Hjälp med överklockning av Intel i7 2600k

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2011

Hjälp med överklockning av Intel i7 2600k

Tjenare! har lite problem med med att överklocka min 2600k. När jag har klockat den, (både bios och asus programvara säger att den är klockad, Kör med ett asus p8p67 moderkort) men när jag kollar vilket klockhastighet jag kommer upp i med cpu-z så är det fortfarande samma gamla vanliga hastighet. Kommer aldrig över 3,4 ghz. eller det gör jag om jag ändrar busshastigheten istället för multipeln. Så verkar vara nått skumt med multipeln. Verkar inte heller som att turbo funktionen funkar för då ska den väl gå upp i 3,8 på originalinställningar. Ja hittade även en skum grej i bios(kolla bild) den borde väl inte vara spärrad vid 34 eftersom det är en k modell? Hoppas någon kan hjälpa mig.

Fractal Design R5 ǀ Corsair TX 750W ǀ Intel Core i7 2600K ǀ ASUS P8P67 PRO ǀ Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB ǀ GeForce GTX 670 ǀ WD Caviar® Black 1TB | Samsung 850 EVO | Windows Pro 7

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2011

Fractal Design R5 ǀ Corsair TX 750W ǀ Intel Core i7 2600K ǀ ASUS P8P67 PRO ǀ Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB ǀ GeForce GTX 670 ǀ WD Caviar® Black 1TB | Samsung 850 EVO | Windows Pro 7

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2006
Skrivet av Phillepålle:

Ingen som kan hjälpa mig?

prova att sätta multipliern på 34 ist^^

Intel i7 2600k @4.6GHz, ASUS GTX780 DCII, Asus Maximus IV Extreme, 16Gb 1600MHz VENGEANCE LP, NZXT Switch 810 BLACK, Corsair H100, Windows 7 Ultimate x64, Corsair AX1200, 2x Corsair Force GT 120Gb Raid 0, 2TB Hitachi Deskstar, Samsung Syncmaster BX2431, Corsair K90, Mionix naos 5000, Sennheiser pc 360

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2011

det har ja gjort och ändrat turbo ratio till 40 men sen när jag startar windows och stresstestar den så kommer den fortfarande inte över 3400 mhz

Fractal Design R5 ǀ Corsair TX 750W ǀ Intel Core i7 2600K ǀ ASUS P8P67 PRO ǀ Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB ǀ GeForce GTX 670 ǀ WD Caviar® Black 1TB | Samsung 850 EVO | Windows Pro 7

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2002

testa tanka senaste versionen av cpuz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Zombz:

testa tanka senaste versionen av cpuz

Det har ja också gjort. Även asus programvara visar att klockhastigheten ligger på 3,4 ghz.

Fractal Design R5 ǀ Corsair TX 750W ǀ Intel Core i7 2600K ǀ ASUS P8P67 PRO ǀ Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB ǀ GeForce GTX 670 ǀ WD Caviar® Black 1TB | Samsung 850 EVO | Windows Pro 7

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ånge
Registrerad
Jan 2011

resetta bios och pröva på nytt då, du kanske har nån skum inställning...

• AMD Phenom II x4 B50 @ 3.7GHz • Noctua NH-U12P SE2 • Kingston HyperX 8Gb 1600MHz • MSI GTX 560 Ti 1GB • ASUS M4A88T-V EVO • Fractal Design Define R3 Black Pearl USB 3.0 • Western Digital Caviar Blue 500GB • OCZ Agility 3 120GB • Western Digital Caviar Green 2TB • Sapphire FirePSU 625W • Dell U2311H • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♣ ♠ ♣ ♦ ○ ◘ • ♠ Google Galaxy Nexus ♠

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av 02dino:

resetta bios och pröva på nytt då, du kanske har nån skum inställning...

Testat det också. testat allt tycker jag utan framgång. Får väl bli att vänta på att ja får ett nytt sandy bridge moderkort sen och hoppas jag kan lösa det då.

Fractal Design R5 ǀ Corsair TX 750W ǀ Intel Core i7 2600K ǀ ASUS P8P67 PRO ǀ Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB ǀ GeForce GTX 670 ǀ WD Caviar® Black 1TB | Samsung 850 EVO | Windows Pro 7

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2002

Har du låst upp turbo mode på moderkortet ?

