Permalänk
Relik 📜
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skarek
Jag fick min Röda Timeline 1810TZ igår. Riktigt nöjd efter den lilla stund jag mekat med den. Jag har dock 2 frågor.

1: Det sista jag upptäckte innan jag gick till sängs igår (allt för sent) är attjag har biljud i min hörlursutgång. Det är lite högfrekventa bib/elgnissel som dallrar fram och tillbaka. Typiska störningsljud av något. Inte särskilt högt men grymt irriterande när man önskar att det ska vara tyst. Lite av en mood killer. Det uppkommer inte direkt när man startar utan kan komma och gå lite under uppstart för att sedan bli rätt konstant när datorn går. Jag hör det med 2 olika "in ear"-hörlurar medan det försvinner i mina stora Senheiserlurar (troligen pga de drar rätt mycket kräm). Det påverkas inte av volymkontrollen eller avstägning av ljudet. Någon som har liknande problem? Någon som har förslag på hur man kan fixa det? Reklamation?

Tyvärr är detta fallet med måna integrerade ljudkretsar, speciellt på tighta utrymmen som laptopar och mATX-moderkort. Fenomenet finns i princip alltid i större eller mindre grad om man inte pluggar i ett externt ljudkort.
Så tyvärr, det är inte mycket att göra åt och är absolut inte något som enbart Timeline-serien lider av.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av DeluxXxe
Stämmer det att processorn i 1810TZ (SU4100) inte stödjer 64bit?

http://www.notebookcheck.net/Intel-Pentium-Dual-Core-Processo...

Jag kör 64-bit Windows 7 utan problem.

Visa signatur

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.
▪ Nöje #1 -> i5-11400F - B560M-ITX/ac - RTX 3070 - 16 GB DDR4
▪ Nöje #2 -> R5 5600 - Prime B450-Plus - RX 6750 XT - 16 GB DDR4
▪ Mobilt -> HP Pavilion Aero - R5 5625U - 16 GB DDR4
▪ Konsol -> Steam Deck, Xbox Series S

Permalänk
Medlem

Bertmar travelmate 8371 har ingen optisk enhet, du får köra extern

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sweeneytod Nikke86, jag har försökt få information från Acer om ATI kortet kan stängas av.

Jag köpte en 4810TG (4Gb) på Mediamarkt för en vecka sedan så den levererades redan från start med Windows7HP (64-bitars), jag har nämligen väntat med köpet för att slippa "uppgraderingskarusellen).

Jag har endast optimerat datorn genom att avinstallera en massa windows-skit, har inte börjat plocka bort Acer-grejor än...

Om din fråga :

Vad jag förstår så kan ATI-grafikkortet stängas av eller sättas på via Acers strömsparprogram, men det finns ju även en massa ATI-grejor som jag inte har hunnit utforska än. Default så är ATI-kortet alltid avstängt när du kör på batteri.

Mina reflektioner så här långt :

Jag har i princip använt bärbara datorer 10 timmar varje dag i tio års tid, jag har alltid haft minst två samtidigt, mest DELL men även IBM (före Lenovo-tiden) och Fujitsu Siemens (och jag spelar aldrig spel).

Tangentbord : Jag var väldigt skeptisk till tangentbordet, som jag tycker är en väldigt viktig del av datorn... men så använder jag ju datorerna väldigt flitigt. Tangenbordet fungerar bra, trots att det är platt och väldigt halkigt. DÄREMOT så, och detta är viktigt : Tangentbordet sitter inte mitt på datorn !!! Det sitter ca 1,25 tangent förskjutet till vänster om mitten. Detta kan låta som en baggis, och man vänjer sig säkert, men jag skriver väldigt ofta fel, jag trycker helt enkelt på tangenten till höger om den jag ska skriva...

Bildskärmen är också viktig, och även om den inte är så ljusstark som på Samsungs bärbara med LED-skärm så kör jag konsekvent på lägsta ljusstyrka, i ett mörkt rum är det nästan för starkt enligt min mening... Men det är ju bra med överkapacitet, den behövs säkert då man jobbar (eller slösurfar) utomhus på sommaren.

Batteriprestanda : Jag kör datorn till 99% på batteri och laddar då det blir tomt. Jag gissar att vid normal användning, med trådlöst nätverk och på lägsta ljusstyrka (det räcker som sagt) så klarar datorn minst 8 timmar, troligen närmare 9 timmar. Då kör jag ofta några kontorsprogram, samtidigt, 4-5 filkar i Internet Explorer och Spotify samtidigt.

