Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2010

Catalyst 10.4

Tja, jag har en fråga. Undrar om man måste avinstallera den gamla drivrutinen till innan man installerar den nya? för 10.4 funkar typ inte för mig, har inte testat att avinstallera än? nån som vet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jul 2008

Det ska inte behövas, nej.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Maj 2010

Om jag förstår frågan rätt; "Måste man avinstallera den gamla drivrutinen innan man installerar den nya?"

Man bör göra detta. Ladda ner DriverSweeper och rensa ut alla gamla grafik-drivisar, och installera 10.4 igen.

Desktop: i7 7700K | Asus Prime Z270-K | Corsair LPX 16GB | GTX 1070

Laptop: i3 7100u | 6GB Micron

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jul 2008

Nej, det behöver man inte om man inte har bytt grafikkort. Om man byter kort mellan nVidia och ATI så är det extra viktigt att köra Driver Sweeper.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sala
Registrerad
Okt 2009

jag brukar alltid avinstallera de gamla innan jag installerar de nya.funkar bäst om man gör detta.har erfarenhet av att catalysten inte funkade när jag bara körde över de gamla.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Knutby
Registrerad
Mar 2007

Jag brukar avinstallera den gamla, starta om sen installera den nya.

Chassi: Antec 1200, CPU: Intel 2600K 4.7Ghz +NH-D14, MB: Asus Maximus Extreme 4 ROG B3, Minne: 8Gb Corsair Dominator GT DHX+ 1866MHZ, GPU: Asus GTX580 925/1850/4500 Direct CU2 SLI, PSU: Corsair AX1200, Skärm: Dell 27" U2711 2560*1440, OS Disk: Intel 520 120GB, Mus: Logitech G9, OS: W10 Pro X64, Fläktkontroller: Scythe Kaze Master Pro 5.25", Extra HDD: Intel G20 80Gb, Samsung Spinpoint F1 1Tb/32mb/500mb/16mb, Elförbrukning: 242W/963W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Aug 2008
Skrivet av Old KnotVillage:

Jag brukar avinstallera den gamla, starta om sen installera den nya.

Gör exakt samma sak.. aldrig haft problem..
Avinstallera Gamla > Starta om > Installera Nya > Starta om > Done!

Nu negraderade jag mig till 10.3 också.. 10.4 va skit!

Gaming-PC > Intel 4770K > Asus Maximus VI Hero > EVGA 1080 FTW > Samsung EVO 500gb
HTPC: > AMD Phenom II 965 > AMD HD6950 > Kingstone V300 240gb
Playstation 4 Network > TaunyTiger - Främst NHL 18

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrbotten
Registrerad
Jan 2010

Är det tänkt att laddningstiderna ska vara fixade för 4xxx-serien med 10.4?

Burken: NZXT H2 | M5A99X EVO R2.0 | AMD FX-8350 | 16GB Crucial @1600mhz | EVGA GTX 580 | Corsair VX 550w | Samsung F1 500gb + Samsung F3 1TB |
Kringutrustning: 24"@1920x1080 | IME3.0 | BC2-matta, curve 2000
Laptööp: Acer Aspire 5742G (i5-480m & GT540m)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Båstad
Registrerad
Dec 2007
Skrivet av SweSparky:

Gör exakt samma sak.. aldrig haft problem..
Avinstallera Gamla > Starta om > Installera Nya > Starta om > Done!

Nu negraderade jag mig till 10.3 också.. 10.4 va skit!

På vilket sätt?

|Kraftverket|Mobo: Asus P9X79| Cpu:Corei7 3930k 4,8ghz@1,44 HT On|Cpu kylare:Vatten| Gpu:Nvidia GTX 980 Vattenkylt|Nätagg: Corsair AX750|Chassie:Corsair 800D|Minne: 4x4gb Corsair Vengeance 1600|Disk:Samsung 830 256gb SSD|Bildskärm: Asus Swift PG278Q
|Ljud|HRT Musicstreamer II 2012 ed.|Bottlehead Crack|Sennheiser HD650|
|Nas|Ds413J|2x3tb wd red|2x2tb wd green|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kälma
Registrerad
Nov 2006
Skrivet av sipe46:

På vilket sätt?

