Permalänk
Medlem

Hade roligare på swec förr, vet inte om det var för att jag tänkte annorlunda eller för att det var mindre snorisar på forumet...

Reggade mig ursprungligen som <MAG> en gång i tiden, skulle kunna varit runt 2000-2002 men är inte helt säker, tiden går fort iaf

Visa signatur

En del av mina bildlänkar hostas på egen maskin, är bildlänkarna trasiga, ha tålamod.

Permalänk
Skrivet av jaqob:

Tror stängningen av ÖÄ sammanfaller mycket väl med när jag slutade vara särskilt aktiv här...
Sakna(r/de) framförallt Akademiska avdelningen.

Hade ett rejält uppehåll efter det. Samma här gammla ÖÄ ägde. Man satt och F5:ade konstant. Det var riktig aktivitet i det forumet.

Skrivet av Tweak:

Ja det var bättre "förr". När jag reggade mig klagade folk på att det var bättre förr och att det "nu för tiden" på sweclockers bara var småungar som inte kunde stava. Då fattade jag inte riktigt vad de snackade om, tyckte det var skön stämmning.

Nu, 7 år senare känner jag att kvallitén på trådarna och inläggen är hemska. Folk stavar inte, folk är dumma, folk är otroligt dumma. Jag trivs sämre och sämre här. Jag stavar själv som en kratta ibland, men man försöker ändå hålla god nivå på vad man skriver. Visst kan jag förstå att stavfel slinker in då och då. Men när man undviker alla svenska skrivregler som finns i kombination med allmän omogenhet blir jag bara förbannad.

Just nu är det nyheterna och "senaste ni köpte"-tråden som håller mig kvar här.

Jag har blivit sämre på att stava sedan jag gick med i Sweclockers.

Visa signatur

~Mental åt min signatur :( (Sedan 2002)
Uppdaterad signatur 9 år senare:
|Asus P8P67 Pro| Intel I7 2600K@4,6 Ghz | 16GB Corsair Vengeance 1600Mhz 8-8-8-24 | Corsair H70 | OCZ 1250W 80+ Gold | 2x VTX3D Radeon HD7950 3Gb @930, VRM @1250 | Corsair Force 120GB + x antal satadiskar |

Permalänk
Avstängd

Tyvärr har samhället blivit lite av: "Nuförtiden är det bara fejjan och odla virtuella grönsaker som gäller.", som du säger.:/

Personligen tycker jag det var både bättre och roligare förr. Tycker det inte är lika lätt att få med folk på olika upptåg. Man märker mer och mer att när man umgås så sker umgänget ofta "via datorn" d.v.s man vill visa ett häftigt klipp på youtube, eller på fb. "Förr" så jagade man grannens höns, reste, festade m.m. men idag så är många av polarna svåra att locka ifrån datorn.:P

Beror ju på hur man definierar "bättre" men ur social synvinkel så var det bättre, man pratade med varandra och inte via maskiner.:)
(Ibland kan man få känslan av att folk önskar att de kunde "gå offline" i en diskussion om de bara kunde.:P Bara det liksom:/).

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk
Medlem

Det är väl både och .. Varje gång man säger "Det var bättre förr" så brukar pappa kontra med "Vet du hur mycket vi skattade på den tiden!?" Så sjukt mycket.. minns inte exakt siffra.. men men

Visa signatur

Citera för svar
Det är aldrig för sent att ge upp!

Permalänk
Medlem

Visst minns man! Aldrig så att jag registrerade mig, men hängde där mycket. Minns många bra trådar både från den blåa tiden men även från senare år.

Lunarstorm + mysteriska krypteringar och meddelanden, minns jag inte fel så gick de heta diskussionera till både på iRC och i tråden, jag och någon som var inblandad från lunarstorm, och det hela var bara ett prank. Grymma tider helt enkelt.

Propeller katten som gick överstyr, etc etc.

Visa signatur

skönhet förfaller med åren men en vacker personlighet består hela livet..
Mer CO-OP åt folket.

Permalänk
Medlem

På grind av diverse minnen var jag bara tvungen att lägga in följande inlägg som postades av Gerra för länge sedan:

Skrivet av Gerra:

Jag förstår mig inte på kvinnor. Alls.

