Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Handen
Registrerad
Okt 2002

The system has been shut down

Hejsan.

Skulle precis till att starta upp den andra datorn men strax efter Windows "loading screen" då användarkonton ska poppa upp så stängdes datorn ner och jag fick följande meddelande;

f 0xc0000022 (0x00000000 0x00000000).
The system has been shut down.

Datorn är av inget särskilt märke då den är hopplockad så kan inte vända mig till någon given tillverkare. Windows XP Home är det som används för nuvarande.

Första koden tyder på att det kan vara Symantec som ligger bakom (vet sedan kvällen innan att Norton hade problem med avstängning då ccApp.exe inte svarade)

Andra koden verkar dock aningen knepigare och sidor påstår att det kan ha med maskinvara att göra.

Någon som har några tips på hur vida jag ska gå vidare utan att behöva totalrenovera varenda komponent i burken?

Edit: Kan även ta och tillägga att jag några dagar tidigare råkade ut för ett bra kraftigt virusangrepp på samma dator som jag, enligt programvaror, blev av med. Har en känsla av att detta kan ha bidragit till detta problem.

What isn't remembered, never happened. Memory is merely a record... you just need to rewrite that record.
Var vänlig citera så jag hittar tillbaks.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Aug 2010

Du skulle kunna börja med att använda felsäkert läge. Fungerar inte det så kan du använda en Ubuntu Live CD och ta backup på det du vill ha och sen installera om. Fungerar ingenting av det, ja då är det nog dags att kolla på komponenterna.

Du får gärna citera eller nämna mig (@ToJa92) om du svarar på något jag skrivit.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falkenberg
Registrerad
Dec 2007

Lite läsnyttigt i denna länken:
STOP: c000021a {Fatal System Error}
The Session Manager Initialization System process terminated unexpectedly with a status of 0xc0000022 (0x00000000 0x00000000)
The system has been shut down.

Citat:

Detta inträffar när Windows växlar till kernel-läge och ett user-mode delsystem, såsom Winlogon eller Client Server Runtime Subsystem (CSRSS), äventyras. Säkerhet kan inte längre garanteras. Eftersom Win XP kan inte köras utan Winlogon eller CSRSS är detta en av de få situationer där misslyckandet med ett user-mode tjänst kan leda till att systemet slutar svara. Detta Stoppmeddelandet kan också uppstå som ett resultat av malware angrepp eller när datorn startas om efter att system administratören har ändrat rättigheterna så att kontot System inte längre har tillräcklig behörighet för åtkomst till system filer och mappar.

Se om du kan göra en systemåterställning enligt länken.

Windows 10 Pro x64 | Zalman HD160XT Plus | Fractal Design 800W | AMD Ryzen 7 1800 | Asus Crosshair VI Hero | Corsair Vengeance LPX 3200MHz 16GB | ASUS Radeon R9 290 4.5GHz | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | Philips Brilliance 40" BDM4065 | http://www.section4.se |