Tror det ska vara i Advanced Tab: CPU Configuration Section:
där ska Turbo Mode vara Enable

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Zombz:

Har du låst upp turbo mode på moderkortet ?

Tror det ska vara i Advanced Tab: CPU Configuration Section:
där ska Turbo Mode vara Enable

Ja det är upplåst.

Fractal Design R5 ǀ Corsair TX 750W ǀ Intel Core i7 2600K ǀ ASUS P8P67 PRO ǀ Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB ǀ GeForce GTX 670 ǀ WD Caviar® Black 1TB | Samsung 850 EVO | Windows Pro 7

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005

troligtvis har det med turbo funktionen att göra .

det fina med sandy bridge är att man endast överklockar via turbo multipeln .
vilket resulterar i att processorn är helt standard när man inte behöver dessa extra hästkrafter. ( sparar på elräkning värme och livslängd )
endast när du gör något krävande initieras turbo'n , som då sparkar up processorn i den överklockade frekvens du angett.

har för mig att cpu-z har lite problem med att detektera turbofrekvens.

Skrivet av fatfredd:

prova att sätta multipliern på 34 ist^^

bättre att inte säga någonting alls , skämta aldrig sådär , speciellt när någon nybörjare behöver hjälp.

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Devildoll:

troligtvis har det med turbo funktionen att göra .

det fina med sandy bridge är att man endast överklockar via turbo multipeln .
vilket resulterar i att processorn är helt standard när man inte behöver dessa extra hästkrafter. ( sparar på elräkning värme och livslängd )
endast när du gör något krävande initieras turbo'n , som då sparkar up processorn i den överklockade frekvens du angett.

har för mig att cpu-z har lite problem med att detektera turbofrekvens.

bättre att inte säga någonting alls , skämta aldrig sådär , speciellt när någon nybörjare behöver hjälp.

Jo jag har tagit reda ganska mycket på hur det funkar med överklockning med sandy bridge så vet precis hur jag ska göra men det är ju det att jag inte får något utslag på programmen som visar klockhastigheten som gör att jag tror att jag gör något fel. Jag är testat att köra asus auto klock program och den säger då att min nya hastighet är tex 4200 mhz men sen när jag kör stresstest och kollar i cpu-z och asus programvara så säger båda dom att ja fortfarande kör i 3400 mhz. Det kan väl inte vara så att jag igentligen kör i den snabbare hastigheten bara det att programmen inte visar det? Hoppas du förstår vad jag menar lite svårt att förklara, fråga bara om du vill att jag ska förklara mer eller om du vill att jag ska ta någon bild eller nått.

Fractal Design R5 ǀ Corsair TX 750W ǀ Intel Core i7 2600K ǀ ASUS P8P67 PRO ǀ Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB ǀ GeForce GTX 670 ǀ WD Caviar® Black 1TB | Samsung 850 EVO | Windows Pro 7

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Apr 2007

Kolla med hwinfo32 och se vad den säger. Där fungerar turbo frekvenserna.

The statement below is true.
The statement above is false.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005
Skrivet av Phillepålle:

Det kan väl inte vara så att jag igentligen kör i den snabbare hastigheten bara det att programmen inte visar det? Hoppas du förstår vad jag menar lite svårt att förklara, fråga bara om du vill att jag ska förklara mer eller om du vill att jag ska ta någon bild eller nått.

eftersom det är just turbofrekvensen som ändras när man klockar så kan det vara så att programmen skiter helt i den och bara läser av den vanliga clock frekvensen.
hade din överklockning inte gått igenom , och turbon ligger kvar på den ordinära frekvensen , så borde programmet rapportera 3.8 GHz för en 2600K

eftersom de endast rapporterar 3.4 så kan man utgöra att programmet inte har koll på turbo frekvensen.

ett lätt sätt att se om din överklockning gjort någon skillnad skulle vara att köra en superpi runda klockad och oklockad och sedan jämföra resultaten.

samt 3dmark osv.

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2006
Skrivet av Devildoll:

troligtvis har det med turbo funktionen att göra .

det fina med sandy bridge är att man endast överklockar via turbo multipeln .
vilket resulterar i att processorn är helt standard när man inte behöver dessa extra hästkrafter. ( sparar på elräkning värme och livslängd )
endast när du gör något krävande initieras turbo'n , som då sparkar up processorn i den överklockade frekvens du angett.

har för mig att cpu-z har lite problem med att detektera turbofrekvens.

bättre att inte säga någonting alls , skämta aldrig sådär , speciellt när någon nybörjare behöver hjälp.

var inte tänkt som ett skämt:/ tyckte bara att jag såg att max multiplier var 34 därför sa jag 34.. ber om ursäkt om jag gav felaktig information.. var absolut inte min mening:/

EDIT: jag läste nämligen att han hade tryckt in 40 på multipliern.. men som du säger, jag borde bara vara tyst för jag har aldrig ens sett ett BIOS från SB.. sry igen;)

Intel i7 2600k @4.6GHz, ASUS GTX780 DCII, Asus Maximus IV Extreme, 16Gb 1600MHz VENGEANCE LP, NZXT Switch 810 BLACK, Corsair H100, Windows 7 Ultimate x64, Corsair AX1200, 2x Corsair Force GT 120Gb Raid 0, 2TB Hitachi Deskstar, Samsung Syncmaster BX2431, Corsair K90, Mionix naos 5000, Sennheiser pc 360

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av fatfredd:

var inte tänkt som ett skämt:/ tyckte bara att jag såg att max multiplier var 34 därför sa jag 34.. ber om ursäkt om jag gav felaktig information.. var absolut inte min mening:/

EDIT: jag läste nämligen att han hade tryckt in 40 på multipliern.. men som du säger, jag borde bara vara tyst för jag har aldrig ens sett ett BIOS från SB.. sry igen;)

Ingen fara jag tog inte illa upp eftersom jag förstår så pass mycket, kanske lite missvisande att jag skrev 40 på cpu ratio men det var bara en slump att det stog där just då.

Fractal Design R5 ǀ Corsair TX 750W ǀ Intel Core i7 2600K ǀ ASUS P8P67 PRO ǀ Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB ǀ GeForce GTX 670 ǀ WD Caviar® Black 1TB | Samsung 850 EVO | Windows Pro 7

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2011

ska testa både ministerkristers och devildolls förslag, tack

Fractal Design R5 ǀ Corsair TX 750W ǀ Intel Core i7 2600K ǀ ASUS P8P67 PRO ǀ Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB ǀ GeForce GTX 670 ǀ WD Caviar® Black 1TB | Samsung 850 EVO | Windows Pro 7

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005
Skrivet av fatfredd:

var inte tänkt som ett skämt:/ tyckte bara att jag såg att max multiplier var 34 därför sa jag 34.. ber om ursäkt om jag gav felaktig information.. var absolut inte min mening:/

EDIT: jag läste nämligen att han hade tryckt in 40 på multipliern.. men som du säger, jag borde bara vara tyst för jag har aldrig ens sett ett BIOS från SB.. sry igen;)

nu var det nog faktiskt så att jag hade fått hjärnsläpp.

fick för mig att sandy bridge hade en bclk frekvens på 200 MHz varpå multipel 34 hade resulterat i en frekvens på 6,8 GHz , men så är ju inte fallet , bclk ligger på 100 MHz .

så du hade faktiskt helt rätt , cpu ratio skall stå på 34 eller auto.

det som ska ändras är Turbo multiplier inne på ai tweaker fliken.

något i stilen med turbo ratio : by all cores
och sedan en lämplig multipel på raden under.

http://media.bestofmicro.com/K/5/275477/original/asus_p8p67-p...