Jag började misstänka att det var något fel på dem så fort jag lärt mig läsa. På mitt dagis/fritids fanns den kända tidningen KP, i vilken läsarna av honkön tipsades om vikten att efter bajsning torka sig bakåt. Om de torkade sig framåt så kunde rövbakterier spridas till musen. Vid en första betraktelse verkar detta vara ett bra tips, men sen tänker man efter. Vem fan bänder ner armen framifrån för att nå röven? Det faller väl naturligt att ta den genaste, renaste och smärtfriaste vägen. Jag har därefter läst samma tips i andra tidningar och broschyrer riktade till brudar, så jag drar slutsatsen att de faktisk behöver informeras om korrekt arselrengöring.

En sak som tycks irritera kvinnfolket är att man inte fäller ner ringen på muggen. De brukar förklara detta med att det inte är särskilt fräscht att sätta sig med bart arsel direkt på keramiken. Jag är i och för sig allmänt nojig, men jag tror inte jag är ensam om att inte sätta mig någonstans utan att kolla efter om det är något man inte vill sätta sig i där man tänkt sätta sig. Brudar tycks däremot i blindo kasta ner sina arslen mot fan-vet-vad. Det kan ju omöjligen vara så att de bara beter sig så här idiotiskt när de är på toa. De sätter sig förmodligen i allt möjligt spännande. Tuggummi, hundskit, rostiga spikar, kanyler mm.

Nästa vansinne jag tänkt på gäller förmodligen inte alla brudar. Det är så att jag föredrar små brudar, alltså inte nödvändigtvis unga, utan de ska vara korta och smala. Jag är typ 180 cm lång, så brudarna ska vara cirka 160 cm långa. När man har en sån flickvän känner man sig som hulken i jämförelse, det är bra för självförtroendet. Nå, de brudar som jag bjuder på käk äter fan inte mycket. Det är väl inte något större problem, men varför i helvete beställer de alltid något stort och mättande? Om jag tar med en brud på pizzeria så beställer hon fan ingen barnpizza. Hon beställer minsann en full-size-sumo-dunderpizza som hon sedan äter max en fjärdedel av. Eftersom man betalat för skiten så äter man själv i snålhet upp hennes rester. Man blir proppmätt och onödigt fattigare.

Jag är svartsjuk som fan. Det är inte så att jag mår dåligt när flickvänner går till jobbet nåt i den stilen. Om hon låter någon jävel flörta med henne blir jag däremot förbannad. När jag ser någon poppig jävel stå och flörta med min brud så brukar jag vanligtvis gå fram till dem. I bästa fall presenterar då bruden mig som hennes pojkvän, då är allt OK. Men ofta presenterar bruden bara mig som Gerra, skithögen som flörtar med min brud fattar då inte att hon är upptagen. Bästa sättet att klara ut den situationen är att ge honom onda ögat, eller lite subtilt muck. Oftast fattar killen och backar, men ibland så blir det bråk. Båda möjligheterna funkar bra, man själv slipper ju göra bort sig.Varken jag eller någon av mina vänner (alltså de som är killar) skulle någonsin komma på idiotidén att presentera flickvännen som något annat än just flickvän.

Brudar lånar varandras kläder. Det är väl säkert bra, men de lånar ju fan mina kläder också. Detta skulle inte ha varit något problem om de hade frågat eller åtminstone tänkt före. Jag lånar gärna ut en jacka eller en keps, men de jävlarna går ju och nallar mina linnen! Med sina tuttar sabbar de sedan elasticiteten i halva plagget, vilket gör det obrukbart. De pressar ner sina höfter i mina jeansshorts och tänjer sönder sömmarna, vilket drastiskt förkortar livslängden på dem. De är små och gulliga, men de går fan fram genom min garderob som en elefant genom en porslinsbutik!

Om en näringsidkare jävlas med mig så hämnas jag med ränta. Jag har förstått att detta är ganska sällsynt, män i allmänhet väljer att i stället handla hos någon annan, eller välja en annan produkt i fortsättningen. Båda strategierna tycker jag är rätt logiska. Om jag köper fem ballingar t.ex. av märket Björn Borg och samtliga vittrar sönder när jag använder dem, inte fan köper jag någonsin något av det märket igen. Om man tittar på produkter som riktar sig företrädelsevis till kvinnor så kan man dra slutsatsen att de inte beter sig på samma sätt. De tycks tycka om att betala pengar för saker av usel kvalitet som inte funkar.Det bästa exemplet på detta tror jag är rakhyvlar. Mäns rakhyvlar är effektiva och har ett överkomligt pris. Kvinnorakhyvlar däremot är svindyra och värdelösa, för att göra produkten riktigt jävla klandervärd så har de i regel även en avskyvärd design. Detta känner de flesta kvinnor till. Varje gång Beror ju på hur man definierar "bättre" men ur social synvinkel så var det bättre, man pratade med varandra och inte via maskiner.
(Ibland kan man få känslan av att folk önskar att de kunde "gå offline" i en diskussion om de bara kunde. Bara det liksom:/).de nallar rakhyvlar av mig så konstaterar de att Wilkinson Sword är väldigt mycket bättre än deras egna sketna ladyshave, men lik förbannat köper de samma usla modell nästa gång de handlar.Detta gäller massor av produkter. Konstigt.

