3 way sli ,tredje kortet lyser inte.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
örebro
Registrerad
Aug 2008

3 way sli ,tredje kortet lyser inte.

Hej! Sitter här och fick mig en liten tankeställare. Jag kör 3 way sli med ett gäng 280 gtx, och folk som har kort ur 200 serien kanske vet att bak på grafikkorten så sitter det en lampa.
Den lampan lyser tex röt om något är som det inte ska, och annars lyser den grönt.

Nu är fallet så att på dom 2 översta korten lyser dioden grönt, men på det tredje kortet så lyser inte dioden alls. har testat att flyttat runt korten så det är inte dioden som är trasig.

Datorn hittar alla kort, så det är inget direkt fel jag upptäcker, men av ren nyfikenhet så undrar jag varför det är så /// Anton N

|i5 750@4,0 ghz water cooled| |4 gig xms3 1600 mhz| |3x asus 280 gtx 700/1400/1275< vattenkylda| |8800 gt g92 "physx" vattenkylt| |ASUS P7P55WS SuperComputer| |34797 vantage score|
|Ljud>| |°4x cerwin vega XLS-215°| |2x Samson PG3800 |Zachry XPS-600 för biamp.|
|Alto x23 delningsfilter| | 4x RCF LF18G400 18"| | Peavey pvi 3000|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Alingsås
Registrerad
Jul 2004

Funkar allt som det ska så tycker jag att du kan låta det vara som det är.

Cooler Master V1000 80+ Gold | Asus SABERTOOTH X79 | i7 3930K | 16GB Corsair VENGEANCE 1600MHz QUAD CHANNEL | SSD: Corsair Force Series 120GB HDD: Samsung 1TB | EVGA GTX1080 FTW

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
örebro
Registrerad
Aug 2008

Skulle bara vara kul att veta varför det inte lyser,

|i5 750@4,0 ghz water cooled| |4 gig xms3 1600 mhz| |3x asus 280 gtx 700/1400/1275< vattenkylda| |8800 gt g92 "physx" vattenkylt| |ASUS P7P55WS SuperComputer| |34797 vantage score|
|Ljud>| |°4x cerwin vega XLS-215°| |2x Samson PG3800 |Zachry XPS-600 för biamp.|
|Alto x23 delningsfilter| | 4x RCF LF18G400 18"| | Peavey pvi 3000|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Alingsås
Registrerad
Jul 2004

Du skriver att datorn hittar alla kort. Presterar det tredje kortet som det ska?

Cooler Master V1000 80+ Gold | Asus SABERTOOTH X79 | i7 3930K | 16GB Corsair VENGEANCE 1600MHz QUAD CHANNEL | SSD: Corsair Force Series 120GB HDD: Samsung 1TB | EVGA GTX1080 FTW

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2005

Antar att de korten presterar som de sak, Kan förstå din nyfikenhet! Hade ett gtx 275 ett tag men aldrig märkt att det var nån lampa på det

What evah! i'll do what i want!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
örebro
Registrerad
Aug 2008

Tänkte först att de kan ha att göra med att jag dedikerar det till physx, men jag testade utan och det lyser fortfarande inte, Tycker att det måste finnas någon anledning varför det inte lyser.

|i5 750@4,0 ghz water cooled| |4 gig xms3 1600 mhz| |3x asus 280 gtx 700/1400/1275< vattenkylda| |8800 gt g92 "physx" vattenkylt| |ASUS P7P55WS SuperComputer| |34797 vantage score|
|Ljud>| |°4x cerwin vega XLS-215°| |2x Samson PG3800 |Zachry XPS-600 för biamp.|
|Alto x23 delningsfilter| | 4x RCF LF18G400 18"| | Peavey pvi 3000|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sthlm
Registrerad
Apr 2005

har ingen lampa på mitt gtx 260, den nyare varianten med mer shaders.

http://www.flickr.com/photos/49052986@N04/
Canon Eos 450D medföljande objektiv.
I7 930 @ 4ghz - P6T deluxe V2 - 6gb 1600mhz - ATI 5850 Crossfire - intel x25-m 80gb G2.
[img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/1167243.png[/img]

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Sep 2005

Är XFX som har en lampa bak..Tjejens XFX 9800GTX+ har en diod som lyser grönt på sitt.

Tror ditt problem beror på strömstyrkan..

