Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bastvålen
Registrerad
Sep 2008

Finner inte den inbyggda webcamen!

Tjenare, jo som rubriken säger så har jag problem med min webcam.
Jag har köpt en I7Fire från notebookguru och nu finner inte datorn sin inbyggda kamera längre. Jag vet att en funkade i början och jag installerade den medföljda mjukvaran. Jag slutade använda mjukvaran och avinstallerade den eftersom i regel behövs ju bara drivrutinerna väl?

Men nu någon vecka efter när jag tänkte använda kameran så fanns den inte bland datorn enheter när man kollar på enhetshanteraren i Windows 7 som jag använder.

Jag har redan försökt att skanna datorn efter ominstallerade enheter och installerat mjukvaran igen men båda påstår att det inte finns någon hårdvara ansluten.

Någon som har en aning om vad som gått snett och hur jag kan fixa det?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2001

Det där ser ut som en rebranded Clevo W860 serie, har du kikat på Clevos hemsida på drivrutiner? kolla det. den är rätt ny, from 30/11-09 enligt hemsida.

http://www.clevo.com.tw/en/products/prodinfo_2.asp?productid=...

Länk till drivern & den är för Win7

ftp://cftp.clevo.com.tw/W8xxCU/Optional/Webcam1.zip

Hoppas det löser sig

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bastvålen
Registrerad
Sep 2008

Haha det här är nästan sorgligt. xD
Tack för länken, efter ag installerat programmet och startat det så sa den åt mig att starta kameran genom att trycka <FN + F10> vilken löste allting.

Det var visst jag som måkat mig bara. xD