En polare till mig skulle köpa en TV härom veckan. Jag erbjöd henne att hjälpa till med köpet. Hon frågade varför hon skulle behöva hjälp med något så trivialt som att köpa en TV. Jag svarade att hon är kvinna, alltså kommer försäljaren att försöka blåsa henne. Hon blev förbannad på mig och tackade nej till mitt erbjudande. När hon kom hem från affären visade hon stolt upp en sketen 28 tummare. Hon berättade att hon bara behövt betala 5000:- för den. Jag förklarade då att försäljaren blåst henne på 2000 och dessutom inbillat henne att det var ett bra köp. Jag åkte med henne tillbaka till affären och skällde ut försäljaren för att han blåst en uppenbart förståndshandikappad människa. När jag förklarat läget för honom så mutade han mig med en DVD-spelare och 10 DVD-filmer. Efteråt så var hon inte glad. Visst, jag hade fixat en DVD-spelare och en hög filmer till henne, men jag hade även kallat henne uppenbart förståndshandikappad. Alltså var hon förbannad på mig.

Det är verkligen svårt att förutspå en kvinnas reaktioner. Det är fan därför jag alltid köper något värdelöst, typ plantor, till dem. Då blir de ju i alla fall inte förbannade. Det är så väldigt mycket lättare att köpa presenter till män. Jag vet hur mina killkompisar skulle reagera om jag t.ex. gav dem ett paket torrjäst. Varenda en av dem skulle bli förvånad av en sådan present. Kvinnor däremot kan bli antingen förvånade, glada, förbannade eller ledsna av en sådan gåva.

Ni kommer väl ihåg när man lekte med lego. Man byggde en bil och av de delar som fanns över byggde man något som inte var riktigt blev en bil. Det var nog så gud gjorde. När han byggt mannen så var logik, beräknelighet, vänlighet och se-på-en-hel-film-utan-att-somna slut.

Även om jag inte håller medo m allt är det ett sjukt roligt inlägg

Visa signatur

Efter att ni har läst det här har ni insett att det inte gav något.

Permalänk

Haha, gerra, va skön han är. Inte helt up to date men det var riktigt skoj. Speciellt i början.

Visa signatur

~Mental åt min signatur :( (Sedan 2002)
Uppdaterad signatur 9 år senare:
|Asus P8P67 Pro| Intel I7 2600K@4,6 Ghz | 16GB Corsair Vengeance 1600Mhz 8-8-8-24 | Corsair H70 | OCZ 1250W 80+ Gold | 2x VTX3D Radeon HD7950 3Gb @930, VRM @1250 | Corsair Force 120GB + x antal satadiskar |

Permalänk
Avstängd
Skrivet av KalleKulspruta:

Haha, gerra, va skön han är. Inte helt up to date men det var riktigt skoj. Speciellt i början.

Skön kille.:D Han är inne på samma spår som mig ("Ibland kan man få känslan av att folk önskar att de kunde "gå offline" i en diskussion om de bara kunde. Bara det liksom:/"), så man kan säga att han kör ett längre inlägg av mitt tidigare ovan kortare dito!:D;)

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk
Medlem

Haha Gerra, king of kings.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ilja:

Såhär såg Sweclockers ut på den gamla goda tiden:
SweClockers.com diskussionsforum :
SweClockers.com diskussionsforum :

Det var bättre tider då. De flesta av er som läser denna tråd var väl inte ens födda då, så ni kan nog inte riktigt förstå vilken skön stämning det var på forumet. Helt galet var det i alla fall och hålligång på ett helt annat sätt än idag. Nuförtiden är det bara fejjan och odla virtuella grönsaker som gäller. Ni är en tragisk generation!

Ja det var bättre förr! Det var blått! och Alizee var tjejen i Sweclockers drömmar.

Kan väl ha o göra med att forumen invaderas av yngre och yngre personer, och att på den blå tiden var det mest entusiaster som hängde här.. ja det var bättre förr. Nog mitt första och sista inlägg för i år

Visa signatur
Permalänk
Medlem

"Det var bättre tider då. De flesta av er som läser denna tråd var väl inte ens födda då".

Klart man var född. Men inte så att man kanske hängde på Sweclockers. Men visst var det bättre förr. Det går ju inte att komma ifrån. Allt var ju bättre förr. Bättre barnprogram, bättre glass, bättre skolundervisning. bättre kamratskap.

Man hade väl kanske inte sånna praktiska saker, som internet eller mobiltelefoner. Men visst fan var det bättre förr.

Visa signatur

👻 Konstnär på Hyttgatan 18 & en hängiven spöksamlare på hobbybasis
ASUS M52AD-NR001T | Intel Core i5-4460 | 8GB | Nvidia GTX 960 | Windows 10

Permalänk

Det var mycket bättre förr i internets början bland befolkningen, nu känns det lite som att allt som går att diskuteras online har redan diskuteras. Så vi kan stänga ner internet nu, då resten av kommunikationen bara är upprepningar och spam...

T.ex. någon person får för sig att starta någon tråd om vad som helst och folk tänker och nej inte igen detta diskuterade vi ju 2004 eller så.... Så jag tycker inte det så mycket intressanta långvariga diskussioner som förr. Som politik, kommunism etc, när sedan diskuterades det? Men känner någon något behov av att göra det för femte elfte gången?

Angående mogenhet så vet jag inte det, generellt upplevde jag som mer trollande förr, där flera hade flera konton. (pratar generellt på alla forum) Där det även fanns gott om omoderade forum som flashback, passagen (i princip) m.fl.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk

Man blir alltid så härligt nostalgisk när dessa minns-ni-den-blå-tidentrådarna poppar upp.

Jag hittade hit, kanske, 98-99. Blått var det, och stämningen var fenomenal! Trådskaparen Ilja var en av dom som utmärkte sig tydligast med roliga trådar om munkar som kunde dra in pungen och märkliga gubbar som stämde blod...
Någon annan jag minns väldigt tydligt är Helmer, den första (?) att bli avstängd från forumet. Anledningen var han välskrivna noveller med den röda linjen "socialistisk rättvisa". Jag har en sparad, söker med ljus och lykta efter flera!

Hur som helst, jag ville överklocka min P166MMX. Det var då, i en tid av mörker, som jag hittade frälsningen på detta forum. Jag fick hjälp, råd, vänner och ett tydligt växande intresse.

För övrigt så vill jag dementera att det ska vara på grund av låg ålder forumet till viss del har förfallit. Det handlar nog mest om att det är för stort nu, den samlade kunskapen är enorm, men gemenskapen har blivit lidande. Jag själv var någonstans mellan 13 och 14 när jag började läsa här.

Tack till er som hängde här vid angiven tidpunkt!

Visa signatur

Just cuz I'm not paranoid doesn't mean they aren't watching

Permalänk
Medlem

Klart det var bättre förr, jag hängde ju oftare här då

Sweclockers som helhet har ju blivit bättre, men nog saknar man tiden när det var som en familj på forumet och man kände till många fler än man gör idag.

Nuförtiden läser jag mest nyheterna, forumet besöks tyvärr inte lika ofta längre. Fler intressen har tagit vid, mindre ledig tid finnes osv.

Var är Da_Bear-bilderna nuförtiden förresten? Finner dem inte längre, de har ju legat på nån sida för allmän beskådning länge.

Visa signatur

Elektrolux Kyl/Frys | 4-plattors AEG-spis med ugn | Philips brödrost | 1200W Philips vattenkokare | AFK elvisp | Allt kopplat till 230V 50Hz 10A.
Klaga inte på mina inlägg, jag kan ha varit full när jag skrev dem.

