Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008

Ang. 4890 i vantage

Funderar lite på om mitt vantagescore är för lågt jämfört med andras?

Med oklockad processor får jag:
X3759
GPU=3686
CPU=6014

Klockad processor (34 %)
X3768
GPU=3691
CPU=7989

Har en e8400 som enligt ovan inte borde flaska 4890 eftersom GPU-score och total-score är densamma klockad som oklockad?

Känns iallafall som om jag får lite låga poäng i jämförelse med andra, t.ex.
http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-4890,2262-5.htm...
http://www.sweclockers.com/articles_show.php?id=6166&page=8

I Swec-artikeln var det ju dock ett XXX-kort som var något överklockat, men mina resultat är ju ändå sjukt låga.

Specs:
e8400 @ 4GHz
XFX HD4890, 850/975 (originalklock)
w7
1920x1200(main) + 1680x1050(extra) monitors

Andra med 4890 som har liknande poäng som mig? Alla svar uppskattas!

MvH

Edit: Självklart senaste drivrutiner

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2008

äh, såna där scores ska man inte bry sig om, vad som är viktigt är hur du upplever din spel upplevelse.. känns den rappare då?

new main rig---i7 6700k,CM Hyper 212evo@67c load,MSI OCv2 GTX1060 6gb H110-I pro mitx, 2x8gb 2133mhz, 250gb 850 Evo + 500gb apple hdd, FD integra 550w 80+, Fractal Design Nano-S mITX
Main Rig--- 2700k,Scythe Samurai ZZ @ 52c load ASUS GTX970 Black OC edition @ 52c load GA-B75-D3H, 2x4gb xms3 1333mhz, 128gb SSD + 4x500gb lagring, OCZ Modxstream Pro 600watt, In-win Dragon Slayer chassi LaptopLenovo 700, i5 6300hq, 12gb 2133mhz, gtx950m, 128gb m2 + 750gb FullHD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gtoxed
äh, såna där scores ska man inte bry sig om, vad som är viktigt är hur du upplever din spel upplevelse.. känns den rappare då?

Inte mkt att jämföra med, spelar heller inte så krävande spel. Fungerar fint i övrigt men stör mig på vantage-poängen som absolut borde vara högre

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2009

Du har inte ändrat i catalyst control center? om du har det ställ allt på standard.
Och kör vantage i standard (om du inte gör det).
Du ska få runt 10000p

[I7 6700k 4.6GHz 1.24v] [Asus z170 pro gaming] [Vengeance® LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 2666MHz CL16] [Asus Gtx 970 black 1490MHz] [Xfx pro 850w PSU] [Samsung 850 pro 128gb] [Ocz vertex 4 128gb] [Intel ssd G2 80gb] [SAMSUNG HD204UI 2 TB] [Noctua nh-d14] [Asus Xonar Essence STX] [Fractal design r3] [Windows 10 pro x64]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av robalm
Du har inte ändrat i catalyst control center? om du har det ställ allt på standard.
Och kör vantage i standard (om du inte gör det).
Du ska få runt 10000p

Körde först allt i ccc på standard, men testade sedan ändra mipmap till high performance och Catalyst AI till advanced. Dock utan skillnad.

Med "Vantage i standard" antar jag att du menar performance? Kör jag det får jag 8300 GPU poäng, man ska få strax under 10 000. Alltså lågt där också

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Dra hem GPU-Z och kolla om ditt graffe kör på full PCI-E-hastighet.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
regnvm Helsingia regio
Registrerad
Dec 2009

Du ska alltid köra standard (performance) när man benchar, kan inte jämföra annars. 8k lät dock lite i standard.

Laptop: ASUS-G751JY

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Maj 2007

Jag har ett 4890.. Kan checka senare vad jag får för poäng.

EDIT: Fick 10216

RTS :D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Dra hem GPU-Z och kolla om ditt graffe kör på full PCI-E-hastighet.

I GPU-Z:
Bus Interface= PCI-e 2.0 x16 @ x16

Men sedan står det om man håller över med muspekaren
"The graphic card reports that it supports: PCI-express v2.0"

"The graphic card is currently running at: PCI-express v1.1"

Är ju lite skumt eftersom mitt p5q-pro har stöd för 2.0, kan det vara därför jag förlorar lite poäng? Och hur kan jag isåfall åtgärda det?

Edit: Blev "nerklockat" till 1.1 när jag inte använde det, problemet kvarstår

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zelxi
Jag har ett 4890.. Kan checka senare vad jag får för poäng.

