Problem med random bluescreen och omstart!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Nov 2008

Problem med random bluescreen och omstart!

Hej!

Jag har sedan några månader tillbaka haft problem med att skärmen blir blå och så står där en massa vit text, längst ner räknas det upp något till 100 som har med minnet att göra och sedan startas datorn om. Vet inte om datorn dumpar minnet eller vad det nu kan vara. Detta sker som sagt slumpmässigt och ibland MYCKET olägligt! Så nu skulle jag behöva lite hjälp av er för att ta reda på vad det kan bero på. Själv tror jag att det har med minnena att göra eller eventuellt processorn. OBS! Datorn är för tillfället inte överklockad utan allt är sätt till standardvärden, men fortfarande samma fel.

Om det är någon som har haft samma problem eller som vet vad det kan vara så får ni gärna ge mig en hjälpande hand.

Tack på förhand.

Mvh
Daniel

| Antec 900 | Asus P5Q-E | Q6600 2,4 Ghz @ 3,4 Ghz - Noctua| 2x2 gb Corsair 6400 800Mhz @ 850 Mhz| Radeon 4850 625/1986 Mhz @ 780/2400 Mhz - Accelero + 120 mm| 2x640 Gb + 2x1 Tb WD Black | Corsair 650w |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2002

Kör en runda med Memtest86+ - Advanced Memory Diagnostic Tool för att konstatera/utesluta minnesproblem.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Nov 2008
Skrivet av Aason:

Kör en runda med Memtest86+ - Advanced Memory Diagnostic Tool för att konstatera/utesluta minnesproblem.

Tack! Vilken version ska jag välja?

EDIT: Det var inget. Ska testa att mounta isofilen.

EDIT 2: Får det inte att fungera!

EDIT 3: Ska försöka med att göra en skiva och boota från den.

| Antec 900 | Asus P5Q-E | Q6600 2,4 Ghz @ 3,4 Ghz - Noctua| 2x2 gb Corsair 6400 800Mhz @ 850 Mhz| Radeon 4850 625/1986 Mhz @ 780/2400 Mhz - Accelero + 120 mm| 2x640 Gb + 2x1 Tb WD Black | Corsair 650w |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Mar 2003

du kan inte köra memtest i windows. bränn det på en skiva, starta om och boota från skivan..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Nov 2008
Skrivet av Nattmannen:

du kan inte köra memtest i windows. bränn det på en skiva, starta om och boota från skivan..

Japp, har gjort det nu och körde en runda. Den hittade inga fel. :/ Vad kan det då vara? Drivrutiner?

| Antec 900 | Asus P5Q-E | Q6600 2,4 Ghz @ 3,4 Ghz - Noctua| 2x2 gb Corsair 6400 800Mhz @ 850 Mhz| Radeon 4850 625/1986 Mhz @ 780/2400 Mhz - Accelero + 120 mm| 2x640 Gb + 2x1 Tb WD Black | Corsair 650w |