OpenCL och DirectCumpute funkar inte?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vollsjö
Registrerad
Okt 2009

OpenCL och DirectCumpute funkar inte?

Jag har köpt ett XFX radeon hd 5830 från inet och när jag testade med GPU-Z visade den att det inte stödde OpenCL och DirectCompute och jag testade med ett benchmark som visade felmeddelande när jag körde OpenCL eller DirectCompute men när jag testa CPU gick det.
Jag hade problem med att installera CCC men det var glapp i PCI-e kontakten.
Varför funkar inte OpenCL och DirectCompute?

Stationär dator: |Intel Core i5 4670K @ 4 GHz|Asus R9 290X DCII|Kingston HyperX FURY 16 GB|MSI Z87I|OCZ Arc 100 240GB|Fractal Design Newton R3 600W|Windows 10 Pro|
Microsoft Surface Pro 2
Nexus 5X

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2009

därför att det inte är inkluderat i drivrutinerna tanka hem ATI Stream SDK så ska du se att det funkar
ATI Stream SDK v2.1 with OpenCL? 1.0 Support | AMD Developer Central

• Intel® Core™ i7-4770K • ASUS Z97-A • Noctua NH-D14 • Kingston HyperX 8GB DDR3 1600MHz • Corsair AX850
• PowerColor R9 290X 4GB PCS+ • Intel® SSD 520 240GB • Cooler Master HAF X • Dell U2410 • SteelSeries H Wireless

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vollsjö
Registrerad
Okt 2009

Tack, laddar ner nu, testar när den är klar.

Stationär dator: |Intel Core i5 4670K @ 4 GHz|Asus R9 290X DCII|Kingston HyperX FURY 16 GB|MSI Z87I|OCZ Arc 100 240GB|Fractal Design Newton R3 600W|Windows 10 Pro|
Microsoft Surface Pro 2
Nexus 5X

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vollsjö
Registrerad
Okt 2009

OpenCL funka men DirectCompute funkar fortfarande inte

Stationär dator: |Intel Core i5 4670K @ 4 GHz|Asus R9 290X DCII|Kingston HyperX FURY 16 GB|MSI Z87I|OCZ Arc 100 240GB|Fractal Design Newton R3 600W|Windows 10 Pro|
Microsoft Surface Pro 2
Nexus 5X

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vollsjö
Registrerad
Okt 2009

DirectCompute funkar inte

Stationär dator: |Intel Core i5 4670K @ 4 GHz|Asus R9 290X DCII|Kingston HyperX FURY 16 GB|MSI Z87I|OCZ Arc 100 240GB|Fractal Design Newton R3 600W|Windows 10 Pro|
Microsoft Surface Pro 2
Nexus 5X

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007

Testa att installera senaste directX från MS hemsida.
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=2DA4...

AMD Ryzen 7 1700 | https://valid.x86.fr/bvpyq6 | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vollsjö
Registrerad
Okt 2009

det har jag redan testat

Stationär dator: |Intel Core i5 4670K @ 4 GHz|Asus R9 290X DCII|Kingston HyperX FURY 16 GB|MSI Z87I|OCZ Arc 100 240GB|Fractal Design Newton R3 600W|Windows 10 Pro|
Microsoft Surface Pro 2
Nexus 5X

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vollsjö
Registrerad
Okt 2009

och när jag startar Aliens vs Preditor via Steam i dx11 läge får jag felmeddelande (Failed to initialise D3D11).

Stationär dator: |Intel Core i5 4670K @ 4 GHz|Asus R9 290X DCII|Kingston HyperX FURY 16 GB|MSI Z87I|OCZ Arc 100 240GB|Fractal Design Newton R3 600W|Windows 10 Pro|
Microsoft Surface Pro 2
Nexus 5X

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007

Vad säger dxdiag?
Har du alla patchar till Win7?

AMD Ryzen 7 1700 | https://valid.x86.fr/bvpyq6 | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vollsjö
Registrerad
Okt 2009

Stationär dator: |Intel Core i5 4670K @ 4 GHz|Asus R9 290X DCII|Kingston HyperX FURY 16 GB|MSI Z87I|OCZ Arc 100 240GB|Fractal Design Newton R3 600W|Windows 10 Pro|
Microsoft Surface Pro 2
Nexus 5X

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vollsjö
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av Ratatosk:

Har du alla patchar till Win7?

ja, jag har installerat allt i windows update förutom språkpaketen.

Stationär dator: |Intel Core i5 4670K @ 4 GHz|Asus R9 290X DCII|Kingston HyperX FURY 16 GB|MSI Z87I|OCZ Arc 100 240GB|Fractal Design Newton R3 600W|Windows 10 Pro|
Microsoft Surface Pro 2
Nexus 5X

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2009

DDI-version borde vara 11 :/
Du verkar även ha osignerade drivrutiner, säkert på att du laddat hem rätt paket?
Testa ominstallera drivrutinerna till grafikkortet...

