HP CQ60-415SO gf8200M Youtubefilmer laggar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sthlm
Registrerad
Nov 2004

HP CQ60-415SO gf8200M Youtubefilmer laggar.

Hej!
Har precis köpt en CQ60-415SO med m8200 kortet, atlon ql-46 och 3 gig minne.

Den här datorn klarar dock inte ens att spela upp fullscreen på www.svt.se/play och vissa youtubeklipp. Är detta verkligen normalt? Jag har provat att uppdatera till nyaste drivisarna för grafikkortet, det hjälpte dock ej. Ok att datorn inte ska klara av spel, men detta var ju bara löjligt. Någon som har någon koll om det ska vara på det här viset och om man isåfall kan tweaka den på något sätt?
Tack!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Boliden
Registrerad
Jun 2004

Låter som problem med bloatware eller annan mjukvara. Uppdaterat flash player?

Asus X550J, Core i5-4200H, 8GB ram, GTX 850M 2GB gddr3, Windows 8.1 64-bit
LG Nexus 5 (Android 5 Lollipop)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sthlm
Registrerad
Nov 2004

Jag har uppdaterat adobe flashplayer till nyaste. Provade samma sak på en identisk dator och den hade samma problem. Kan det vara så illa att grafikkortet inte klarar av detta?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Boliden
Registrerad
Jun 2004

Nej, tror hellre det är cpu-n som får problem. Kolla cpu-lasten när du spelar film. Testa om det blir skillnad om du låter filmen ladda klart innan du spelar den. Vilken browser använder du? Gör det skillnad om du byter till en annan?

Asus X550J, Core i5-4200H, 8GB ram, GTX 850M 2GB gddr3, Windows 8.1 64-bit
LG Nexus 5 (Android 5 Lollipop)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sweden
Registrerad
Dec 2001

Re: HP CQ60-415SO gf8200M Youtubefilmer laggar.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Klev

Den här datorn klarar dock inte ens att spela upp fullscreen på www.svt.se/play och vissa youtubeklipp. Är detta verkligen normalt?

Nej det kan inte va normalt Att spela upp i fullskärm från tex svt fixar ju min Compaq Mini till och med

Lycklig ägare till denna fattigmanslaptop. Nypris under 4000:-
Asus 1215B 500GB 4GB minne och W7 Ultimate tweakat
och nerbantat till max Så datorn är riktigt pigg

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gotland
Registrerad
Nov 2009

Jag har en likadan bärbar och upplevde samma problem men det löstes då jag inaktiverade hårdvaruacceleration i inställningarna för flash.
Högerklicka på videon och välj inställningar så hittar du det.

Hoppas detta hjälper dig med

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Fagersta
Registrerad
Dec 2001

Det måste vara nån seriös bugg i senaste flash versionen.
Har upplevt exakt samma problem på flertalet datorer nu, och då pratar vi inte pga bloatware utan efter fräscha nyinstallationer.
Nu senast en C2D P8400, som naturligtvis ska klara flash, även i HD.

Borde vara fler som uppmärksammat detta.