Nerklankandet på XFX 5870 samt i7 860.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Devrer:

Väljer du en I7 för spel är du inte spec. smart. Eller så har du äckligt mycket pengar;)
Jag menar när behövdes en I7 för spel? För det första så måste man stänga av Ht (vilket man betalt extra för istället för I5) om man vill få mest prestanda i spel, då blir det ju en I5 helt plötsligt nästan.

Sen så spelar processorn mycket liten roll i spel. Så att välja säg ett hd5870 + I7 är mycket onödigt, när man kan få phenom I x4/I5 + hd5970 för samma pris, och vips har man fått dubbla prestandan för samma peng:)

Testa att kolla fpsen du har när du sitter och med ett hd5870 + en phenom II x4 925, och sedan testar du att spela med en I7 @ 4ghz + samma grafikkort. Du kommer få nästan exakt samma fps...
Eftersom grafikkortet sätter gränsen i moderna spel så spelar det ingen roll vad du har för processor. SÅ I7 för spel -> mycket pengar i sjön

Du har delvis rätt i vad du säger, men samtidigt tycker MÅNGA om att köpa ett system där alla komponenter är balanserade, dvs att allt ligger på runt samma nivå inom sin kategori, jag vill också minnas att spel som Microsoft flight simulator X när det kom 2007 satte STORA krav på processorerna.
Denna diskussion har och kan fortsätta i all evighet, men folk prioriterar olika och jag tror att 5870 presterar ruskigt bra och kommer göra det i några år framöver.