Kylpastan "limmat" fast processor och Cpu-kylare

Permalänk
Skrivet av Scab:

Vrida låter inget vidare för pinsen. ó_ò
Lossa om möjligt sockellåsningen och ta upp cpu+kylare istället, så de kan säras på ett säkert sätt. Alternativt sära försiktigt med en liten platt skruvmejsel medan allt är på plats istället för att vrida.

Att vrida när allt sitter på plats är nog ingen bra idé. Jag vred processorn när jag redan stod där med allt i handen. Jag hade inte räknat med att CPUn skulle släppa från sin sockel vilket den alltså gjorde...
Att lossa spärren när kylaren sitter på plats vet jag inte hur det skulle gå till. Låsarmen tar i kylaren innan den ens hunnit halvvägs till öppet läge.

Visa signatur

Har många PC för olika ändamål. Kör Windows 10 och Linux Mint 20.x.

Permalänk

Var med om det här häromdagen och det var inte särskilt kul eftersom kylflänsen drog med CPUn upp och förbi låset. När jag väl märkte detta såg jag att pinsen bilvit böjda, men det löste jag genom att ta mitt bankkort och dra från alla håll runt om pinsen som var sneda som i en #. Funkade bra tillslut, så jag tackar Gud för det.

Vred bara loss CPUn från kylfläsnen, var inte rädd för att ta i men var försiktig.

(Vet att tråden är gammal men ifall annat folk får problem)
~Karlz

Visa signatur

Många datoranvändare underskattar virus och överskattar sina egna kunskaper medan andra är omedvetna om problemet med virus. Den nonchalans som finns idag beror på ett stort antal faktorer, folk tycker virusskydd är dyrt, besvärligt och sölar ned prestandan. Något som däremot är dyrt, besvärligt och slöar ned prestandan är en infekterad dator, som dessutom förstör för alla andra på nätet. - Pedrag Mitrovic, IT-Säkerhet (2010)