Starta program i fullskärm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
götet
Registrerad
Feb 2003

Starta program i fullskärm

Hej.

Jag vill öppna ett program i fullskärm.
Men när jag väljer "maximerat" läge via egenskaper för programmet så öppnas det till 60 % av skärmen, sedan kan jag trycka på maximerat läge på programmet jämte krysset för att stänga.

Och vips då öppnas det i helskärm..Datorn kör windows 7 Programmet är easycashier (kassaregister program)

Det måste väl finnas ett parameter för windows som gör att programmet öppnas i fullskärm????

[ QUAD 6600 ][ Kingston 4x1024 mb ram ][ HD3870 512 Mb ][ 500 Mb + 250 Mb + 300MB hdd ][ Z-4 ][ Samsung 226BW ][ Logitect MX 518 ] [ Saitech Eclipse II ] [ Antec P182 Gun metal]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Naboo
Registrerad
Okt 2003

Bara för vara säker så är det alltså ett vanligt Windows program, inte ett DOS program du försöker maximera? Man kan nämligen inte maximera ett DOS program längre. Detta gäller om programmet körs i CMD (Command) eller Kommandotolken som det också kallas under Windows, och det gäller från Windows Vista och framåt. Anledningen är att Microsoft har gjort en hel del förändringar i den version av CMD som levererades med Vista. Tyvärr är en av de dåliga nyheterna att man har tagit bort stöd för fullskärmsvisning i CMD. Det sas ha något att göra med WDDM och vissa ska ha lyckats få igång fullskärmsläget med specifika grafikkort men det är inget jag har sett exempel på.

Kan du förklara var du hittar "maximera" alternativet i Easycashier? Du säger något om att du går in via Egenskaper. Det är därför det låter för mig som att det är ett DOS program du försöker maximera eftersom det var så man fick fram fullskärmsläget i CMD förut. Exempel: http://img153.imageshack.us/img153/1917/cmdegenskaper.png

Du klickar alltså på den mittersta knappen längst upp till höger i programfönstret? Och det gör att programmet stängs istället för att fönstret maximeras?... om det är sant så låter det ju helt knäppt måste jag säga.

Öppnas programmet i helskärm när du klickar på den mittersta knappen längst upp till höger i programfönstret?...

Gör du någon skillnad mellan "helskärm" och "fullskärm"? Jag är inte helt säker på om du bara vill att fönstret ska "maximeras" som du kallar det i inledningen eller om du vill att programmet ska visas över hela bildskärmen (fullskärm).

Det här med att hantera fönster (maximera, minimera, stänga, etc.) i Windows är så pass viktigt i ett fönsterhanterings-system som Windows att jag har lite svårt att tro att Microsoft skulle ha slarvat med det. Men däremot så har Microsoft lagt till en del nya funktioner för fönsterhantering i Windows 7 (automatisk anpassning av fönstren t.ex.) som kan ställa till det.

Har du den senaste versionen av Easycashier?

Windows 7 har ett XP läge som kan användas för att köra äldre Windows program. Har du provat att köra Easycashier i XP läget?

"Good teaching is one-fourth preparation and three-fourths pure theatre."—Gail Godwin
Sweclockers BB kod
0101001101000111

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Naboo
Registrerad
Okt 2003

Jag tror att ditt säkraste kort är att du kör Easycashier virtuellt i XP läget i Windows 7 eller i VirtualBox eller motsvarande. Alternativet är att du uppgraderar till senaste versionen av Easycashier som är kompatibel med Windows 7.

Lite relevant information om Windows XP läget i Windows 7:
http://windows.microsoft.com/sv-SE/windows7/products/features...
http://windows.microsoft.com/sv-SE/windows7/install-and-use-w...
http://www.sweclockers.com/nyhet/10788-virtualiserat_windows_...
http://www.tipsomvista.se/windows-7/avancerade/591-sa-anvaend...

"Good teaching is one-fourth preparation and three-fourths pure theatre."—Gail Godwin
Sweclockers BB kod
0101001101000111

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Naboo
Registrerad
Okt 2003
Citat:

Våra återförsäljare kan även hjälpa till med den utrustning som behövs. EasyCashier fungerar med all typ av standardiserad butiksdatautrustning såsom kvittoskrivare, kassalåda, streckkodsläsare m.m. Vid behov av komplett kassapaket kan detta köpas till fördelaktiga priser tillsammans med EasyCashier.
EasyCashier fungerar med Windows XP/Vista/7.

Källa: http://www.easycashier.se/?m=4

Som du kan se på beskrivningen ovan så framgår det av utvecklarens webbplats att Easycashier är kompatibelt med Windows 7. Men detta kanske inte gäller i ditt fall beroende på vilken version av Easycashier du har. Om du har en äldre version så kan du säkert få en uppgradering till reducerat pris.

Enligt deras supportavdelning har du också rätt till fri teknisk support. Har du provat att få hjälp av dem?

Citat:

I programmets hjälpmeny finns en överskådlig hjälpfil som behandlar programmets alla delar. Det finns även en kom-igång guide som vi rekommenderar att gå igenom för att snabbt komma igång.

Har du supportfrågor så maila oss gärna på support@easycashier.se

Användare av EasyCashier har fri tillgång till telefonsupport.
Telefonnummer: 08-613 70 20
Telefontider: Vardagar 9:00 - 17:00

EasyCashier utvecklas löpande och vi tar gärna emot önskemål på nya funktioner samt förslag till förbättringar. Sänd dessa till info@easycashier.se.

Källa: http://www.easycashier.se/?m=5

"Good teaching is one-fourth preparation and three-fourths pure theatre."—Gail Godwin
Sweclockers BB kod
0101001101000111