Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
NICE
Registrerad
Aug 2008

Vilka komponenter kan jag ersätta?

Hej!

För att enbart läsa frågorna så gå till stycket längst ner i inlägget.

Jo det är så att min dator slutade fungera, ska starta en tråd om det, och jag vill flytta några delar från den datorn till min andra dator tills jag fixat den. Jag tänker mest på att flytta/ersätta minnena. Jag har också en tredje dator med minnen och den är så gammal att jag icke bryr mig om den. Jag vet redan att jag ej kan ta grafikkortet från Gigabyte datorn.
Samtliga ramminnen har, va fan säger man, ett hål i mitten av kortet. Som det här: http://ladyley.se/wp-content/uploads/2009/03/ram.jpg

Dator som delarna skall tas från:

Ram: 2 stycken. Samsung 1 gig 2Rx8 DDR2 1 gig PC4200
Nätaggregat: FPS350-60THN-P FPS ground
Ram: 2 stycken. Samsung 1 gig 2Rx8 DDR2 1 gig PC4200
Hårddisk: WD 800 5V DC-0,35A 12 VDC-0,5A
Moderkort: Gigabyte GA-8N-SLI pro
grafikkort: Nvidia 6600
CPU typ Intel Pentium 4 640, 3200 MHz (16 x 200)

Dålig dator som ett minne kan tas från :

Moderkort: Asrock
Ram: 1 st Elpido 256 MB PC320U-3033-0-B1

Dator som delarna skall flytta till:

Moderkort: Medion MD8080 OB MSI MS 7200
Grafikkort: Radeon 9800 128 MB
Ram: 2 st Siemens 256 MB DDR-PC3200 swissbit
CPU typ Intel Pentium 4, 3000 MHz (15 x 200) 3,0 GHz 4 CPU
Nätagg: Delta electronics
HD: Battacuda 7200.7 160 gig +5V 0,72A +12V 0,35A

Frågor: Besvara hellre 1 fråga hyffsat utförligt än alla med enbart ja/nej!

1.Går det att ersätta mina 2 siemens 256 minnen med 2 samsung 1 gig minnen?
2.Kan jag har alla fyra? Kan jag ha de vanliga + Elpido minnet?
3. Vilka mer delar kan jag flytta över/ersätta?
4. Om jag hittar 2 st 256 minnen, hur vet jag då om jag kan ha de i datorn samtidigt som jag har de som redan sitter inne?
5. Jag har redan kopplat WD-hårddisken till Medion-datorn trots att den kom med en Barracuda. Än så länge har inga komplikationer uppstått som ej har med komponenter att göra. Jag har tagit bort de gamla drivrutinerna från den och installerat nya.
6. Vilka mer delar kan jag eventuellt ersätta?

Ha det så trevligt med att besvara frågorna

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Gnällbältets huvudstad
Registrerad
Maj 2003

1. Ja, moderkortet stöder upp till 2GB per sticka. Däremot är det inte världens snabbaste minnen, bara så du tänker på det. Moderkort och CPU stöder väl PC6400 om jag tänker rätt.

2. Det borde fungera under förutsättning att man inte får några kompabilitetsproblem, men man får tänka på minnesföljden. Den är beskriven i moderkortsmanualen. De måste också sättas in parvis för att få full funktion.

3. Gigabytemoderkortet är egentligen bättre, likaså processorn och grafikkortet och nätagget. Sen kan du förstås flytta hårddiskar och liknande.

4. Genom att prova, det är enda sättet.

5. Hårddiskarna kör inte på egna drivrutiner utan styrs av moderkortets IDE/SATA drivrutiner. Du kan köra vilka hårddiskar som helst bara de passar.

6. Se 3.

MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.2 GHz | 16 GB RAM | EVGA GTX 980 Ti Classified SLI | Acer XB270HU G-Sync | Corsair AX850W

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
NICE
Registrerad
Aug 2008

Tack så mycket för svaret. Vilket program kan jag använda för att kontrollera att datorn registrerar ram-minnet? Har win xp och programmet everest.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Gnällbältets huvudstad
Registrerad
Maj 2003

Läs i POST-screenen hur mycket minne den listar, 2048 eller 2560.

Annars kan du se minnesmängden bara genom att gå in i Aktivitetshanteraren/Prestanda, eller i Kontrollpanelen/System, eller DXDiag... det registreras överallt.

MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.2 GHz | 16 GB RAM | EVGA GTX 980 Ti Classified SLI | Acer XB270HU G-Sync | Corsair AX850W

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
NICE
Registrerad
Aug 2008

Satan, det visade sig att de inte passade. Kan jag prova använda ramminnen med 2 "öppna luckor" i ett uttag som ser ut att vara anpassat för ett?

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Gnällbältets huvudstad
Registrerad
Maj 2003

Nej, och jag såg att jag missade det också.

PC3200 = DDR-400 = DDR1
PC4200 = DDR2-533 = DDR2

Du kan inte använda DDR-minnen på ett DDR2-moderkort eller tvärt om.

MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.2 GHz | 16 GB RAM | EVGA GTX 980 Ti Classified SLI | Acer XB270HU G-Sync | Corsair AX850W

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.