Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Sep 2010

Bärbar musikdator

Hej!

Vi skulle vilja köpa en laptop som är bra för musikinspelning, mixning och dylikt. Vi vet inte riktigt exakt vad man bör tänka på men ett bra ljudkort kan väl vara bra? Vad mer bör man tänka på? Vi skulle vilja kunna koppla mitt keyboard och elektriska trumset till datorn och använda oss antingen av midi eller nåt annat för att spela in roliga grejer och det får inte vara någon "delay" när man spelar in, även med många spår. Bra mikrofon-inspelning vore också bra. Ni kanske kommer på fler saker som vi bör begära av datorn och vad man bör tänka på vid inköp när det gäller hårdvara, operativsystem och dylikt. Länge leve GNU/Linux men vi klarar oss nog inte så bra på det i detta fall.
--
Tack på förhand!
sannajocke

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Förutom ett bra ljudkort så kanske man ska ta firewire som ett krav för att få flera ljudkort att välja mellan, usb ljudkort kräver egen spänninigsmatning för att låta bra, att mata via usbn funkar oftast inte bra.

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.