Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2010

XFX 4890 defekt?

Jag har 2st XFX Radeon HD-489X-ZSFC (http://http://www.sweclockers.com/nyhet/10029-xfx-radeon-hd-4890-med-ny-kylare) som jag kör i CF. Prestandan är helt ok, klarar fortfarande att maxa i princip alla spel i 1680x1050. Dock inte Empire: Total War - det spelet slaktar min dator fullständigt och jag vet inte varför.

Problemet är att det ena kortet är ca. 10% varmare, och då på dubbla fanspeed som det andra. Idle temps ligger på 50 respektive 58 grader, load någonstans runt 70-80 resp 80-90. Efter en stunds tung load sitter jag brevid ett jetplan, då det "varma" kortet varvar upp fläkten till 100% - vid det här laget brukar grafiken börja lagga. Efter några minuter till slocknar fläkten, tempen går upp till 110-120 innan kortet slår av. När jag bootar upp datorn igen ser jag hur kortet försöker dra igång fläkten utan att lyckas. Senaste gången detta hände prövade jag att växla kortens platser på moderkortet och växla kablar från PSUn men det var fortfarande samma kort som failade.

Dessa har gått i retur till Komplett där de idag lyckats köra dem i 2 timmar i Furmark utan att upptäcka några fel, så nu är de på väg hem igen. Var tror ni problemet ligger?

Asus Crosshair IV Formula | AMD Phenom II X6 1090T BE @ 4.2 GHz | Corsair H70 | 8GB Corsair Dominator GT 1600 MHz 7-7-7-20 | Corsair Airflow Pro | Asus 5870 Matrix @ 1050/5200 MHz | Asus Xonar Essence STX | 80GB Corsair Force SSD | Corsair Obsidian 800D | Corsair HX850W | Westone ES5 | Razer Lycosa | Razer DeathAdder |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
regnvm Helsingia regio
Registrerad
Dec 2009
Skrivet av b0ck3n:

Jag har 2st XFX Radeon HD-489X-ZSFC (http://http://www.sweclockers.com/nyhet/10029-xfx-radeon-hd-4890-med-ny-kylare) som jag kör i CF. Prestandan är helt ok, klarar fortfarande att maxa i princip alla spel i 1680x1050. Dock inte Empire: Total War - det spelet slaktar min dator fullständigt och jag vet inte varför.

Problemet är att det ena kortet är ca. 10% varmare, och då på dubbla fanspeed som det andra. Idle temps ligger på 50 respektive 58 grader, load någonstans runt 70-80 resp 80-90. Efter en stunds tung load sitter jag brevid ett jetplan, då det "varma" kortet varvar upp fläkten till 100% - vid det här laget brukar grafiken börja lagga. Efter några minuter till slocknar fläkten, tempen går upp till 110-120 innan kortet slår av. När jag bootar upp datorn igen ser jag hur kortet försöker dra igång fläkten utan att lyckas. Senaste gången detta hände prövade jag att växla kortens platser på moderkortet och växla kablar från PSUn men det var fortfarande samma kort som failade.

Dessa har gått i retur till Komplett där de idag lyckats köra dem i 2 timmar i Furmark utan att upptäcka några fel, så nu är de på väg hem igen. Var tror ni problemet ligger?

Vid 110-120c är nog risken stor att du skadat kortet.

Laptop: ASUS-G751JY

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2010

Jag menar det också, känns enormt kortsiktigt av Komplett att skicka tillbaka korten efter 2 timmars test i Furmark.

Asus Crosshair IV Formula | AMD Phenom II X6 1090T BE @ 4.2 GHz | Corsair H70 | 8GB Corsair Dominator GT 1600 MHz 7-7-7-20 | Corsair Airflow Pro | Asus 5870 Matrix @ 1050/5200 MHz | Asus Xonar Essence STX | 80GB Corsair Force SSD | Corsair Obsidian 800D | Corsair HX850W | Westone ES5 | Razer Lycosa | Razer DeathAdder |