HDMI förlorar signal efter shutdown

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2002

HDMI förlorar signal efter shutdown

Installerade windows 7 på tjejens bärbara igår som har en extern HDMI skärm vid sidan. Och hade HDMI inkopplad medans jag installerade och fick då bild under installationen, allt funkade bra. Rebootade flera gånger efter installationer med några drivrutiner. Fixade även så att det funkade bra om man stänger locket osv osv. När jag var helt klar med allt så stängde jag av datorn helt. Och sedan efter några timmar skulle jag starta upp. Så fick jag ingen bild alls på den externa, lyfta locket på datorn och hade då bild. Kollade skärminställningarna och såg då att datorn inte hittar någon extern bildskärm alls. Försökte meka mycket med kablar och inställningar men det hittar verkligen ingen skärm, har provade att koppla in en VGA till skärmen från datorn och då fick jag bild.

Datorn är en Acer 6930G med BenQ 22" skärm

Kan också nämna att jag har en exakt likadan datorn fast med 24" BenQ skärm. Exakt samma setup på Windows och drivrutiner. Och där har jag aldrig haft problem.

Phanteks Enthoo EVOLV, Intel Core i5-6600 Skylake, Corsair Dominator P DDR4-3000 QC 16GB, ASUS MAXIMUS GENE VIII, Corsair RM550 550W PSU, Corsair Hydro H115i@CPU, Corsair Hydro H90@GPU, GeForce GTX 980Ti, Samsung 950 PRO 256GB