Grafikkort låter förjävligt tills att den laddar drivrutinerna.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sandviken
Registrerad
Aug 2009

Grafikkort låter förjävligt tills att den laddar drivrutinerna.

Tjenamors!

Jo det är så att jag har ett litet "problem" som är väldigt störande.

Det är så att mitt grafikkort (Geforce 9800GT) låter som bara den när man startar datorn, ända tills den kommer till login delen (när den laddat drivrutinerna). Detta beror på att fläkten står på max medans datorn laddar när man nyss startat den, vilket är väldigt jobbigt i vissa scenarion (vid formatering, överklockning, osv)

Någon som har en aning hur man kan ställa om fläkten till 0% tills den laddat drivrutinerna?

/MvH Niklas

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
täby
Registrerad
Mar 2009

har du kollat att den ligger på max? min egen dator låter som fan i uppstart men då är det cpu kylaren som är igång på fullt medans grafikkortet inte låter nånting. annars vet jag inte hur det kan fixas

Chassi: NZXT Hush Svart Mobo: P5QL pro RAM-Minne: 4GB Processor: Core2 Q9550 @3.6GHz Grafikkort: Gigabyte GTX 580 Nätagg: Corsair 750W Mus: Mionix Naos 5000 Headset: AKG K240/Sennheiser CX300-II TB: Qpad MK-50 Skärm: ASUS VW225N

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sollefteå
Registrerad
Jan 2009

har den börjat med det nu? eller har den alltid gjort så?, för mitt 8600, 9600 , 4770, 4890 ,och även ibland 5870 gör så, och det är
ju bara just störande inget annat.
för övrigt är det svårt att göra något åt det innan drivisarna är laddade.

[cm Storm Trooper][GA-Z68X-UD5][8gb corsair Vengeance 1866mhz][Intel I7 2600K]
[corsair H100][Asus GTX 580 DcuII][corsair TX 850w]
[ HTPC.. nzxt duett][ GA-M720-US3][4gb a-data 800mhz][ athlon2 x3 455][ xfx hd 5770][LG b-ray][ corsair 400w]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sandviken
Registrerad
Aug 2009
Skrivet av emildooooo:

har du kollat att den ligger på max? min egen dator låter som fan i uppstart men då är det cpu kylaren som är igång på fullt medans grafikkortet inte låter nånting. annars vet jag inte hur det kan fixas

Ja det ligger på max, och jag är säker på att det är grafikkortet då jag testat starta datorn utan och t o m. öppnat chassiet och lyssnat.

Skrivet av cossie_martin:

har den börjat med det nu? eller har den alltid gjort så?, för mitt 8600, 9600 , 4770, 4890 ,och även ibland 5870 gör så, och det är
ju bara just störande inget annat.
för övrigt är det svårt att göra något åt det innan drivisarna är laddade.

Det var så sedan jag köpte det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mölndal
Registrerad
Feb 2010

Säkerhetsfunktion

Jg har för mig att anledningen till att fläktar går på 100% vid uppstart är för att försäkra att de faktiskt går igång. Vissa fläktar startar inte på en spänning under tex 7V och då skulle du ju stå still om inställningarna som ligger på 50%(6V) skulle appliceras direkt vid start.

Så jag tror det blir svårt att få ändrat på detta, antagligen är det inprogrammerat på en rätt låg nivå.

Stationär: {Fractal Design R2 [Cosair TX 650W | Asus P7P555D EVO [i5 750 @3.6GHz [Corsair H50] | 16GB Corsair @1333MHz | Gigabyte GTX 670]] | Benq g2220HD 22" TFT x3 i nVidia Surround} , HP 2560p: {i7-2620M @ 2.7GHz | 128GB SSD | 1TB HDD}
Ljud: {Yamaha RX-V667 | Front: Heco Celan XT 500 | LAB12 Tapped Horn}
Kamera: {Nikon D90 | Nikkor 18-105 | Nikon SB-800 | Tamron 90 | Tamron 70-300}

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2008

Många kort börjar med att köra fläkten snabbt vid uppstart. Bättre än att fläkten inte går igång alls.

Bänktester är i värsta fall som foton utan blixt i ett mörkt rum. Väggarna blir svarta. Med fantastisk repeterbarhet.
Q9450@3,6, Asus P5E deluxe (x48), True Rev. C PP
Hd5870@1052/1331
Silverstone Fortess II, Corsair HX750