Laptop för det mesta, runt 12000

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2004

Laptop för det mesta, runt 12000

Hejsan alla glada!

Är nybliven student och har en nykraschad dator, nyköpet kommer att bli av modell bärbar. Kom på att jag hade ett föråldrat konto här sedan X antal år tillbaka och tänkte att det finns många kunniga entusiaster här som vet vad som gäller nu för tiden!

Nåväl, staplar väl upp användningsområden så blir det lite mer överskådligt:
- Surfa internetz
- Office i alla dess former
- En del CAD kommer det bli
- Filmtittande (glare eller inte, ingen betydelse för mig)
- Redo för spel om jag skulle få suget igen

Storleksmässigt så vill jag helst ha någon som ligger i 13-15-tums spannet, då den kommer att släpas hit och dit till viss mån, så den får gärna vara smidig också.

Stort plus om den har en shysst batteritid, då jag märker av en viss irritation när jag nu har tjejens som klarar en härliga 12 minuter i medvind och rätt väderlek utan sladd... typ. Så gärna bra batteritid!

Mest prestanda för pengarna är jag fullt medveten om att MSI GX660 ger, men är inte den lite av ett åbäke att släpa runt? och hur är värme och batteritid? Är den inte rätt ful IRL?

Priset kan man spela lite med då jag jobbar på en elektronikkedja och får den till inköpspris+moms förmodligen (däremot är det sällan någon stor vinstmarginal vad gäller datorer i denna prisklass..)

De jag har funderat på en hel del är dessa skönheter:
Asus N53JF
Sjukt snygg, hyfsad grafik, 6 gigs minne, bluray. MEN 5400rpm disk, stor skillnad emot 7200?

Sony Vaio F12M
Bra erfarenhet av VAIO, snygg, bra skärm, bra garanti, hyfsad batteritid, halvkass graffe..

G51JX
Har inte kommit än, men verkar vara en shysst dator overall. Lite bögigt utseende menmen.. men hur är storleken och batteritiden?

Sedan såg jag också att onoff körde nån sån här också HP Envy 1190 Var ju ett bra pris tänkte jag, men hur mycket betalar man bara för i7:an, och hur tror ni batteritiden kommer vara?

Kom gärna med synpunkter och/eller fler förslag, jag är idel öra

Tacksam som tusan för svar, puss!

Ska det stå nåt hära...?