Kan inte få upp mina minnen i 1600hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2009

Kan inte få upp mina minnen i 1600hz

Hejsan.

Startade datorn idag och då frös den vid bios skärmen. Resettade bios, drog ur alla kablar och satte i så startade sen. Men när jag satte tillbaka all mina gamla clocks så startar ej datorn. Kör på stock och då funkar allt. Provar att endast klocka upp processorn, funkar fint. Så fort jag rör någonting med minnena så startar bara datorn om sig och sätter allt på stock. Mina inställningar har funkat helt stabilt tills idag.
Hade samma problem när jag precis köpt datorn, då löste jag det genom att nedgradera bios.

Minnena körs i 1333mhz stock, det är 1600mhz minnen.
Någon som kan hjälpa :)?

Specs:
Gigabyte p55 usb 3
i5 750
4gb corsair 1600mhz xms3
Radeon 5850
Corsair 650w

Fractal Design R4 | Asus Sabertooth Z77 | i5 3570k @4.5Ghz | Corsair H50 | Corsair Vengeance 16GB 1600MHz | GeForce 1070 ASUS Dual | Corsair AX 850W | Samsung 850 Pro 512GB | Samsung 840 EVO 256GB | 3TB WD Green |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Upplands Väsby
Registrerad
Jul 2001

Vad matar du dem med för spänning?

i5 3570k @ 4,5 GHz med Noctua NH-D15. 16GB corsair. Asrock Z77 Pro4. GTX 1070 @ 2100 / 8500. Dell Ultrasharp 2560x1440. Fractal R4. Antec 650Watt PSU.
Steelseries Rival 700. Filco Majestouch 2.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av Printscreen:

Vad matar du dem med för spänning?

Moderkortet matar dom automatiskt med 1.5 stock. Dom ska egentligen köras i 1.65.
Jag gör dom i 1.640 då 1.65 inte finns att välja :P. Det är alltså frekvensen på minnena som jag inte får upp i 1600.

Testade precis att bara höja pytte pytte så nu körs dom i 1336mhz

Fractal Design R4 | Asus Sabertooth Z77 | i5 3570k @4.5Ghz | Corsair H50 | Corsair Vengeance 16GB 1600MHz | GeForce 1070 ASUS Dual | Corsair AX 850W | Samsung 850 Pro 512GB | Samsung 840 EVO 256GB | 3TB WD Green |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2009

Nu körs minnena i 1480Mhz, över det så vill det sig inte :/

Fractal Design R4 | Asus Sabertooth Z77 | i5 3570k @4.5Ghz | Corsair H50 | Corsair Vengeance 16GB 1600MHz | GeForce 1070 ASUS Dual | Corsair AX 850W | Samsung 850 Pro 512GB | Samsung 840 EVO 256GB | 3TB WD Green |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2009

Nu har jag höjt steg för steg och kommit upp till 1504Mhz. Över det så stendör datorn. Kan posta bild på mina inställningar om så önskas?:)

Fractal Design R4 | Asus Sabertooth Z77 | i5 3570k @4.5Ghz | Corsair H50 | Corsair Vengeance 16GB 1600MHz | GeForce 1070 ASUS Dual | Corsair AX 850W | Samsung 850 Pro 512GB | Samsung 840 EVO 256GB | 3TB WD Green |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Feb 2008

Sänker du multin till processorn samtidigt? för att öka hastigheten på minnena så måste du öka BCLK och då ökas även processorns hastighet. Det kan leda till att datorn blir instabil och kraschar.

/S

Dator: Big Tower i Trä,||H2O||, Intel 4670K 4.6GHz, Gigabyte Z87X-UD3H, 24GB 1600MHz, MSI GTX 1070 Sea Hawk EK X, Asus Xonar DX, NZXT Hale90 750W, Crucial MX100 512GB, Win 10 Pro 64bit, BenQ BL3200PT, Sennheiser HD650, Objective 2.
Våran Podcast Stoppacopyswede.se/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Sep 2010

Jag kör med samma minnen och med kör dem på 1650MHz just nu med VTT 1.2 v Dram voltage: 1.65 (1.7 i BIOS)
Funkar klockrent, kört OCCT linpack 1 timme 90% 64bitar utan error. Så testa det! Och har du CL7 timing så ställ in det också på DRAM timing 7-8-7-20-N2 så är det i ASUS MB i alla fall! Hoppas du får upp dem mer! Jag kör dem som max på 1730MHZ då jag höjer BCKL till 173 för att köra min processor med multi 21x173 = 3.6GHz! Kör på, kör test och ha stabil volt så kommer du bli nöjd till slut!