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2011

Nu har jag laddat ner hwinfo32 och kollat vad det säger när jag samtidigt som jag kör ett stresstest, kör prime 95. Nu körde jag original inställningar i bios alltså oöverklockat. men den kommer inte över 3400 mhz här heller, ska väl komma upp i 3800 med turbon? Tar med en bild hur det såg ut. http://www.ladda-upp.com/bilder/48772/intel-2600k

förlåt menade att den inte kommer över 34 multipel

Fractal Design R5 ǀ Corsair TX 750W ǀ Intel Core i7 2600K ǀ ASUS P8P67 PRO ǀ Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB ǀ GeForce GTX 670 ǀ WD Caviar® Black 1TB | Samsung 850 EVO | Windows Pro 7

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005
Skrivet av Phillepålle:

Nu har jag laddat ner hwinfo32 och kollat vad det säger när jag samtidigt som jag kör ett stresstest, kör prime 95. Nu körde jag original inställningar i bios alltså oöverklockat. men den kommer inte över 3400 mhz här heller, ska väl komma upp i 3800 med turbon? Tar med en bild hur det såg ut. http://www.ladda-upp.com/bilder/48772/intel-2600k

förlåt menade att den inte kommer över 34 multipel

läs inlägget jag skrev precis över ditt.
annars är 59 i turbomultipel ( som det står på bilden) aningen vågat

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Devildoll:

läs inlägget jag skrev precis över ditt.
annars är 59 i turbomultipel ( som det står på bilden) aningen vågat

Så som du skriver det är så jag har gjort hela tiden utan att den blir klockad. Nu har jag gjort likdant som på förra bilden fast efter att asus har autoclockat, som du ser på bilden visas det på 2 ställen att den är överklockad men när jag gör testerna är den inte det
bild : http://www.ladda-upp.com/bilder/48778/intel-2600k-C3-B6verklo...

Fractal Design R5 ǀ Corsair TX 750W ǀ Intel Core i7 2600K ǀ ASUS P8P67 PRO ǀ Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB ǀ GeForce GTX 670 ǀ WD Caviar® Black 1TB | Samsung 850 EVO | Windows Pro 7

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005
Skrivet av Phillepålle:

Så som du skriver det är så jag har gjort hela tiden utan att den blir klockad. Nu har jag gjort likdant som på förra bilden fast efter att asus har autoclockat, som du ser på bilden visas det på 2 ställen att den är överklockad men när jag gör testerna är den inte det
bild : http://www.ladda-upp.com/bilder/48778/intel-2600k-C3-B6verklo...

vet inte om det möjligtvis blir en konflikt mellan uefi klockningen samt asus program i windows.
förstår inte riktigt varför det står att turbo multipeln ligger på 59 i hwinfo

sedan ser det ut som om endast core 0 har fått sig lite turbo , den lilla extra lila delen på stapeln i turbo v

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Devildoll:

vet inte om det möjligtvis blir en konflikt mellan uefi klockningen samt asus program i windows.
förstår inte riktigt varför det står att turbo multipeln ligger på 59 i hwinfo

sedan ser det ut som om endast core 0 har fått sig lite turbo , den lilla extra lila delen på stapeln i turbo v

Det är bara den man änvänder till att ändra så den stapeln har inget med det att göra. Blir inte alls klok på det här,verkar som att inte turbo fungerar alls

Fractal Design R5 ǀ Corsair TX 750W ǀ Intel Core i7 2600K ǀ ASUS P8P67 PRO ǀ Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB ǀ GeForce GTX 670 ǀ WD Caviar® Black 1TB | Samsung 850 EVO | Windows Pro 7

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005
Skrivet av Phillepålle:

Det är bara den man änvänder till att ändra så den stapeln har inget med det att göra. Blir inte alls klok på det här,verkar som att inte turbo fungerar alls

kan du slänga upp en bild på hur du har det inställt på ai tuner fliken och advanced > cpu configuration i uefi?

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Devildoll:

kan du slänga upp en bild på hur du har det inställt på ai tuner fliken och advanced > cpu configuration i uefi?

Dessa inställningar kör jag nu
http://www.ladda-upp.com/bilder/48783/inst-C3-A4llningar
http://www.ladda-upp.com/bilder/48784/inst-C3-A4llningar
http://www.ladda-upp.com/bilder/48785/inst-C3-A4llningar
http://www.ladda-upp.com/bilder/48786/inst-C3-A4llningar
http://www.ladda-upp.com/bilder/48787/inst-C3-A4llningar

och då ser det ut såhär i hwinfo32
http://www.ladda-upp.com/bilder/48788/inst-C3-A4llningar

Så som det ser ut här så ger de ju utslag men den kommer ju inte upp i den turbohastigheten som jag vill, ja tycker även att processorn blir lite varmare med dessa inställningarna.
Bilderna e lite suddiga men du kan nog läsa ändå hoppas jag

Fractal Design R5 ǀ Corsair TX 750W ǀ Intel Core i7 2600K ǀ ASUS P8P67 PRO ǀ Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB ǀ GeForce GTX 670 ǀ WD Caviar® Black 1TB | Samsung 850 EVO | Windows Pro 7

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005
Skrivet av Phillepålle:

Dessa inställningar kör jag nu
http://www.ladda-upp.com/bilder/48783/inst-C3-A4llningar
http://www.ladda-upp.com/bilder/48784/inst-C3-A4llningar
http://www.ladda-upp.com/bilder/48785/inst-C3-A4llningar
http://www.ladda-upp.com/bilder/48786/inst-C3-A4llningar
http://www.ladda-upp.com/bilder/48787/inst-C3-A4llningar

och då ser det ut såhär i hwinfo32
http://www.ladda-upp.com/bilder/48788/inst-C3-A4llningar

Så som det ser ut här så ger de ju utslag men den kommer ju inte upp i den turbohastigheten som jag vill, ja tycker även att processorn blir lite varmare med dessa inställningarna.
Bilderna e lite suddiga men du kan nog läsa ändå hoppas jag

oki , nu står ju turbo mutliplier på by per core i ai tweaker , men jag antar att du hade den på by per all innan.
nu rapporterar ju dessutom hwinfo rätt turbo multipel (40)

värme kommer i huvudsak från höjd spänning , öka frekvenser eller ändra inställningar ( förutom att aktivera hyper threading ) ska inte märkbart förändra hur varmt processorn går.

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Devildoll:

oki , nu står ju turbo mutliplier på by per core i ai tweaker , men jag antar att du hade den på by per all innan.
nu rapporterar ju dessutom hwinfo rätt turbo multipel (40)

värme kommer i huvudsak från höjd spänning , öka frekvenser eller ändra inställningar ( förutom att aktivera hyper threading ) ska inte märkbart förändra hur varmt processorn går.

Jepp har testat med både by all och by core utan framgång. Jag får ta och fråga komplett vad dom har att säga om saken.

Fractal Design R5 ǀ Corsair TX 750W ǀ Intel Core i7 2600K ǀ ASUS P8P67 PRO ǀ Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB ǀ GeForce GTX 670 ǀ WD Caviar® Black 1TB | Samsung 850 EVO | Windows Pro 7

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005
Skrivet av Phillepålle:

Jepp har testat med både by all och by core utan framgång. Jag får ta och fråga komplett vad dom har att säga om saken.

vad är det som inte fungerar nu förresten?

hw info rapporterar rätt turbomultipel så den borde ju gå som den ska.

kika även på Tmonitor. den skall övervaka frekvens/multipel i realtid , inte helt hundra på att den stödjer sandy bridge än , men det är värt ett försök.

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Devildoll:

vad är det som inte fungerar nu förresten?

hw info rapporterar rätt turbomultipel så den borde ju gå som den ska.

kika även på Tmonitor. den skall övervaka frekvens/multipel i realtid , inte helt hundra på att den stödjer sandy bridge än , men det är värt ett försök.

Den visar rätt turbo multipel men den kör väl inte i det? Det finns ju många bilder där cpu-z visar väldigt höga bra värden för 2600k tex http://www.sweclockers.com/recension/13224-intel-sandy-bridge...
Jag får aldrig den att visa högre värden än omkring 3400 mhz.

Fractal Design R5 ǀ Corsair TX 750W ǀ Intel Core i7 2600K ǀ ASUS P8P67 PRO ǀ Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB ǀ GeForce GTX 670 ǀ WD Caviar® Black 1TB | Samsung 850 EVO | Windows Pro 7

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005
Skrivet av Phillepålle:

Den visar rätt turbo multipel men den kör väl inte i det? Det finns ju många bilder där cpu-z visar väldigt höga bra värden för 2600k tex http://www.sweclockers.com/recension/13224-intel-sandy-bridge...
Jag får aldrig den att visa högre värden än omkring 3400 mhz.

mjo fast man ska inte haka upp sig allt för mycket på vad cpu-z säger, kan säkert variera på olika moderkort osv.

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |