Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Solna
Registrerad
Jan 2010

Fel på grafikkortet ?

Har en Toshiba laptop vars moderkort la av för ett par månader sedan, det byttes ut som garantifel ... so far inga problem. Det första som händer när jag får tillbaka den med nytt moderkort är att efter ett par timmars surfande så blir det färgglada ränder i kolumner över hela skärmen, kan tillägga att det hände aldrig innan bytet. Jaja det var bara att boota om den kallt. Det hände sedan lite sporadiskt några gånger till oavsett vad man pysslade med, skrev word, surfade, titta i utforskaren eller spela lite WoW. Går tillbaka till butiken som åtgärdade moderkortsfelet tidigare och påpekar att det är nog något som e fel med grafikdelen på moderkortet, det tar in men lyckas givetvis inte återskapa problemet. Har tagit kort på skärmen och visat men de påstår att min micro i köket, trålösa routern eller något annat elektroniskt stör ut bildsignalerna... inget nytt finns i lägenheten som inte har funnits förr när det funka felfritt. Behöver lite råd .. vad är det som gör detta. Är det grafikkortet/moderkortet som inte är riktigt friskt ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Där jag arbetar
Registrerad
Dec 2004

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?threadid=8953...

Ja det är grafikkortet som är trasigt, och nej det är knappast något annat som "stör" datorns bildsignal. Datorn är byggd för att klara extern elektromagnetisk strålning till en viss grad.

Testa att köra Furmark och se om det inducerar problem upprepat så att du kan visa att det är datorn det är fel på och så de inte har några dåliga bortförklaringar att komma med.