Systerdator ["bärbar" för vardagen + Lightroom/PS]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Okt 2007

Systerdator ["bärbar" för vardagen + Lightroom/PS]

Lillasyster ska börja plugga på universitet och behöver föga överraskande en dator. Naturligtvis fick familjens veligaste medlem (yours truly, ni med gott minne förstår) uppdraget att plocka fram en lämplig burk...

Krav
Skärm? 13-14"
Vikt? <2,5kg
Batteritid? >5-6h
Användningsområde? Surfa, film, spotify, skriva arbeten samt en del fotoredigering i Lightroom/PS.

I och med att det fotograferas en hel del vore en bra skärm att föredra, men med tanke på övriga "krav" är en extern rackare den bästa lösningen. Hon tror att hon kommer vilja ha med sig den till skolan relativt ofta då hennes utbildning innebär en del skrivande och likt sin bror gillar hon inte strömkablar.

Macbook pro skulle passa, men hon vill inte ha en plus att budgeten spricker, så den går bort.
Efter lite läsande känns Asus UL30xx eller Acer 3820TG som två hållbara alternativ. Tankar om dessa? Acern har bättre prestanda (i3) medan Asus har bättre kvalité (!) och batteritid. Den kommer med i3 men då lär den bli dyrare... Det är tänkt att datorn ska hänga med i ~3 år, strul undanbedes. Prestandaskillnad? Känns dumt att köpa gamla grejer när man ändå ska ha dem ett tag om ni förstår hur jag menar?

Vad hände med brun 7?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Okt 2007

Okej, jag klipper ner allt till en enda fråga:

"Med tanke på användningsområdet - kommer lillasyster klara sig med en UL30VT (SU7300) de kommande 3 åren eller tycker ni att hon ska kliva på en 3820TG (i3)?"

Vad hände med brun 7?