Liknande problem med din HD 5870?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ekenäs, Finland
Registrerad
Nov 2009

Liknande problem med din HD 5870?

Hejsan,

har just hållit på och filmat mitt problem med min dator, skall trolig använda dem för beskriva felet vid RMA, och som "bevis". Undrar bara om någon annan har ett liknande problem eller om det är helt "unikt". Videorna får beskriva problemet...

http://www.youtube.com/watch?v=uanZmo6juYo
http://www.youtube.com/watch?v=vJ-29SZTi5s&feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=PhQBgcS_Tqc&feature=channel

Det som är konstigt tycker jag är att det låser sig må exakt samma ställe två gånger i rad. Fler som har detta problem?

Citera för svar
|i7-920|Asus P6T SE|Asus DCII HD 6970|12GB G.Skill 1600MHz|Intel X25-M 80GB|Asus Xonar Dx|Fractal Design Newton R2 650W|Noctua NH-U9B SE2|Fractal Design Define R2 Titanium USB3 mod|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Sep 2008

Re: Liknande problem med din HD 5870?

Är det bara i Assassins creed du upplever detta?
Har du provat att installera dom senaste drivrutinerna?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ekenäs, Finland
Registrerad
Nov 2009

Är nog också i flera spel men det går snabbast i ACII t.o.m. COD II låser den ibland. Har testa alla driv rutiner, 10.2 10.3 plus flera kör nu med drivrutiner från Asus hemsida. Har dessutom lagt nytt BIOS i den.

Citera för svar
|i7-920|Asus P6T SE|Asus DCII HD 6970|12GB G.Skill 1600MHz|Intel X25-M 80GB|Asus Xonar Dx|Fractal Design Newton R2 650W|Noctua NH-U9B SE2|Fractal Design Define R2 Titanium USB3 mod|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Sep 2008

Mitt förslag är att du tar lös grafikkortet och kollar så att allting se bra ut. Sätt dit det igen och se till så att alla kablar sitter i ordentligt.

Prova att köra med endast 1 ram minne också, och byt efter varje runda så du kan ta reda på om det kan vara dom som spökar också.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ekenäs, Finland
Registrerad
Nov 2009

Tog ut kortet och satte in det i andra PCIe platsen det har inte låst sig ännu, men jag har lärt mig att inte jubla i förtid. Kan inte testa RAM, har bara en sticka för tillfället, men har testat det tidigare utan att hitta något fel om jag kommer rätt ihåg.

Citera för svar
|i7-920|Asus P6T SE|Asus DCII HD 6970|12GB G.Skill 1600MHz|Intel X25-M 80GB|Asus Xonar Dx|Fractal Design Newton R2 650W|Noctua NH-U9B SE2|Fractal Design Define R2 Titanium USB3 mod|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kramfors
Registrerad
Dec 2008

hade liknande problem med mitt 4870 för ett tag sen, hände precis samma sak!
det jag gjorde var att jag tog bort allt som hade med ATI att göra med driversweeper och installerade nya drivare. funkat fin fint efter det

C2D E8500@4GHz | asus 4870 512mb dark knight cooler | asus P5Q Mb | Chieftec Aegis Midi Tower chassi | Chieftec ATX 500W PSU | 4GB OCZ pc2-6400
DeviantART

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ekenäs, Finland
Registrerad
Nov 2009

Det har jag testat flera gånger och jag trodde dat var ur världen här en tid men det kom tillbaka Kanske var min PCIe som hade någon störning?

Citera för svar
|i7-920|Asus P6T SE|Asus DCII HD 6970|12GB G.Skill 1600MHz|Intel X25-M 80GB|Asus Xonar Dx|Fractal Design Newton R2 650W|Noctua NH-U9B SE2|Fractal Design Define R2 Titanium USB3 mod|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2010

Jag har liknande problem, allt fryser sig och ljudet hackar upp sig. Det händer väldigt ofta när jag spelar bad company 2, det började i början av denna vecka och kan inte få till det.

fast fläkten fortsätter som normalt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ekenäs, Finland
Registrerad
Nov 2009

Tur att jag inte jubla i förtid för nu låste den sig igen

Citera för svar
|i7-920|Asus P6T SE|Asus DCII HD 6970|12GB G.Skill 1600MHz|Intel X25-M 80GB|Asus Xonar Dx|Fractal Design Newton R2 650W|Noctua NH-U9B SE2|Fractal Design Define R2 Titanium USB3 mod|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
goteborg
Registrerad
Jan 2010

mitt 5850 är likadant... det har varit inne hos komplett på felsökning men dom hittade inget och det ska in igen. kommer säkert få tillbaks samma kort :@

i5 750 @ 4.3ghz - Gigabyte GA-P55-UD3R - Corsair XMS3 DDR3 1600MHz - Antec Three Hundred - Ati Sapphire Radeon HD 5870 VaporX - Windows 7

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2010

Kan det vara så att, den tror att den blir överhettat stänger av sig själv och kör fläkten till 100% för att kyla samt att inte skada kortet?:confused: Skulle kunna vara något sådant...

Intel i7 3930K, Corsair H100, GTX 970, MSI X79A-GD45, Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 16GB, Raptor 300GB,
Western digital 500GB, Corsair Obsidian 800D, Corsair HX 1000W.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Sep 2008

Prova att sätta grafikkortet i en annan burk och se vad som händer. Jag tycker det känns som att det är moderkortet som spökar men jag kan ha fel.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ekenäs, Finland
Registrerad
Nov 2009

Får testa det imorgon, skall kanske sätta in mitt i brorsans och hans i min, vi båda har 5870 så det går enkelt med drivrutiner.

Citera för svar
|i7-920|Asus P6T SE|Asus DCII HD 6970|12GB G.Skill 1600MHz|Intel X25-M 80GB|Asus Xonar Dx|Fractal Design Newton R2 650W|Noctua NH-U9B SE2|Fractal Design Define R2 Titanium USB3 mod|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ekenäs, Finland
Registrerad
Nov 2009

Hur är det, AA tar väl upp jätte mycket minne? Och AA borde vara samma som multisampeling i ACII. Undrar för den har inte krashat med MS avstäng, minnesproblem?

Citera för svar
|i7-920|Asus P6T SE|Asus DCII HD 6970|12GB G.Skill 1600MHz|Intel X25-M 80GB|Asus Xonar Dx|Fractal Design Newton R2 650W|Noctua NH-U9B SE2|Fractal Design Define R2 Titanium USB3 mod|

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2008

Jag har ett liknade problem med 4870, jag får blue screen när jag bootar och ibland så efter Windows loggan så blir det black screen och datorn rebootar. Dock har jag inga mera problem än att det tar 25 sec att ladda kartor i Bad Company 2 (4870). Men det tar ca 5 sec med ett 260GTX.

Det enda jag kan tänka på är att mitt kort har hårdvarufel, jag har använda alla drivrutiner från 8.2 till 10.3b. Det händer alltid samma sak, måste boota datorn 3-8 gånger innan det funkar som det ska.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gotland
Registrerad
Apr 2009

testa med ett annat grafikkort i din dator och testa ditt grafikkort i någon annans dator.

Project: Dark [color="#B7BAB7"]Snow[/color] |GTX 670| i5 750 @3,8GHz med H50| Evga P55 sli FTW| Corsair Dominator 2x2gb| Corsair HX750w MDPC-X Black 'n White|
|Samsung 840 120gb SSD|1TB Hdd| Lian Li v1000b Plus II|
Spelare för Team prOpertys Starcraft II lag

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ekenäs, Finland
Registrerad
Nov 2009

Testade just min brors kort. Full AA och låste sig inte, hade mindre elektriskt "surr" och jag tyckte det var jämnare FPS. så jag tror nog mitt kort har något fel.

Citera för svar
|i7-920|Asus P6T SE|Asus DCII HD 6970|12GB G.Skill 1600MHz|Intel X25-M 80GB|Asus Xonar Dx|Fractal Design Newton R2 650W|Noctua NH-U9B SE2|Fractal Design Define R2 Titanium USB3 mod|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av marken
mitt 5850 är likadant... det har varit inne hos komplett på felsökning men dom hittade inget och det ska in igen. kommer säkert få tillbaks samma kort :@

Är det samma grafikkort som du säljer här på Swec? isf är det jävligt elakt att inte skriva att du har problem med kortet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
kalmar
Registrerad
Feb 2010

Jag har samma problem med ett 5770 har testat, många olika versioner av drives, det funkar om jag kör 800 x 600!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Jan 2010

Liknande problem här också. I morgon blir det felsökning, har två 4850 som ligger och skräpar och tänkte testa att köra med dom. Då borde jag kunna avgöra om det är mitt 5870 som krånglar eller om det är ex. minnet.

Ni andra som har skrivit, återkom gärna om ni har löst problemet. Verkar vara många som har problem.

Lancool PC-K62 - Corsair HX850W - Asus Maximus 3 Formula - Intel Core i7 860 - Corsair XMS3 DDR3 1600MHz 4x2GB - Corsair SSD P 128GB - 2 st Samsung SpinPoint F1 750GB - XFX HD5870 CrossFire - Win7 Pro 64bit

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2009

Kan ni posta vad ni har för hårdvara och så? Moderkort, CPU, Nätagg etc

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ekenäs, Finland
Registrerad
Nov 2009

MB: Asus P6T SE
CPU: i7 920
PSU: FD newton 650W
RAM: Patriot 6GB Viper Tri-channel kit DDR3 1333MHz
GPU: Asus EAH5870

Citera för svar
|i7-920|Asus P6T SE|Asus DCII HD 6970|12GB G.Skill 1600MHz|Intel X25-M 80GB|Asus Xonar Dx|Fractal Design Newton R2 650W|Noctua NH-U9B SE2|Fractal Design Define R2 Titanium USB3 mod|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Jan 2010

I mitt fall verkar det vara en kombination av dåliga drivrutiner från Amd och hög temp på korten/dåligt luftflöde i chassit. Alltså inga fel på hårdvaran efter många timmars testande.

Lancool PC-K62 - Corsair HX850W - Asus Maximus 3 Formula - Intel Core i7 860 - Corsair XMS3 DDR3 1600MHz 4x2GB - Corsair SSD P 128GB - 2 st Samsung SpinPoint F1 750GB - XFX HD5870 CrossFire - Win7 Pro 64bit

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2005
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rullekorn82
Är det samma grafikkort som du säljer här på Swec? isf är det jävligt elakt att inte skriva att du har problem med kortet.

Det han säljer skriver han att det är köpt på Netonnet + att det finns kvitton därifrån

Edit: sorry jag skriver skit i tråden, tänkte bara sätta stop för eventuella missuppfattningar.

What evah! i'll do what i want!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Jan 2010
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bruniz
MB: Asus P6T SE
CPU: i7 920
PSU: FD newton 650W
RAM: Patriot 6GB Viper Tri-channel kit DDR3 1333MHz
GPU: Asus EAH5870

Ska du inte reklamera produkten?

Jonas - När silvertejp inte räcker till, får man ta till ståltråd och bajs!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Dec 2008

Fungerar bra för mig på mitt 5870. Du kanske hade otur med ditt ex?

Dator:[Core i7 3770K @ 4,3ghz][Corsair H80i][Radeon HD7970][Mem12gb1600 Corsair][256gb SSD][1,5tbHDD][OS:Win7Ulti][Byggdes:20130616]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ekenäs, Finland
Registrerad
Nov 2009
Citat:

Ursprungligen inskrivet av furuliden
Ska du inte reklamera produkten?

Skall nog testa det nog men jag tror inte de hittar något fel som vanligt, så var det med min förra 8800GTS till min gamla dator. Men som sagt man kan alltid försöka.

Citera för svar
|i7-920|Asus P6T SE|Asus DCII HD 6970|12GB G.Skill 1600MHz|Intel X25-M 80GB|Asus Xonar Dx|Fractal Design Newton R2 650W|Noctua NH-U9B SE2|Fractal Design Define R2 Titanium USB3 mod|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Jan 2010

skicka hela skiten om du kan. Då kan de inte förneka att något är fel
Tycker att du ska skicka med moderkortet + grafikkortet åtminstone.

Jonas - När silvertejp inte räcker till, får man ta till ståltråd och bajs!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ekenäs, Finland
Registrerad
Nov 2009

Man borde göra så jo. Ganska konstigt bara nu har den inte låst sig på jätte länge igen, inte ens på de mest krävande ställena!?

Citera för svar
|i7-920|Asus P6T SE|Asus DCII HD 6970|12GB G.Skill 1600MHz|Intel X25-M 80GB|Asus Xonar Dx|Fractal Design Newton R2 650W|Noctua NH-U9B SE2|Fractal Design Define R2 Titanium USB3 mod|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Jan 2010

Det kanske var något glapp eller nått sånt.

Jonas - När silvertejp inte räcker till, får man ta till ståltråd och bajs!