta pyttesmå metallkulor utspridda över många crop circles med ett skrämmande exakt mönster som ingen människa skulle kunna slänga ut i det mönstret. På många håll i dessa crop circles så är dom s k nodsen sprängda som att växten förångats under högt tryck
http://www.bltresearch.com/images/plantab/ExplusionCavity.jpg
http://www.bltresearch.com/images/plantab/s-4sm.jpg .
Detta fenomen har inte hittats någon annan stans i världen utan bara i dessa cropcircles och många tror att det är nån som stampat omkring med en planka på några timmar i totalt mörker och skapat dessa gigantiska perfekta figurer utan fotspår in till dom dessutom. I dom äkta crop circles (inte dom som stampats ner med knäckta växter) så ser man även ett väldigt fint mönster som plantorna ligger i.. dom ligger liksom nästan som om någon flätat plantorna på marken i stora cirkulära mönster.
http://www.untoldmysteries.com/0-oct-2004-jpg-gif/MilkHill-Cr...

Var bollen så liten som en fotboll?

yes

Visa signatur

pff