EDIT: Fick 10216

GPU eller totalpoäng?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2009

har ett 4870 512mb får 10.500 med OC

Chassi: Phanteks Enthoo Evolv ATX | Nätagg: FD Newton R3 1000w
CPU: I7 4790k | CPU-kylare: Custom Loop
MOBO: Asus Maximus VII Hero | RAM: 4x4GB Corsair Vengeance @ 1600mhz CL9
GPU: MSI 1070 Armor OC
SSD: 2x Crucial MX100 256gb Raid 0

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av scoorch
har ett 4870 512mb får 10.500 med OC

Måste ju vara nåt lurt med mitt kort, kan inte tänka mig så låga poäng. Vad har du för processor?

Edit: Nvm, missade din sign

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Testa att reseta bios och gå in där igen och ställ in rätt startalternativ efter det, starta om burken och se om detta löser buggen?!

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2009

På mitt 4890 står det också att den "tillfälligt kör i 1.1" men om du drar igång nåt grafik krävande så kör den i 2.0?
Det gör mitt ialla fall.

[I7 6700k 4.6GHz 1.24v] [Asus z170 pro gaming] [Vengeance® LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 2666MHz CL16] [Asus Gtx 970 black 1490MHz] [Xfx pro 850w PSU] [Samsung 850 pro 128gb] [Ocz vertex 4 128gb] [Intel ssd G2 80gb] [SAMSUNG HD204UI 2 TB] [Noctua nh-d14] [Asus Xonar Essence STX] [Fractal design r3] [Windows 10 pro x64]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Testa att reseta bios och gå in där igen och ställ in rätt startalternativ efter det, starta om burken och se om detta löser buggen?!

Citat:

På mitt 4890 står det också att den "tillfälligt kör i 1.1" men om du drar igång nåt grafik krävande så kör den i 2.0?
Det gör mitt ialla fall.

Det var redan v2.0, gick ner till 1.1 då jag inte använde kortet.
Skulle vara fint om någon med samma setup som mig (e8400+4890 stock speeds) kunde skriva sina vantage resultat i den här tråden. GPU poängen är det då jag är ute efter. Tack!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2009

Jag har ett liknande system, Kör jag min e8500 stock och mitt 4890 stock så får jag:

Cpu p6400

Gpu p10200

ca alltså..

[I7 6700k 4.6GHz 1.24v] [Asus z170 pro gaming] [Vengeance® LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 2666MHz CL16] [Asus Gtx 970 black 1490MHz] [Xfx pro 850w PSU] [Samsung 850 pro 128gb] [Ocz vertex 4 128gb] [Intel ssd G2 80gb] [SAMSUNG HD204UI 2 TB] [Noctua nh-d14] [Asus Xonar Essence STX] [Fractal design r3] [Windows 10 pro x64]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
E_tuna
Registrerad
Jul 2006
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Replica93
I GPU-Z:
Bus Interface= PCI-e 2.0 x16 @ x16

Men sedan står det om man håller över med muspekaren
"The graphic card reports that it supports: PCI-express v2.0"

"The graphic card is currently running at: PCI-express v1.1"

Är ju lite skumt eftersom mitt p5q-pro har stöd för 2.0, kan det vara därför jag förlorar lite poäng? Och hur kan jag isåfall åtgärda det?

Edit: Blev "nerklockat" till 1.1 när jag inte använde det, problemet kvarstår

Det är inget problem som vissa tycker att det är. PCI-E bussen "nerklockar" sig till 1.1 hastighet när du bara surfar och inte gör något annat som belastar grafikkortet. Kör ett enkelt 3D test eller 3Dmark så ska du se att den körs i 2.0 läge igen.

[ Intel Core I7 930 4.2GHz HT på ] - [ Corsair Dominator GT 12GB DDR III 2000Mhz CL9-10-0-27 2N ] - [ ASUS P6DX58 Premium ] - [ MSI Gaming 4G GTX 970 - [ Creative SB X-FI Fatal1ty Pro ] - [ 1TB-750-500-Intel 80 G2 SSD] - [ Corsiar AX860 ] - [ Logitech Z530 ] - [ Antec P182SE ] - [ ASUS PA246Q ] - [ LG Blu-Ray Burner ] - [ Windows 7 64 Ultimate Swe ] - [Acer Aspire 8920G]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av robalm
Jag har ett liknande system, Kör jag min e8500 stock och mitt 4890 stock så får jag:

Cpu p6400

Gpu p10200

ca alltså..

