Skumt problem med XFX 5870

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2009

Skumt problem med XFX 5870

Har precis inhandlat ett XFX 5870 till polaren. Men det skumma är att kortet inte fungerar på standard clock på minnerna (1300mhz). När man startar spel så hänger sig dator och man måste starta om den.
Vi testade klocka ner minnerna till 1260 mhz, då fungerar det perfekt. Observera att det bara är minnerna eftersom man kan köra core i högre än standard.
Vad tror ni är problemet? Är minnerna defekta?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Alingsås
Registrerad
Jun 2009

Kan du skriva han rigg?

CPU: Intel Sandy bridge 2600k @ 4,5 GHz|Kylare: H80 |Mobo: Asus P8Z68 Deluxe |RAM: Corsair Dominator Dhx+ CL 7 1600MHz 8 GB |Grafik: EVGA GTX 580 Classified 3072 MB |OS: Windows 7 Ultimate 64 bit|Chassi: Obsidian 800D|Hårddisk: Corsair Force GT SSD 120 gb system, Samsung spinpoint F3 7200 rpm 1TB| Nättagg: Corsair HX750 rödsvart sleeve

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av TheDiddler:

Kan du skriva han rigg?

Phenom 1090T, Corsair XMS 1600mhz 2x2GB, Gigabyte UD3-890, Corsair 550w.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Alingsås
Registrerad
Jun 2009

Aldrig hört om nåt liknande problem innan faktiskt. Har ni googlat på det och sett om någon har liknande problem?

CPU: Intel Sandy bridge 2600k @ 4,5 GHz|Kylare: H80 |Mobo: Asus P8Z68 Deluxe |RAM: Corsair Dominator Dhx+ CL 7 1600MHz 8 GB |Grafik: EVGA GTX 580 Classified 3072 MB |OS: Windows 7 Ultimate 64 bit|Chassi: Obsidian 800D|Hårddisk: Corsair Force GT SSD 120 gb system, Samsung spinpoint F3 7200 rpm 1TB| Nättagg: Corsair HX750 rödsvart sleeve

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2007

stock mhz på minnena är 1200...

Workstation: Retina iMac late 2014
Laptop: MacBook Pro 15" Mid 2017 Space Grey
Phone: Apple iPhone 7 Plus 128GB
Camera: Fujifilm X-T2 - 56mm f1,2 - 35mm f2 - 16-55 f2,8
Audio/Video: NAD 356BEE - B&W 685 S2 - LG OLED65B6 65" - Apple TV4

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Alingsås
Registrerad
Jun 2009
Skrivet av ...Dubadai...:

stock mhz på minnena är 1200...

Ja det är den ju fan. Haha. Mitt kort ligger 850/1200 Stock.

CPU: Intel Sandy bridge 2600k @ 4,5 GHz|Kylare: H80 |Mobo: Asus P8Z68 Deluxe |RAM: Corsair Dominator Dhx+ CL 7 1600MHz 8 GB |Grafik: EVGA GTX 580 Classified 3072 MB |OS: Windows 7 Ultimate 64 bit|Chassi: Obsidian 800D|Hårddisk: Corsair Force GT SSD 120 gb system, Samsung spinpoint F3 7200 rpm 1TB| Nättagg: Corsair HX750 rödsvart sleeve

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av Thornblom:

Har precis inhandlat ett XFX 5870 till polaren. Men det skumma är att kortet inte fungerar på standard clock på minnerna (1300mhz). När man startar spel så hänger sig dator och man måste starta om den.
Vi testade klocka ner minnerna till 1260 mhz, då fungerar det perfekt. Observera att det bara är minnerna eftersom man kan köra core i högre än standard.
Vad tror ni är problemet? Är minnerna defekta?

1300Mhz är ju en fabriksöverklockning, standard är 1200Mhz, så han har väl förmodligen antingen "XT" eller "XXX"-varianten. Min personliga erfarenhet av XFX är att allt de rör vid blir till skit, så jag är inte förvånad. Om polarn kan leva med det så låt det vara, annars retur då kortet inte presterar som utlovat.

Asus Crosshair IV Formula | AMD Phenom II X6 1090T BE @ 4.2 GHz | Corsair H70 | 8GB Corsair Dominator GT 1600 MHz 7-7-7-20 | Corsair Airflow Pro | Asus 5870 Matrix @ 1050/5200 MHz | Asus Xonar Essence STX | 80GB Corsair Force SSD | Corsair Obsidian 800D | Corsair HX850W | Westone ES5 | Razer Lycosa | Razer DeathAdder |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av b0ck3n:

1300Mhz är ju en fabriksöverklockning, standard är 1200Mhz, så han har väl förmodligen antingen "XT" eller "XXX"-varianten. Min personliga erfarenhet av XFX är att allt de rör vid blir till skit, så jag är inte förvånad. Om polarn kan leva med det så låt det vara, annars retur då kortet inte presterar som utlovat.

Aha okej. Men då är det ju förklarat. 1240 går minnerna att köra i stabilt. 900 på core är inga probs!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av Thornblom:

Aha okej. Men då är det ju förklarat. 1240 går minnerna att köra i stabilt. 900 på core är inga probs!

Känt problem med XXX modellen. Det finns nytt bios från XFX att ladda ner med 900 core och 1250 på minnena. Vissa kort klarar inte av 1300 på minnena.

| InWin 303 | MSI X99A MPOWER | Intel Core i7-5930K | 32GB Corsair Vengeance LPX | Nvidia GeForce GTX Titan XP | 240GB HyperX Predator M.2 | 500GB Samsung 850 EVO | Asus PG279Q | Vattenkylning | Mayflower Objective2/ODAC | Sennheiser HD700 | Windows 10 Pro |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av Kvickstick:

Känt problem med XXX modellen. Det finns nytt bios från XFX att ladda ner med 900 core och 1250 på minnena. Vissa kort klarar inte av 1300 på minnena.

Vart hittar jag det? :S

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2007
Skrivet av Thornblom:

Vart hittar jag det? :S

techPowerUp! :: Video Bios Collection

Mvh