Moderkort:Asus Sabertooth 55i. Processor:i5 760 2.80ghz. Grafik:ZOTAC GeForce GTX 460 1GB AMP. Minne:Corsair 4gb 1600mzh. Nätdel:Corsair vx 550w. CPU-kylning:Cooler Master hyper 212 plus. Galleriet

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av Saandberg:

Sänker du multin till processorn samtidigt? för att öka hastigheten på minnena så måste du öka BCLK och då ökas även processorns hastighet. Det kan leda till att datorn blir instabil och kraschar.

/S

Jag kör processorn så nära stock som går med automatisk vcore.

Skrivet av iNoob:

Jag kör med samma minnen och med kör dem på 1650MHz just nu med VTT 1.2 v Dram voltage: 1.65 (1.7 i BIOS)
Funkar klockrent, kört OCCT linpack 1 timme 90% 64bitar utan error. Så testa det! Och har du CL7 timing så ställ in det också på DRAM timing 7-8-7-20-N2 så är det i ASUS MB i alla fall! Hoppas du får upp dem mer! Jag kör dem som max på 1730MHZ då jag höjer BCKL till 173 för att köra min processor med multi 21x173 = 3.6GHz! Kör på, kör test och ha stabil volt så kommer du bli nöjd till slut!

Mina minnen ska köras 9-9-9-24.
Vart i windows kan man se dram voltage? Volten på cpun är ju lägre i windows än vad bios visar så kanske är samma sak där?

Fractal Design R4 | Asus Sabertooth Z77 | i5 3570k @4.5Ghz | Corsair H50 | Corsair Vengeance 16GB 1600MHz | GeForce 1070 ASUS Dual | Corsair AX 850W | Samsung 850 Pro 512GB | Samsung 840 EVO 256GB | 3TB WD Green |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2009

Kan verkligen inte förstå vad som kan vara fel. Har googlat en massa nu de senaste dagarna men inget som hjälpt. Uppdaterade även bios häromdan, ingen direkt skillnad. Nu kan jag dock använda xmp, vilket inte gick förut men det hjälper inte det minsta

Fractal Design R4 | Asus Sabertooth Z77 | i5 3570k @4.5Ghz | Corsair H50 | Corsair Vengeance 16GB 1600MHz | GeForce 1070 ASUS Dual | Corsair AX 850W | Samsung 850 Pro 512GB | Samsung 840 EVO 256GB | 3TB WD Green |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stenungsund
Registrerad
Maj 2005

kör memtest, låter som det är cpun som spökar mer en minnena

Every mammal on this planet instinctively develops a natural equilibrium with the surrounding environment; but you humans do not. Instead you multiply, and multiply, until every resource is consumed.
There is another organism on this planet that follows the same pattern... a virus.
CITERA CITERA CITERA

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2009

Körde precis memtest, fick 294 errors :P. Ska köra igen nu med en sticka i taget.

Fractal Design R4 | Asus Sabertooth Z77 | i5 3570k @4.5Ghz | Corsair H50 | Corsair Vengeance 16GB 1600MHz | GeForce 1070 ASUS Dual | Corsair AX 850W | Samsung 850 Pro 512GB | Samsung 840 EVO 256GB | 3TB WD Green |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av Xedious:

Körde precis memtest, fick 294 errors :P. Ska köra igen nu med en sticka i taget.

500 errors per sticka nu när jag körde dem en och en. Bara att lämna tillbaka dem o hoppas man får nya ,eller?

Fractal Design R4 | Asus Sabertooth Z77 | i5 3570k @4.5Ghz | Corsair H50 | Corsair Vengeance 16GB 1600MHz | GeForce 1070 ASUS Dual | Corsair AX 850W | Samsung 850 Pro 512GB | Samsung 840 EVO 256GB | 3TB WD Green |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av Xedious:

Mina minnen ska köras 9-9-9-24.
Vart i windows kan man se dram voltage? Volten på cpun är ju lägre i windows än vad bios visar så kanske är samma sak där?

Heja! Hoppas det ordnar sig, har de med CL 7 profil

Moderkort:Asus Sabertooth 55i. Processor:i5 760 2.80ghz. Grafik:ZOTAC GeForce GTX 460 1GB AMP. Minne:Corsair 4gb 1600mzh. Nätdel:Corsair vx 550w. CPU-kylning:Cooler Master hyper 212 plus. Galleriet