För mig är 10.4 skit då det ej går att installera. Är en bugg som gör att drivrutinen inte hittar grafikkortet och således inte blir installerad (Radeon 5830).
Detta blir nog mitt första och sista Radeonkort, aldrig haft några problem alls med nVidia.

ASUS P8H77-m | Gigabyte GeForce GTX 670 OC | Intel Core i5-3570K | Intel 320 180GB SSD
LENOVO T460P | Intel I7 6820HQ | Nvidia Geforce GTX 940MX | 512 GB SSD | 32 GB RAM
"What doesn't kill you makes you smaller." -Super Mario

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2010
Skrivet av SkorutansteN:

Är det tänkt att laddningstiderna ska vara fixade för 4xxx-serien med 10.4?

Japp, polare som kör på ett 4650 med bc2 har fått way mycket snabbare laddningstider.

Powercolor HD 6870 1GB GDDR5 | Asus M2N68 | AMD Phenom II X4 955 3.6ghz >Arctic Cooling Freezer Pro Rev.2< | 4GB DDR2 | Xion 630 PSU|
Antec Three Hundred | Western Digital Caviar 500GB | Rokit R6SE Studio Limited Edition 2*, Audio DJ2 Portable sounddevice, Samsung Syncmaster P2350 23,5 LCD.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrbotten
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av Ryssfemma:

Japp, polare som kör på ett 4650 med bc2 har fått way mycket snabbare laddningstider.

Jag kör som det står i min sig, HD 4770, med 10.4a preview så hade jag ruskigt snabba laddningstider, nu är de lika sega som förut.

Burken: NZXT H2 | M5A99X EVO R2.0 | AMD FX-8350 | 16GB Crucial @1600mhz | EVGA GTX 580 | Corsair VX 550w | Samsung F1 500gb + Samsung F3 1TB |
Kringutrustning: 24"@1920x1080 | IME3.0 | BC2-matta, curve 2000
Laptööp: Acer Aspire 5742G (i5-480m & GT540m)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av Joavels:

För mig är 10.4 skit då det ej går att installera. Är en bugg som gör att drivrutinen inte hittar grafikkortet och således inte blir installerad (Radeon 5830).
Detta blir nog mitt första och sista Radeonkort, aldrig haft några problem alls med nVidia.

Jag hade exakt samma att 10.4 vägrade installera sig, CCC blev installerat men inte grafikdrivrutinen för den var inte så identifiera kortet........jag körde bara driversweeper samt att jag drog ner 10.4 igen från ati-sidan och nu funkar det klockrent.......brukar komma in i BC2 när det står att man kan spawna om 10sec........så nog laddar det snabbt.......

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
umeå
Registrerad
Jun 2005

Tror helt sonika ATI glömt att lägga in ID'n för 5830 i deras 10.4 paket, dock fungerar 10.3. Blev lite paff när jag inte kunde köra 10.4 på mitt nya kort när det fungerade på 3870it..

Men det fixar sig nog med 10.5, dom kommer ju trots allt ut varje månad. Även mailat XFX supporten om detta o dom verkar inte vara medvetna om problemet, nåja.

Alltid lite hopp som happ med ny hårdvara - nvidia har no haft sin beskärda del av problem också.

Kör 10.3 tills nästa kommer ut..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Båstad
Registrerad
Feb 2010

Jag måste avinstallera gamla ---> installera ny ---> starta om och sen funkar det.
Annars står det ''You have already installed a graphic driver'' eller något så jag måste avinstallera... :S Och innan med 10.3 hade jag ca 20-30 sec med 5850, nu på ungefär 5-8 sec kanske, spawnar när det är 20-23 sec till spawn typ... Men 10.4 preview var bättre än WHQL eller vad det heter...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2009

När vi ändå har ämnet uppe. En kompis har ett nyköpt 5830 och har det i sin XP-burk. Han har 10.4 installerat och när han sitter och spelar tex BC2 blir skärmen vit och när bilden återkommer får han meddelandet "grafikkortsdrivrutinen har slutat att fungera och har återställts" han kan dock fortsätta spela. Någon fler som har det problemet?

Man kan inte uppfinna hjulet och sedan säga att alla ska gå