Permalänk
Medlem
Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk
Medlem

Ett halvår senare reggade man sig, och ja visst var det bättre förr

Visa signatur

11600K@5.1 GHz + 32GB Corsair Vengeance RGB PRO 3200@3400 MHz + MSI RTX 2080 Super Gaming X Trio +
WDC Blue SN550 1TB + Black OEM SN730 500GB + Kingston A1000 480GB + A2000 500GB + NV2 1TB + 2TB R10 + RGB most of THE THINGS! + Corsair 4000D Airflow + 2*ZyXEL NSA326 2*3TB @ R1 + Netgear RN2100 4*3TB @ R10 + RN204 4*4TB @ R5 + Synology DS216j 2*4TB @ SHR R1 + DS418 4*8TB @ SHR R6
| tmp: R5 3600@4.2 GHz + 32GB 2666@3066MHz + 1060 6GB@2100/4500MHz + 1 TB NV2 & 512GB SN730

Permalänk
Medlem

Alt var bättre förr men, jag trivs fortfarande här även efter snart 10 år

Visa signatur

Jag tillverkar Elektronisk Background Music på bjokib dot com... Kanske passar något ditt projekt? Det är "gratis" :)

Permalänk

ja,jag tycker det var bättre förr.
och då kan jag nog sträcka mej till att säga att det gäller i så gott som allt.

Visa signatur

keep your friends close but your enemies even closer

Permalänk
Medlem

Jag vet inte om det var så mycket bättre innan OÄ stängdes. Men, tja..kanske. Man blir ju äldre med åren. Och med det så blir det ju oxå så att man får ett annat sätt och se saker och ting. Men visst var det synd att man stängde ner det. Oftast så blir ju inte saker och ting likadant efter man bestämmer sig för att öppna något man har stängt. Kemin är ju då redan borta, så att säga.

Så som det har varit, det kommer det nog aldrig att bli igen. Hur mycket man än önskar.

Visa signatur

👻 Konstnär på Hyttgatan 18 & en hängiven spöksamlare på hobbybasis
ASUS M52AD-NR001T | Intel Core i5-4460 | 8GB | Nvidia GTX 960 | Windows 10

Permalänk
Hedersmedlem

Det var inte bättre förr, det är bara lite värre nu

Allt förändras och folk växer upp. När jag hittade hit hade forumet nånstans runt 1000-2000 medlemmar, dvs en hundradel av vad vi har nu. Vissa personer känner man igen ända sen den tiden men det har tillkommit många nya personer som blivit mer eller mindre kända.

Lustigt nog så finns det ändå ett litet uns kvar av den gamla blå tiden.. då och då dyker det upp riktiga guldkorn i nån tråd och man får en nostalgichock som gör att man blir 10 år yngre på en sekund och man drömmer sig tillbaka till den tiden då ett Abit BH6 var det bästa man kunde ha att överklocka på.. eller när man satt och hoppade högt av lycka efter att ha matat på alldeles för många volt i en stackars Thunderbird och den fortfarande höll sig vid liv och var stabil på en bit över 1,5ghz.

Nån gång framöver ska jag ge mig in i mitt eget nostalgiarkiv (läs: skrotsamling) och gräva fram lite gammal hårdvara. Sen strypa linan till 0,05mbit och låtsas att det är år 2000 igen

Visa signatur

|| SWECLOCKERS.COM || oskar@sweclockers.com || OSkar000.se || Fototråden ||
|| Gundeman || Bartonofix || GundemanX2 || Obelinux || Nexofix || Filofix || Ircofix ||
|| Tillse att hjärnan är inkopplad innan fingrarna vidrör tangentbordet ||
|| D300 | D700 | 24/2,8 | 28/2,8 | 35/2 | 50/1,8 | 55/2,8 | 85/1,8 | 105/2,5 | 200/4 | 300/4,5 | 10-20 | 24-70/2,8 | 75-150/3,5 | 80-200/2,8 ||

Permalänk
Medlem

Fan vad roligt att se en sådan här tråd nu i efterhand. Finns här SweClockers.com diskussionsforum :

26 April 2001 02:23
''vad betyder w00t?''

Citat: PowerStriker

''nu e jag less..
vaaaad betyder detta H4X0R ord?

W00T!
eller w00t!?''

Citat: Shadow81

''Typ "grymt", tror jag.''

Citat: huBBaBuBBen

''Aldrig sett förut...''

Citat: Dr Cain

''w00t = wow, grymmt typ..''

hehe

Permalänk
Medlem

Någon som minns "Gör om mitt husdjur"-tråden? Sanslöst rolig, var väl där Matzons katt figurerade första gången

Visa signatur

Elektrolux Kyl/Frys | 4-plattors AEG-spis med ugn | Philips brödrost | 1200W Philips vattenkokare | AFK elvisp | Allt kopplat till 230V 50Hz 10A.
Klaga inte på mina inlägg, jag kan ha varit full när jag skrev dem.

Permalänk
Medlem

Det var helt klart mer nördigt förr, jag tror det kan vara det du saknar

Visa signatur

Härligt nördiga t-shirts!