Grafikprestanda : Jag kollar ju normalt film på TV+DVD så jag inte säga nåt om DVD-prestanda, och jag har inte kopplat in den till min TV (samsung ue40b7070) än. Däremot kan jag säga att vid batteridrift, via mitt trådlösa nätverk (802.11n) och 100Mb Bredbandsbolaget så kör jag utan problem Youtube 1080p i fullskärmsläge utan att varken ljud eller bild hackar. Då har jag även igång lite kontorsapplikationer, ett par instanser av Internet Explorer 8 (med några flikar i varje) och Trillian (5 konton). Kom ihåg att jag nu kör på batteri och endast via den inbyggda grafikkretsen.

Ljudnivå : Datorn är tyst. När batteriet laddas går fäkten lite hårdare, vilket är helt naturligt då batterier alltid blir varma under laddning. Då batteriet är färdigladdat tystnar fläkten efter en stund, men det är aldrig störande.

Värmeutveckling : Efter 10 timmars användning (det blir alltså inklusive en laddning) så blir datorn varm under. I min smak för varm för att ha den direkt mot byxorna. Men de första 7-8 timmarna går det bra

Sammanfattning och nackdelar : Jag är mycket nöjd med datorn på alla sätt och vis, det enda jag kan anmärka på förutom ovanstående är (A) lång laddtid vid samtidigt datoranvändande, troligtvisberoende på att man har valt att skicka med en liten (och klen laddare) och (B) dvd:driven är en synnerligen rapplig och klen sak som absolut inte platsar på en så bra dator, men den drar i alla fall ingen ström då man inte använder den (helt disablad).

(Jag svarar gärna på frågor, ska snart dualboot med Ubuntu 9.10)

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av trevligsnubbe
DÄREMOT så, och detta är viktigt : Tangentbordet sitter inte mitt på datorn !!! Det sitter ca 1,25 tangent förskjutet till vänster om mitten. Detta kan låta som en baggis, och man vänjer sig säkert, men jag skriver väldigt ofta fel, jag trycker helt enkelt på tangenten till höger om den jag ska skriva...

Bra observation, jag undrade varför jag alltid var en kolumn fel med bokstäverna när jag började skriva på detta tangentbord. Själv har jag vant mig nu, men å andra sidan jag har också vant mig att FN knappen sitter längst ut till vänster och tagit Ctrl-knappens placering på min gamla Asus laptop. Vilket ioförsig tog mycket längre tid att vänja sig med...

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av klopjob
Någon som sitter på en timeline 3810/4810/5810 och lirar Football Manager 2010 som kan berätta hur det funkar (eller inte funkar)? Tacksam för svar.

Fungerar skapligt på 1810TZ om man inte spelar allt för många ligor (fler än 3 st) i alla fall.

Permalänk
Medlem

Hur fungerar Quake Live att spela?

Det är favoritspelet, för lite omväxling, när man sitter i skolan och pluggar

Permalänk

För 4990 från PCCity så slår Acer 1810TZ alla förväntningar. Bra prestande, fantastisk skärm och lysande batteritid.

Den klarar av HD film 720 utan problem men inte alls 1080 (då har jag inte mekat med inställningar).

Jag har inte spelat men flera Office 2007 aplikationer, MSN och surfa med flera flikar (allt samtidigt) går utan problem.

Mycket låg ljudnivå även vid hög beslastning.

Den har blankskärm vilket jag ogillar men tyvärr har ju alla sådana här datorer blank skärm. Dock är den så ljusstark att den utan problem fungerar utomhus.

8 timmars batteritid är nog utan trådlöst nätverk mm men jag kör den ganska tungt i fem timmar i alla fall.

Den är snygg men blir kladdig av fingeravtryck.

Det som gör att den inte får en 10 är högtalarna. De är inte dåliga men sanneligen inte särskilt imponerande. Duger om man har den i knäet i ett tyst rum, men den överröstar inte mina barn kan jag konstatera...

Permalänk

Nu har dom skrivit dit färgerna på PC-city, verkar som den andra "svarta" var blå.

Visa signatur

Q9550 | P5Q-E | Gigabyte GTX260 OC | 2x2GB Corsair PC6400 | Corsair 450W | P182 | Samsung F1 640GB | X-Fi Xtreme Music

Permalänk
Medlem

Ser nu att det tillkommit en del ägare av 1810 och då de kanske inte läst hela tråden vill jag återigen rekommendera programmet 1810tray.. Ett lysande program som styr fläkthastigheten och gör datorn i princip knäpptyst utan att kompromissa med cpu-tempen och därmed (och via vissa andra funktioner) ytterligare förbättrar batteritiden. Fläkten får flera lägen som low, superlow osv istället för standard som är avstängd, medium och full flås... Mer än low behövs i princip aldrig och redan det läget är knäpptyst.. Stor skillnad i ljudnivå jämfört med standard. Det ger även möjlighet till olika custom resolutions för äldre spel och en del annat smått och gott.. Ett snudd på "måste" för 1810-ägare. Googla och läs. Trots samma chipset och maskinvara funkar dock inte programmet med andra Timeline än just 1810.. Surt, jag hade gärna haft det även i min 3810!

Visa signatur

HP DV7-6140eo, 17,3", i7-2630QM, HD6770, 8gb ram, 640gb hd, BT, USB 3.0, Bluray
Acer TimelineX 4830TG, i5-2410, GT540 2gb, 8gb ram, 128gb SSD, BT, USB 3.0
Htpc silverstone, Q9400, 4gb ddr3 1333, 1TB WD, HD4550

Permalänk
Medlem

Någon annan som har problem med batteritiden på 3810T? Kör Windows 7 RC och det verkar halverat batteritiden gentemot vista, får bara ca 4h.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av XerXes
Någon annan som har problem med batteritiden på 3810T? Kör Windows 7 RC och det verkar halverat batteritiden gentemot vista, får bara ca 4h.

Du fattas kanske några drivrutiner? Vet att det ska finnas någon speciell drivrutin för energisparande. Utan den kan det nog tänkas att din batteritid halveras.

Visa signatur

| Fractal Design Compact 7 Vit - MSI Tomahawk x570 - Ryzen 5600X - PNY 4070Ti Super - 32GB Corsair 3200Mhz CL16 | ASUS MG279Q - 2560x1440, 144Hz, IPS, Freesync |

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xhit
Netwoork Boot borde inte ladda ur batteriet då det endast används vid uppstartstillfället då datorn kan hämta ned OS:et från en annan burk på LANet. Så Network Boot gör inte att datorn förser någon krets med ström när den är avstängd, vilket är fallet med Wake On LAN som bygger på att nätverkskortet aktivt lyssnar efter ett speciellt packet för att starta datorn när datorn är avstängd.

Enligt Wikipedia har lithium-jon batterier en själv-urladdning på runt 0.1% per månad. Så dina siffror kan inte bero på batteriet själv. Det måste vara något i datorn som tar ström när datorn är avstängd.

Kan nu konstatera att batteriet "endast" laddar ur ca 1-2% per dygn då den ligger avstängd. Detta efter att ha stängt av Quiet Boot, Network Boot, F12 Boot Menu samt D2D Recovery i Bios (med andra ord allt som kan stängas av). Då räknar jag in uppstart också vilket drar knappt 1% per gång (har startat om ett par ggr och det verkar konsekvent dra 0.7-0.8%). Alla siffror enligt BatteryBar 3.1.

Ny fråga:
Någon som kan tipsa om ett bra program för att analysera hårddiskens innehåll? Enligt Windows har jag bara 327 GB ledigt på min 500 GB disk, och då tar ändå alla mina filer + Windows installationen totalt knappt 70 GB. Ett program som kollar backup partitionens storlek och övrigt möjligt skräp vore trevligt. Någon som provat sånt på sin timeline?

Mvh
/A

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Malte74
Ser nu att det tillkommit en del ägare av 1810 och då de kanske inte läst hela tråden vill jag återigen rekommendera programmet 1810tray.. Ett lysande program som styr fläkthastigheten och gör datorn i princip knäpptyst utan att kompromissa med cpu-tempen och därmed (och via vissa andra funktioner) ytterligare förbättrar batteritiden. Fläkten får flera lägen som low, superlow osv istället för standard som är avstängd, medium och full flås... Mer än low behövs i princip aldrig och redan det läget är knäpptyst.. Stor skillnad i ljudnivå jämfört med standard. Det ger även möjlighet till olika custom resolutions för äldre spel och en del annat smått och gott.. Ett snudd på "måste" för 1810-ägare. Googla och läs. Trots samma chipset och maskinvara funkar dock inte programmet med andra Timeline än just 1810.. Surt, jag hade gärna haft det även i min 3810!

Kör 1810 tray då och då men får inte det att fungera i autostarten. Har lagt in en genväg i både C:\Users\...\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup och i C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup men programet startar inte upp när windows startar.

Visa signatur

_____________________
HP Pavillion 9095 - AMD Turion 64 X2 1.8 GHz (TL-56), 2 GB Ram, Nvidia GeForce Go 7600 256 MB

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av datoni
Kör 1810 tray då och då men får inte det att fungera i autostarten. Har lagt in en genväg i både C:\Users\...\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup och i C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup men programet startar inte upp när windows startar.

Vad kör du för operativ? Jag kör nu win 7 och skriver shell:startup i sökfältet, öppnar och lägger in genvägen..och för mig funkar det utmärkt... Har tyvärr inget svar på varför det inte vill hos dig...

Visa signatur

HP DV7-6140eo, 17,3", i7-2630QM, HD6770, 8gb ram, 640gb hd, BT, USB 3.0, Bluray
Acer TimelineX 4830TG, i5-2410, GT540 2gb, 8gb ram, 128gb SSD, BT, USB 3.0
Htpc silverstone, Q9400, 4gb ddr3 1333, 1TB WD, HD4550

Permalänk
Medlem

Är det nån mer än jag som har problem med touchplattan? Jag kör 1810tz med win 7 64. Pekaren har en förmåga att hoppa iväg när jag byter grepp.
Nån som kan ge tips på fungerande drivrutin.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hodddock
Är det nån mer än jag som har problem med touchplattan? Jag kör 1810tz med win 7 64. Pekaren har en förmåga att hoppa iväg när jag byter grepp.
Nån som kan ge tips på fungerande drivrutin.

Senaste Synaptics drivrutinen ska du köra. Med den kan du göra alla möjliga inställningar, den supportar även three finger gestures.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xhit
Senaste Synaptics drivrutinen ska du köra. Med den kan du göra alla möjliga inställningar, den supportar även three finger gestures.

Tack, men det gör bara saken värre. Med den slutar platta funka i typ 3sek var 15:nde sek.

Jag har använt datorn i två dagar nu och det här börjar gå mej på nerverna.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hodddock
Tack, men det gör bara saken värre. Med den slutar platta funka i typ 3sek var 15:nde sek.

Jag har använt datorn i två dagar nu och det här börjar gå mej på nerverna.

Eh? Lustigt, jag kör med Synaptics senaste drivrutiner och har inga problem. Det är inte inställningen för "Palm Detection" som spökar för dig? Prova att stänga av "Palm Detection" i Synaptics-inställingarna. Dina händer kanske helt enkelt inte är kompatibla med den lilla touchpaden?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xhit
Eh? Lustigt, jag kör med Synaptics senaste drivrutiner och har inga problem. Det är inte inställningen för "Palm Detection" som spökar för dig? Prova att stänga av "Palm Detection" i Synaptics-inställingarna. Dina händer kanske helt enkelt inte är kompatibla med den lilla touchpaden?

Nu funkar det acceptabelt. Kör med Synaptics-drivisen och har stängt av alla extrafunktioner Tycker dock fortfarande att beter sig konstigt då och då.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av datoni
Kör 1810 tray då och då men får inte det att fungera i autostarten. Har lagt in en genväg i både C:\Users\...\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup och i C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup men programet startar inte upp när windows startar.

Jag fick det inte heller att ladda från start iom att jag har UAC igång i Windows 7. Kanske du också har det??
Lyckades dock genom att lägga in ett jobb i task scheduler se guiden http://blogs.techrepublic.com.com/window-on-windows/?p=616
Byt ut eventviewer mot 1810tray och strunta i command line argument "/s"...
Kolla också så att inte "Start the task only if the computer is on AC power" är ikryssad.
/Tjo

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lezziter
Kan hälsa att det här fodralet passar helt fantastiskt jättebra till 18010T/TZ:
https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14660

Inte en millimeter över för annat, men för de som bara är intresserade av ett fodral som repskydd är det perfekt. Man kan tro att det är gjort för exakt den här modellen, så bra passar det!

Tack för tipset! Har fått hem min nu. Min är svart med röd kant på "locket" samt blågrön inuti. Uttrycket: passar som handen i handsken stämmer bra på fodralets passform. Det känns lite som en vadderad kondom när man packar ned datorn i fodralet...

Permalänk
Medlem

Det här var ju intressant^^
http://www.engadget.com/2009/10/07/acers-aspire-timeline-1810...

En sak jag alltid undrat över, vad ska man ha en tablet till ? xD

Permalänk
Relik 📜
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xhit
Tack för tipset! Har fått hem min nu. Min är svart med röd kant på "locket" samt blågrön inuti. Uttrycket: passar som handen i handsken stämmer bra på fodralets passform. Det känns lite som en vadderad kondom när man packar ned datorn i fodralet...

Visst passar det bra!
Mitt fungerar fortfarande utmärkt, inga sömmar som släppt eller något.

Visa signatur

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.
▪ Nöje #1 -> i5-11400F - B560M-ITX/ac - RTX 3070 - 16 GB DDR4
▪ Nöje #2 -> R5 5600 - Prime B450-Plus - RX 6750 XT - 16 GB DDR4
▪ Mobilt -> HP Pavilion Aero - R5 5625U - 16 GB DDR4
▪ Konsol -> Steam Deck, Xbox Series S

Permalänk

Har just packat upp och börjat undersöka min nya Acer Timeline 3810TZ. Naturligtvis ville jag prova multitouchfunktionerna men får det inte att fungera. När jag drar två fingrar nedåt kommer det upp en liten scrollikon men inget händer i Internet explorer. Har provat en massa inställningar i synaptics program, t.ex. chiral motion så det kommer upp en liten virvel när jag drar på sidan av touchpaden. Verkar som rörelserna registreras men programmen reagerar inte. Har till och med provat labyrinten som finns att träna på i synaptics programvara men inte ens där fungerar det.
Hjälp!

EDIT:
Tog bort en massa skräpprogram och startade om datorn och då började det fungera.

Permalänk
Medlem

Fundera på att köpa 1810, men vilken är bättre?
1810T eller 1810TZ.
1810T verkar ju inte finnas längre på svenska internetbutiker?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Drayon
Fundera på att köpa 1810, men vilken är bättre?
1810T eller 1810TZ.
1810T verkar ju inte finnas längre på svenska internetbutiker?

Tror det är så att 1810T har bytt namn och heter 1410 numera. Finns på pccity...
Vilken du ska köpa? Ingen aning, jag är nöjd med 1810TZ... funkar för mina behov ...
/Tjo

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HenrikT
Tror det är så att 1810T har bytt namn och heter 1410 numera. Finns på pccity...
Vilken du ska köpa? Ingen aning, jag är nöjd med 1810TZ... funkar för mina behov ...
/Tjo

1410 har ett sämre batteri och är därmed inte heller en Timeline. Så visst finns det skillnader på dem. 1410 lanserades vad jag vet bara i USA först, men nu är den visst här med. Lite onödigt imo.

Visa signatur

| Fractal Design Compact 7 Vit - MSI Tomahawk x570 - Ryzen 5600X - PNY 4070Ti Super - 32GB Corsair 3200Mhz CL16 | ASUS MG279Q - 2560x1440, 144Hz, IPS, Freesync |

Permalänk
Hedersmedlem

men vad i helvete! jag uppgraderade min 1810T till W7 under helgen. Och nu har batteriförbrukningen gått i taket!
Jag har lagt ner min själ på att dra in drivrutiner och fixat med energischeman, men ingenting hjälper.
Innan snittade min batterybar på nära 8 timmar, och nu snittar den på mellan 4 och fem.
Urladdningstakten i vista varierade mellan 6000 och 9000mW beroende på applikation och nu ligger denna istället på 9000-14000.

Dessutom blir datorn såklart mycket varmare nu än innan samt att datorn nu laddar ännu långsammare än innan medan datorn är igång.

Vad är fel? Det bästa med denna dator var ju att jag innan slapp ta med laddaren till föreläsningar, men det är ju slut på detta om jag inte kan komma till rätta med problemet.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem

Vilken färg rekommenderas? ^^
Funderar på Vit eller svart.
Är PCcity billigast?

Permalänk
Entusiast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Drayon
Vilken färg rekommenderas? ^^
Funderar på Vit eller svart.
Är PCcity billigast?

Röd för att den är snabbast...

För bästa pris kollar man på prisjakt.nu.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24