Problem med 5770 Crossfire

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nyköping
Registrerad
Feb 2010

Problem med 5770 Crossfire

Hej!
Jag har nyligen köpt ett extra 5770 för crossfire.
Där kom dock problemet in, CCC vill inte hitta det andra kortet utan det kör endast på ena.
I CCC kommer det inte upp några sektioner om crossfire.

Jag har försökt att ta bort alla gamla drivrutiner med drivesweeper, också i felsäkert läge.
Installerar nytt och det fungerar ändå inte.

Har även försökt med att nollställa bios utan framgång.

MVH Oskar

Burk 4790K@4.7GHz, R9 290 CF byggt i Phanteks Enthoo Primo med custom loop.
Ljud KRK RP8 G3 samt Audio Technica ATH-M50
Bild Koreaskärm Qnix PLS 1440p 96 Hz

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Ändrat i bios?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nyköping
Registrerad
Feb 2010

Har inte en susning om vad jag ska ändra i bios för att det andra grafikkortet ska fungera.

Burk 4790K@4.7GHz, R9 290 CF byggt i Phanteks Enthoo Primo med custom loop.
Ljud KRK RP8 G3 samt Audio Technica ATH-M50
Bild Koreaskärm Qnix PLS 1440p 96 Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Södra halvan
Registrerad
Jan 2009

Tryckte i båda korten ordentligt? Man kan behöva övertala dom, dock utan våld, i nya moderkort. Så var i alla fall fallet med en CrossFire-dator jag byggde en gång...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008

Får man inte ladda ner Crossfre drivisar manuellt numera?

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Snälla om du köper ett kort för att köra XF tar du inte reda på hur du skall gå tillväga innan?
Kolla här: PCGC How-To: Install Two ATI Graphics Cards in CrossFire |

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nyköping
Registrerad
Feb 2010

Hittade ingenting i din länk som jag inte redan har gjort.

Burk 4790K@4.7GHz, R9 290 CF byggt i Phanteks Enthoo Primo med custom loop.
Ljud KRK RP8 G3 samt Audio Technica ATH-M50
Bild Koreaskärm Qnix PLS 1440p 96 Hz

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
St4lingr4d
Registrerad
Maj 2010

Ge oss screenshots på tabbarna i ccc. Utan det så famlar vi i blindo.

MSI GX740 17" 1680x1050
Intel Core i5 430@ 2,52 GHz
Mobility Radeon 5870 1GB DDR5@ 835/1100mhz
4GB RAM@ 1066mhz
500GB HDD(7200 RPM)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nyköping
Registrerad
Feb 2010

Såhär ser tabbarna i CCC ut, http://data.fuskbugg.se/skalman01/CCC.png .

Burk 4790K@4.7GHz, R9 290 CF byggt i Phanteks Enthoo Primo med custom loop.
Ljud KRK RP8 G3 samt Audio Technica ATH-M50
Bild Koreaskärm Qnix PLS 1440p 96 Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
SkåneLand 0418-Svalöv
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av rabiesekorre:

Har du dragit ner drivisarna för CrossFireX?
Graphics Drivers & Software

| Benq XL2410T | Antec 1200 | Corsair TX 750 W | Asus Maximus IV Gene-Z
| i7 2600K °C | A-Data 4GB 1600Mhz+ Series | |

[img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/1914546.png[/img]
https://www.inet.se/artikel/6101343/fraktfritt-sweclockers-vi...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värmland
Registrerad
Jan 2008

Ditt moderkort kanske inte stödjer crossfire?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sthlm
Registrerad
Sep 2008

Resetta bios (reset cmos i moderkortsmanualen)

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av rabiesekorre:

Hej!
Jag har nyligen köpt ett extra 5770 för crossfire.
Där kom dock problemet in, CCC vill inte hitta det andra kortet utan det kör endast på ena.
I CCC kommer det inte upp några sektioner om crossfire.

Jag har försökt att ta bort alla gamla drivrutiner med drivesweeper, också i felsäkert läge.
Installerar nytt och det fungerar ändå inte.

Har även försökt med att nollställa bios utan framgång.

MVH Oskar

Vad har du för hårdvara i övrigt, gärna med namn på moderkortet.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud