Möjligt att ha automatisk sänkning av vCore trots överklockning?

Permalänk
Medlem

Möjligt att ha automatisk sänkning av vCore trots överklockning?

Hej,

Jag har börjat testa runt lite med att överklocka min CPU och är väl ganska nöjd med resultatet men en sak stör jag mig på och det är att när jag kör med fixed vCore så sänks inte volten(såklart) när CPUn idlar på multiplier 16x.
Jag klockar alltså genom att ändra turbomultipliern och har två val som jag ser det.

  1. Turbomultiplier = 44 och vCore på auto vilket ger en idle vCore kring 1V och en load vCore på ca 1,35-1,39. Temperaturerna hamnar då kring 70°C. Problemet här är väl att man kan ju aldrig vara säker på att vCore inte kommer höjas mer.

  2. Turbomultiplier = 44 och vCore på 1,25V vilket ger en load temp på 62-63°C. Jag är ganska säker på att jag skulle kunna sänka vCore mer här men har inte hunnit testa så mycket.

Load är testat med Prime95.

Det hela mynnar ut i två frågor för tillfället.

  1. Vid val av vCore kan man välja antingen auto, fixed eller offset och frågan är vad offset innebär eller snarare offset från vilket värde?

  2. Om man förutsätter att CPUn kommer idla 50% av tiden och spela spel och köra virtuella maskiner resterande tid vilket är då att föredra av de två ovanstående inställningarna? Själv lutar jag definitivt åt alternativet med fast vCore framförallt av den orsaken att man aldrig vet vad auto kan hitta på.

Se signatur för detaljer om mitt system.

Tack på förhand!

Mvh

/Pontus

Visa signatur

i7 2600K | Noctua NH-U12P SE2 | HAF X | Corsair HX 1000W
ASRock P67 Extreme 4 | 4*4GB Corsair 1600MHz XMS3
2*120GB Corsair SSD Force Series | Seagate SSHD 2TB
MSI R9 390 Gaming 8GB | 3*BenQ G2222HDL