ASUS Maximus III Formula || Intel i5-760@4.0Ghz || Noctua NH-D14 || Gigabyte GTX480 || 2x1TB sataIII raid0 || Corsair Dominator 1600Mhz@1800Mhz || Sound Blaster X-Fi Titanium - Fatal1ty Champion Series || Corsair HX850W || Logitech Z-5500 || AOC 619VH 26" || Obsidian 800D || Logitech G19 || Razer Copperhead 3G ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
örebro
Registrerad
Aug 2008

då är det ju lite konstigt att det inte lyser allt på det sista kortet? Då om det är strömfel så ska det lysa rött.

|i5 750@4,0 ghz water cooled| |4 gig xms3 1600 mhz| |3x asus 280 gtx 700/1400/1275< vattenkylda| |8800 gt g92 "physx" vattenkylt| |ASUS P7P55WS SuperComputer| |34797 vantage score|
|Ljud>| |°4x cerwin vega XLS-215°| |2x Samson PG3800 |Zachry XPS-600 för biamp.|
|Alto x23 delningsfilter| | 4x RCF LF18G400 18"| | Peavey pvi 3000|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Alingsås
Registrerad
Jul 2004
Skrivet av mofflan:

då är det ju lite konstigt att det inte lyser allt på det sista kortet? Då om det är strömfel så ska det lysa rött.

Låter ju som det kanske har nått med den tredje PCI-E-slotten att göra då. Men som sagt, det kan ju inte vara något större fel med tanke på att du menar på att det funkar bra i övrigt.

Cooler Master V1000 80+ Gold | Asus SABERTOOTH X79 | i7 3930K | 16GB Corsair VENGEANCE 1600MHz QUAD CHANNEL | SSD: Corsair Force Series 120GB HDD: Samsung 1TB | EVGA GTX1080 FTW

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Maj 2003
Skrivet av mofflan:

Tänkte först att de kan ha att göra med att jag dedikerar det till physx, men jag testade utan och det lyser fortfarande inte, Tycker att det måste finnas någon anledning varför det inte lyser.

Nu vet jag att det är OT och jag ber om ursäkt för det, men jag måste fråga: varför dedikerar du ett av korten till PhysX? Du borde förlora en hel del prestanda på att göra det. Kör alla korten i SLI och låta dem gemensamt sköta fysikberäkningarna, jag tror att du borde tjäna en hel del på faktiskt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
örebro
Registrerad
Aug 2008
Skrivet av RasmusB:

Nu vet jag att det är OT och jag ber om ursäkt för det, men jag måste fråga: varför dedikerar du ett av korten till PhysX? Du borde förlora en hel del prestanda på att göra det. Kör alla korten i SLI och låta dem gemensamt sköta fysikberäkningarna, jag tror att du borde tjäna en hel del på faktiskt.

Jag vet just inte om jag dedikerar, i nvidia controll panel så kan man välja

" select a hardware acceleration setting for physx"

sen kan man välja " enable " eller "disable"

Om man väljer disable, stänger man av physx helt då? Det var de jag hade fått för mig va att jag dedikerade ett kort till physx.

Mvh Anton N

|i5 750@4,0 ghz water cooled| |4 gig xms3 1600 mhz| |3x asus 280 gtx 700/1400/1275< vattenkylda| |8800 gt g92 "physx" vattenkylt| |ASUS P7P55WS SuperComputer| |34797 vantage score|
|Ljud>| |°4x cerwin vega XLS-215°| |2x Samson PG3800 |Zachry XPS-600 för biamp.|
|Alto x23 delningsfilter| | 4x RCF LF18G400 18"| | Peavey pvi 3000|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nässjö
Registrerad
Jul 2007

gissar på att de beror på att du kör P55, och därför går kortet i under X16 pci-e

PC: i7 980X @ 4ghz | EVGA X58 Classified | 12 GB Corsair Dominator GT 2Ghz CL8 | GTX580 3-WAY SLI | 2,5tb Hdd | Corsair Obsidian 800D| Corsair AX 1200| Dell U3011 30" + 2st Dell 2007| Vantage P55000p+| VattenKylning | The Classified-X V2.5! |
Lek: 2600K ES (X54) och några olika 1155 brädor
Foto:Nikon D3s, 85/1.4, 50/1.4, 35/1.4, 24-70/2.8, SB-900

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
örebro
Registrerad
Aug 2008
Skrivet av Arne-Mohammed:

gissar på att de beror på att du kör P55, och därför går kortet i under X16 pci-e

tror inte det, samma var det på mitt gamla 780i

OT: Skulle bara fråga om det är någon som har koll på detta, jag har ju ett p7p55 ws supercomputer moderkort, Skulle det fungera att köra 3 way sli sedan ett fjärde kort för physx.

Mvh Anton N

|i5 750@4,0 ghz water cooled| |4 gig xms3 1600 mhz| |3x asus 280 gtx 700/1400/1275< vattenkylda| |8800 gt g92 "physx" vattenkylt| |ASUS P7P55WS SuperComputer| |34797 vantage score|
|Ljud>| |°4x cerwin vega XLS-215°| |2x Samson PG3800 |Zachry XPS-600 för biamp.|
|Alto x23 delningsfilter| | 4x RCF LF18G400 18"| | Peavey pvi 3000|