• Intel® Core™ i7-4770K • ASUS Z97-A • Noctua NH-D14 • Kingston HyperX 8GB DDR3 1600MHz • Corsair AX850
• PowerColor R9 290X 4GB PCS+ • Intel® SSD 520 240GB • Cooler Master HAF X • Dell U2410 • SteelSeries H Wireless

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007

Ja det borde stå 11 där.
Ominstallera till grafikkortet, efter detta, ominstallera DirectX.

AMD Ryzen 7 1700 | https://valid.x86.fr/bvpyq6 | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vollsjö
Registrerad
Okt 2009

de är osignerade för det är 10.4a pre
ATICatalyst10.4Preview

Stationär dator: |Intel Core i5 4670K @ 4 GHz|Asus R9 290X DCII|Kingston HyperX FURY 16 GB|MSI Z87I|OCZ Arc 100 240GB|Fractal Design Newton R3 600W|Windows 10 Pro|
Microsoft Surface Pro 2
Nexus 5X

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007

Men det är något skumeliskumt med att DXdiag visar DDI-version 9Ex, kan du få det att visa DX11 fixar det sig nog.
Kan du inte slänga in ordinarie 10.4 i stället?

AMD Ryzen 7 1700 | https://valid.x86.fr/bvpyq6 | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vollsjö
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av Ratatosk:

Men det är något skumeliskumt med att DXdiag visar DDI-version 9Ex, kan du få det att visa DX11 fixar det sig nog.
Kan du inte slänga in ordinarie 10.4 i stället?

jag har testat flera gånger men den buggar sig bara men 10.4a pre är nyare än 10.4 WHQL

Stationär dator: |Intel Core i5 4670K @ 4 GHz|Asus R9 290X DCII|Kingston HyperX FURY 16 GB|MSI Z87I|OCZ Arc 100 240GB|Fractal Design Newton R3 600W|Windows 10 Pro|
Microsoft Surface Pro 2
Nexus 5X

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vollsjö
Registrerad
Okt 2009

visar fortfarande samma i dxdiag efter att jag installerade om 10.4a pre
dx11 funkar i unigine men inte i Aliens vs Preditor eller Battlefield: Bad Company 2

Stationär dator: |Intel Core i5 4670K @ 4 GHz|Asus R9 290X DCII|Kingston HyperX FURY 16 GB|MSI Z87I|OCZ Arc 100 240GB|Fractal Design Newton R3 600W|Windows 10 Pro|
Microsoft Surface Pro 2
Nexus 5X

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2009

Har du bytt grafikkort nyligen kan det vara en idé att köra Driver Sweeper.
d.v.s. avinstallera allt via Catalyst Install Manager >> Driver Sweeper i Safe Boot >> Installera igen
Möjligt också att det skulle kunna vara PCI-e kontakten som spökar...

• Intel® Core™ i7-4770K • ASUS Z97-A • Noctua NH-D14 • Kingston HyperX 8GB DDR3 1600MHz • Corsair AX850
• PowerColor R9 290X 4GB PCS+ • Intel® SSD 520 240GB • Cooler Master HAF X • Dell U2410 • SteelSeries H Wireless

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vollsjö
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av mikrokiwi:

Har du bytt grafikkort nyligen kan det vara en idé att köra Driver Sweeper.
d.v.s. avinstallera allt via Catalyst Install Manager >> Driver Sweeper i Safe Boot >> Installera igen
Möjligt också att det skulle kunna vara PCI-e kontakten som spökar...

jag formaterade om när jag bytte.

ja det kan va PCI-e kontakten men har försökt ta ut och sätta i igen utan framgång och försökt att trycka ner det.

Stationär dator: |Intel Core i5 4670K @ 4 GHz|Asus R9 290X DCII|Kingston HyperX FURY 16 GB|MSI Z87I|OCZ Arc 100 240GB|Fractal Design Newton R3 600W|Windows 10 Pro|
Microsoft Surface Pro 2
Nexus 5X

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vollsjö
Registrerad
Okt 2009

efter jag använde guru3d´s driver sweeper så får jag felmeddelande varje gång jag startar datorn har återställt men funkar fortfarande inte

eller

med en liten ATI-logga på i aktivitetsfältet

Stationär dator: |Intel Core i5 4670K @ 4 GHz|Asus R9 290X DCII|Kingston HyperX FURY 16 GB|MSI Z87I|OCZ Arc 100 240GB|Fractal Design Newton R3 600W|Windows 10 Pro|
Microsoft Surface Pro 2
Nexus 5X

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2009

Vad får du för felmeddelande och vilka drivrutiner installerade du efter att ha kört Driver Sweeper?

• Intel® Core™ i7-4770K • ASUS Z97-A • Noctua NH-D14 • Kingston HyperX 8GB DDR3 1600MHz • Corsair AX850
• PowerColor R9 290X 4GB PCS+ • Intel® SSD 520 240GB • Cooler Master HAF X • Dell U2410 • SteelSeries H Wireless

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vollsjö
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av mikrokiwi:

Vad får du för felmeddelande och vilka drivrutiner installerade du efter att ha kört Driver Sweeper?

