Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tuve
Registrerad
Mar 2011

Frågor ang memtest resultat.

Hej.

Jag har precis gjort ett memtest efter att datorn strulat lite. (Låst sig efter login, vilket löste sig med återställning i windows.)

Jag har tyvärr ingen koll på vad det är för minnen som sitter i burken då jag fått den av en vän och jag är inte händig med datorer om man säger så.

Min cpu är en Amd athlon x2 6000+ och jag har 4gb minne.

Bild från testet. Jag hade inte riktigt tid att köra längre än ~45 minuter denna gång. Men det blev minst två till 100%.

http://i52.tinypic.com/28vwz6r.jpg

Är mina minnen helt ostabila? Är det dags att köpa ny dator? Jag kan inte riktigt förstå allt som står i resultaten.

Tackar för hjälp!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hedesunda
Registrerad
Dec 2005

Din minnen är ej stabila utan genererar rödmärkt felutpekning. Köp t.ex. http://www.inet.se/artikel/5304234/corsair-4gb-2x2048mb-xms2 så funkar det förmodligen bättre.

http://andersbrink.se/ - 2xWNR3500L+RT-N65U+DIR865L+WNR2000+DIR615 | 5x100Mbit pfsense
2500k@4.5|p8p67dlx|gtx760 i7-3770T|GA-H77N-WIFI 2xFujitsu-tx100s3p HP-N54L+DSM5.2u2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

Kan vara värt med en liten voltökning till minnet, görs i bios till datorn, och ja under förutsättning du inte har en märkesdator förstås.
Men nån av stickorna kan vara defekta också

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2008

Testa köra testet med en sticka och se om det hjälper(förutsett att du har två eller fler). Om inte testa med den andra. Visas inga fel vid ena tillfället så är en sticka med största sannolikhet defekt. Kan även som ggustavsson skriver hjälpa med en voltökning men har det fungerat under lång tid så känns det inte som att detta är jätte troligt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008

Jag har haft exakt samma fel!
Fast såg dina fel var på samma mb men mina var utspridda men samma err bit.
Kör memtest 4.20 så de ej fixat ngt.

fick endast fel i test nr5. Körde memtest 4.2.
Var samma err-bit också på alla fel men var på olika mb över alla minneskretsarna.
Kör 4st 1gb minnen och körde alla möjliga kombinationer och var endast då jag hade minnen i slot b på moderkortet det blev fel. Alla minnen var ok då jag bara körde dem i slot a. Körde jag 4st minnen i slot a och b blev det fel och blev fel på alla minnen då jag körde 2st i slot b.
Skaffa ett annat moderkort och nu fungerar det. (men fått andra problem nu då det nya moderkortet ej vill köra minnena i 1066mhz av ngn anledning...)
Så iofs ej kört testet på nya kortet i 1066mhz. men då det bara blev fel på slot b hela tiden antog jag det ej spelade ngn roll men man vet aldrig.
Hade ett asus p5q pro och köpte ett asus p5q se 2.

Testade aldrig höja volten. kanske skulle gjort det. får se om jag orkar byta tillbaka ngn dag för att testa.
Så säg gärna till ifall det fungerade.

http://i56.tinypic.com/20z758o.jpg

AMD 760k @ 4.7GHz, NB @ 2200MHz | Asus 760 | Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI | 2x4GB 1866MHz Gskill | Silverstone SFX ST45SF 450W

Intel i5-4670k @ stock | MSI 680 | Gigabyte G1.Sniper Z87 | 2x4GB 2400MHz Gskill | Corsair TX850 850W