Då är det ganska säkert att det är något med grafikkortet, eftersom du också har samma processor(näst intill). Tack för inlägget!

@Zaman
Ja den körs i 2.0 när den börjar jobba

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Maj 2007
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Replica93
GPU eller totalpoäng?

GPU ofc.

RTS :D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2005

Någon skillnad om du kopplar ur din extramonitor??

Q9450@3.2 w/ TRUE 120, Noctua PF-12 | Asus Maximus Formula w/ 2 HR-05 SLI | Asus 8800 GTS 512 w/ Hr-03 | Corsair TX750W | OCZ 4GB DDR2 PC2-8000 ReaperX | Antec P182

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Szandman
Någon skillnad om du kopplar ur din extramonitor??

Testat utan och ingen skillnad

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Satt på full prestanda i energiinställningar eller vad det nu heter i Vista och W7?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Satt på full prestanda i energiinställningar eller vad det nu heter i Vista och W7?

Yes, det har jag.

Har skickat in den på reklamation nu, får vara värt kostnaden om den är felfri. Inet brukar iallafall vara bra och rättvisa med sådant, så jag hoppas på det bästa. Tack för all hjälp jag fått, uppskattas mycket!

Mvh

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008

Har nu kommit över ett antal trådar där folk som köpt XFX HD4890 under augusti/september har fått en dålig icke-reference version (som mig). Det verkar vara ganska övergripande, men har man köpt XXX eller black edition kort så verkar det inte vara ett problem. Tänkte bara säga det om folk med XFX-kort har samma problem som mig.

En av trådarna i fråga: http://www.overclock.net/ati/634248-xfx-4890-bad-batch-discus...

Mvh

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2009
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Replica93
Har nu kommit över ett antal trådar där folk som köpt XFX HD4890 under augusti/september har fått en dålig icke-reference version (som mig). Det verkar vara ganska övergripande, men har man köpt XXX eller black edition kort så verkar det inte vara ett problem. Tänkte bara säga det om folk med XFX-kort har samma problem som mig.

En av trådarna i fråga: http://www.overclock.net/ati/634248-xfx-4890-bad-batch-discus...

Mvh

Mitt XFX HD4890 går inte att klocka alls, kanske är ett sånt från aug-sep :/

[I7 6700k 4.6GHz 1.24v] [Asus z170 pro gaming] [Vengeance® LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 2666MHz CL16] [Asus Gtx 970 black 1490MHz] [Xfx pro 850w PSU] [Samsung 850 pro 128gb] [Ocz vertex 4 128gb] [Intel ssd G2 80gb] [SAMSUNG HD204UI 2 TB] [Noctua nh-d14] [Asus Xonar Essence STX] [Fractal design r3] [Windows 10 pro x64]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av robalm
Mitt XFX HD4890 går inte att klocka alls, kanske är ett sånt från aug-sep :/

Har du möjlighet att testa det i vantage? Se om du får liknande score som mig.
Mitt går dock att klocka till 930/1000.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2009
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Replica93
Har du möjlighet att testa det i vantage? Se om du får liknande score som mig.
Mitt går dock att klocka till 930/1000.

Det har jag ju gjort lite länge upp i tråden
850/975 = 10500p ccc 10.3.

Klockar jag 930/975 hänger sig 3dmark vantage och det blir stänga av på strömbrytarn.

[I7 6700k 4.6GHz 1.24v] [Asus z170 pro gaming] [Vengeance® LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 2666MHz CL16] [Asus Gtx 970 black 1490MHz] [Xfx pro 850w PSU] [Samsung 850 pro 128gb] [Ocz vertex 4 128gb] [Intel ssd G2 80gb] [SAMSUNG HD204UI 2 TB] [Noctua nh-d14] [Asus Xonar Essence STX] [Fractal design r3] [Windows 10 pro x64]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av robalm
Det har jag ju gjort lite länge upp i tråden
850/975 = 10500p ccc 10.3.

Klockar jag 930/975 hänger sig 3dmark vantage och det blir stänga av på strömbrytarn.

Oj vilken miss, tittade inte ditt namn. Sry

Edit: Lite skumt att du endast får 6400 cpu poäng? Jag får själv 8k med e8400 @ 4GHz

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Finland
Registrerad
Mar 2004

Han skrev oklockat

E8200@3,3ghz |G.Skill F2-8000CL5 2x2gb |Gigabyte EP35-DS3| XFX HD5770| Samsung F3 500gb| Seagate 7200.7 200gb |Antec Sonata 1|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fo'shizzle
Han skrev oklockat

Jag är borta idag :S