Permalänk
Medlem

Jag skulle vilja tipsa om Grön Tabasco. Samma tabasco smak som i den röda, men så pass mild att man kan ha den till allt.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Mitt kryddskåp för nuvarande:

Hel Svartpeppar
Vitpeppar
Spiskummin
Timjan
Dragon
Oregano
Koriander
Cayennepeppar
Gurkmeja
Paprikapulver
Rosmarin
Mejram

Detta kan man göra ganska bra blandningar av i min mening.

Jag försökte få bort så mycket artificiellt som möjligt ur mina gamla kryddblandningar.. Alltså bort med "lök-pulvret" och "vitlökspulvret" "grillkryddan" osv.. Använd riktiga lökar och vitlök istället, mycket mera smak.

På sommarhalvåret har jag numera basilika, dill och diverse annat gott färskt istället för burkkryddor.

Ifall man skulle göra något starkare så blandar man till något med peppar och cayenne. Fräsch hackad svartpeppar är ganska starkt. Sedan är ju starkt ett väldigt personligt begrepp, smaken är som..

Ifall man ska framhäva smaken så används salt, citron och i vissa sammanhang socker - i samband till ett bättre resultat i mitt tycke.

Fishsauce har jag inte använt personligen i dess "naturliga" form tyvärr. Men har hört mycket bra om det från en föredetta klasskamrat som är från Thailand, används mycket till Sydasiatisk mat, ganska start i smaken.

Ifall man inte är så intresserad av att göra egna blandningar kanske man ska testa nån av de föregångna förslagen på kryddpastorna Sambal.

Hoppas du kommer någon vart med kryddningen!

Vänliga hälsningar

Visa signatur

Microsoft Surface 3-