10.4a pre för 10.4 WHQL funka inte

Stationär dator: |Intel Core i5 4670K @ 4 GHz|Asus R9 290X DCII|Kingston HyperX FURY 16 GB|MSI Z87I|OCZ Arc 100 240GB|Fractal Design Newton R3 600W|Windows 10 Pro|
Microsoft Surface Pro 2
Nexus 5X

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2004
Skrivet av ponanmsi:

10.4a pre för 10.4 WHQL funka inte

Ja, ATI har tabbat sig och missat att lägga in info så att installationen känner igen 5830.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2009

Jag uttryckte mig nog lite klumpigt.
Ta "Express Uninstall ALL ATI Software" i Catalyst Install Manager, ta även bort alla andra poster som har med ATI att göra i kontrollpanelen.
När det är tomt där startar du om datorn och in i Safe Mode. Väl där kör du Driver Sweeper och klickar för ATI och tar på "Clean".
Sedan startar du om igen och då borde det inte finnas något spår kvar av ATI Software på datorn och du kan installera om allt igen
Om du har gjort precis såhär vet jag inte riktigt vad som kan ha gått snett :/ testa igen?

• Intel® Core™ i7-4770K • ASUS Z97-A • Noctua NH-D14 • Kingston HyperX 8GB DDR3 1600MHz • Corsair AX850
• PowerColor R9 290X 4GB PCS+ • Intel® SSD 520 240GB • Cooler Master HAF X • Dell U2410 • SteelSeries H Wireless

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vollsjö
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av mikrokiwi:

Jag uttryckte mig nog lite klumpigt.
Ta "Express Uninstall ALL ATI Software" i Catalyst Install Manager, ta även bort alla andra poster som har med ATI att göra i kontrollpanelen.
När det är tomt där startar du om datorn och in i Safe Mode. Väl där kör du Driver Sweeper och klickar för ATI och tar på "Clean".
Sedan startar du om igen och då borde det inte finnas något spår kvar av ATI Software på datorn och du kan installera om allt igen
Om du har gjort precis såhär vet jag inte riktigt vad som kan ha gått snett :/ testa igen?

jag gjorde det men fick felmeddelande ska testa att formatera om och se om det funkar

Stationär dator: |Intel Core i5 4670K @ 4 GHz|Asus R9 290X DCII|Kingston HyperX FURY 16 GB|MSI Z87I|OCZ Arc 100 240GB|Fractal Design Newton R3 600W|Windows 10 Pro|
Microsoft Surface Pro 2
Nexus 5X

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vollsjö
Registrerad
Okt 2009

testade att dual boota med vista 32-bit och där stod det ddi 11 i dxdiag och DirectCompute funkade

Stationär dator: |Intel Core i5 4670K @ 4 GHz|Asus R9 290X DCII|Kingston HyperX FURY 16 GB|MSI Z87I|OCZ Arc 100 240GB|Fractal Design Newton R3 600W|Windows 10 Pro|
Microsoft Surface Pro 2
Nexus 5X

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vollsjö
Registrerad
Okt 2009

ska formatera och installera om Windows 7 64-bit imorgon och se om det funkar då
finns det nåt sätt att se att det verkligen är dx11 i spelen har testat msi afterburner OSD men gick bara i dx9 och 10

Stationär dator: |Intel Core i5 4670K @ 4 GHz|Asus R9 290X DCII|Kingston HyperX FURY 16 GB|MSI Z87I|OCZ Arc 100 240GB|Fractal Design Newton R3 600W|Windows 10 Pro|
Microsoft Surface Pro 2
Nexus 5X

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2009

Tror nog att allt blir bra med en omformatering
Bara du ser att det står 11 i dxdiag så behöver du nog inte vara orolig, har de dx11 så kör de nog det, om du inte själv ställt in något annat. Det finns ju bara 6st som kör med det

• Intel® Core™ i7-4770K • ASUS Z97-A • Noctua NH-D14 • Kingston HyperX 8GB DDR3 1600MHz • Corsair AX850
• PowerColor R9 290X 4GB PCS+ • Intel® SSD 520 240GB • Cooler Master HAF X • Dell U2410 • SteelSeries H Wireless

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vollsjö
Registrerad
Okt 2009

Det var IZ3D som gjorde det så jag klickade ur "Disable D3D10 Driver" och då stod det DDI 11 i dxdiag igen.

Stationär dator: |Intel Core i5 4670K @ 4 GHz|Asus R9 290X DCII|Kingston HyperX FURY 16 GB|MSI Z87I|OCZ Arc 100 240GB|Fractal Design Newton R3 600W|Windows 10 Pro|
Microsoft Surface Pro 2
Nexus 5X

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007

Aj då!
Bra att det funkar nu i alla fall och tack för upplysningen, svårt att hitta den typen av fel.

AMD Ryzen 7 1700 | https://valid.x86.fr/bvpyq6 | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |