Ändra systemvideominne

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Feb 2010

Ändra systemvideominne

Hejsan
Här kommer jag med ännu en fråga, hoppas någon tar sig tiden att svara
Jag har lite kemiska program som kräver mycket grafik och nu när jag efter många om och men lyckats installera ett program så dyker det upp ett meddelande där jag den säger AGP aperture size för låg, ställ in den på minst 256 MB i BIOS.

Jag har inte hittat något ställa på BIOS där man kan ändra detta.
Jag har en ganska ny Sony Vaio i5 Geforce GT 330M.
Kan man ändra något så att programmet fungerar? På min Nvidia systeminformation står följande:

Minnesgränssnitt 128 Bitar
Total tillgängligt grafik 2775 MB
Dedicerat videominne 1024 MB
Systemvideominne 0 MB
Delat systemminne 1751 MB

Jag antar att det är det värdet på o MB i systemvideominnet som spökar?

Tack på förhand// Matilda

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Hur gammalt är detta program? Låter som om det har många år på nacken med tanke på att AGP inte används i nya datorer sedan rätt lång tid tillbaka.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Feb 2010

Det är ett relativt gammalt program Jalle64, tror att den är från 2004 kanske 2002. Hade stora problem att installera den eftersom den inte stöddes av windows 7 men lyckades till slut efter några ändringar och nedladdade dll filer.
Tack

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Gött att det löste sig!

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Feb 2010
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Gött att det löste sig!

Hehe nej det löste sig i det avseende att det gick att installera men nu får jag inte igång programmet på grund av det jag skrev i mitt första inlägg
Men så som det låter på dig så verkar det vara så kört på grund av ett för gammalt program?
Matilda

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Ok, så du har koll på om det finns nyare programversion än det du har? Vad heter progget? Annars kan du ju testa att högerklicka på startikonen och välja kompabilitesläge Win XPSP2 om det finns?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Feb 2010
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Ok, så du har koll på om det finns nyare programversion än det du har? Vad heter progget?

Det är chemoffice och nya versioner kommer inte på fråga eftersom licensen kostar 15 000 :S
Vet du om det jag nämnde, videominne går att ändra på något sätt?
Matilda

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chemhelp
Det är chemoffice och nya versioner kommer inte på fråga eftersom licensen kostar 15 000 :S
Vet du om det jag nämnde, videominne går att ändra på något sätt?
Matilda

om det går att ändra så är det i bios , om du har någon manual till datorn så står det nog ganska detaljerat om alla alternativ som finns i bios.

vad är den exakta modellbeteckningen på laptopen?

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Eftersom detta med AGP-minne inte finns i din nya burk, en i5 med innbyggd grafikkrets så lär du inte kunna ändra detta i din bios. Men har du testat det sista jag skrev i min förra post?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Feb 2010
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Devildoll
om det går att ändra så är det i bios , om du har någon manual till datorn så står det nog ganska detaljerat om alla alternativ som finns i bios.

vad är den exakta modellbeteckningen på laptopen?

Deb exakta modellbeteckningen är vpcf11m1e. Ska se om jag hittar manualen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Feb 2010
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Eftersom detta med AGP-minne inte finns i din nya burk, en i5 med innbyggd grafikkrets så lär du inte kunna ändra detta i din bios. Men har du testat det sista jag skrev i min förra post?

Ja det är automatiskt redan inställd på winxp ser jag.
Jag har hållt på med detta i 3 dagar nu. Igår höll jag på hela dagen med en lösning som jag trodde skulle vara helt vattentät. Detta program fungerade liksom på en ganska modern Dell xps win vista 32 bit som bara hade 1 år på nacken. Så jag tror att det har med windows 7 att göra och att det dessutom är en windows 64 bit. Så jag gjorde en partition installerade windows vista eftersom jag fick blue screen när jag försökte istallera xp. Kyckades till slut installera vista och min lycka var fullstäng. Började leta efter alla drivrutiner och installerasde nästan alla. Grafikkortet gick inte, den känner inte igen den på enhetshanteraren utan dyker bara upp något i stil med vga device. När jag laddade rutinen från Nvidia så kände den inte igen någon hårdvara, Så jag går in på vaios sida för att ladda hem rutinen därifrån men där finns bara rutinen för windows 7 64 bit. JAG BLIR GALEN!!!

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Feb 2010
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Har du installerat denna?http://support.vaio.sony.eu/computing/vaio/downloads/info/inf...

Ja den finns redan i min windows 7 version som jag sitter på nu. I min windows vista fungerar den inte eftersom den vista jag har installerad är 32 bit. Mitt program behöver vista 32 för att kunna köra. Nä jag tror det blir till att ge upp

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Det verkar svårt att få siten, Sonys alltså att hitta andra drivisar, så det verkar låst tyvärr.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Feb 2010
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Det verkar svårt att få siten, Sonys alltså att hitta andra drivisar, så det verkar låst tyvärr.

Jag tror det också. Nåväl jag har iaf lärt mig hur man gör en partition och hur man installerar ett OS parallet *stolt*.
Tack för försöket Jalle Nu blir det duschen och sen en god natt bok

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Sov gött!

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud