Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stenungsund
Registrerad
Dec 2010

Noctua problem

Tjenare, köpte en noctua nh d14 i helgen.
Installerade och allt gick prima. Men måste säga att den låter något otroligt mycket, även att tempraturen är hög http://i53.tinypic.com/1zqrj8x.png , är det så att jag fått ett måndags exemplar för den låter som ett tutande tåg, även att jag inte tycker att den kyler så bra (den är inte överclockad)

Tackar för svar / tips på hur man fixar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svenstavik
Registrerad
Jan 2010

har du sänkt volten till cpu'n?
då jag tyckte de va lite hög temp när jag tryckte i min d14 första gången också, slutade med att jag körde den på 4ghz med minimal höjning av volt å nästan samma temp vilket gjorde att de såg mycket bättre ut

FD R4|ASUS p8z77-V LX| Intel core i7 2700k @ 4.3Ghz|Noctua NH-D14|Corsair XMS3 DDR3 24GB |MSI 980 Ti Gaming 6G|Samsung 840 EVO 500GB + 14TB lagrning |EVGA superNOVA g2 750w |Asus VG248QE + BenQ GL2450 x2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Feb 2010

Helt säker på att du monterat den bra? Prova att montera om den, kanske har du fått bubblor i pastan eller något liknande... eller kanske för mycket/lite pasta.

Det är vad jag kan tänka mig såhär direkt

CPU: i7 920 | MB: Gigabyte x58a-ud3r | RAM: 6GB Corsair Xms3 PC16000 | GPU: Gigabyte GTX 470 SOC | HDD:Crucial m4 | NÄTAGG: Corsair tx750 | CHASSI: Cooler Master Stacker

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stenungsund
Registrerad
Dec 2010

Kan prova att montera om den, ursäkta att man är total noob men sänker jag volten till cpun i bios?