Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2006

Speedstep funkar inte vid klockning

Av någon anledning vill inte speedstep fungera när jag klockar min 2500K med Asus p8p67 Deluxe.
Det funkade prima på mitt första moderkort men nu när jag fått mitt nya med B3-stepping så kör prollen konstant i 4,5 Ghz i Win7 även när det inte är något igång alls på datorn. Känns som om den drar massa ström och blir varm i onödan.

Jag har senaste biosen och kört clear CMOS ett antal gånger.

Nedan bild på två olika inställningar jag har testat (inget övrigt ändrat alls efter CMOS clear)

Turbo Ratio är på "By all cores: can adjust in OS".

SpeedStep är såklart enabled hela tiden.

Har jag missat något?

| Fractal Design Define R2 | i5 2500K @ 4,5 Ghz| Asus P8P67 Deluxe | Cooler Master Hyper 212+| 4x2 Gb DDR3 @ 1600 MHz | Samsund 850 EVO 250 Gb | Intel x25 g2 80 Gb (Win7 + mjukvara) | 2 x Sapphire Radeon HD 7970 Crossfire | Seasonic X-750 | LG W3000h 30" IPS |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2008

så många som har samma problem ... har försökt googla problemet utan någon lycka. Antar att de missat något när de hetsat med produktionen av de nya moderkorten pga de defekta sata-portarna.

Coolermaster HAF X | Corsair AX 850W | Asus Maximus IV Extreme B3 | Intel Core i7 2600K 3,4GHz | Gigabyte GTX 580 1536MB | OC Z Vertex 3 240 GB | Corsair (2x4096MB) 1600MHz XMS3 | Noctua NH-D14

Skärm: LG 23" TFT W2363D-PF 120 Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2006
Skrivet av Rodii:

så många som har samma problem ... har försökt googla problemet utan någon lycka. Antar att de missat något när de hetsat med produktionen av de nya moderkorten pga de defekta sata-portarna.

Är det så? Kan ju knappast var så på ALLA p8p67-mkoderkort, då skulle man ju hört ett ramaskri tycker jag.
Undrar om man kan byta ut moderkortet (igen) på deras garanti för ett sånt fel isåfall?

| Fractal Design Define R2 | i5 2500K @ 4,5 Ghz| Asus P8P67 Deluxe | Cooler Master Hyper 212+| 4x2 Gb DDR3 @ 1600 MHz | Samsund 850 EVO 250 Gb | Intel x25 g2 80 Gb (Win7 + mjukvara) | 2 x Sapphire Radeon HD 7970 Crossfire | Seasonic X-750 | LG W3000h 30" IPS |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2008

Hade ett P8P67 Deluxe som mitt förra, alltså en icke B3 revision och på det så gick inte Speedstep att stänga av. Hade satt det till disabled i BIOS men ändå i windows så såg man hur den gick ner till 1.6GHz då och då och jag vill inte att den ska ligga och klocka ner sig hela tiden.

Har tyvär inte samma moderkort fast B3, men skulle kunna testa klocka med mitt B3 bara för att se vad som händer, om speedstep får någon inverkan överhuvudtaget. Som processorn går nu så funkar speedstep och jag har då inte rört någonting i BIOS alls.

Lite OffT: Men vad har du för minnen som du kör med X.M.P och i 1.65v? Har inte vågat dra på X.M.P med mina 1.65v dominator minnen än.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2011

Har du kollat så att energisparfunktionen i Windows 7 inte står på "Hög prestanda" eller något liknande?

Asus P8P67 Deluxe B3 | i7 2600k | EVGA GTX 780 Classified ACX | Corsair AX850W | 8GB Corsair XMS3 1600MHz| Noctua NH-D14 | Cooler Master HAF-X | Asus Xonar Essence STX | Qpad QH-1339 | Dell Ultrasharp 24'' U2412M

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2006
Skrivet av AlbertMwugabi:

Lite OffT: Men vad har du för minnen som du kör med X.M.P och i 1.65v? Har inte vågat dra på X.M.P med mina 1.65v dominator minnen än.

Corsair XMS3 DDR3 1600MHz 4GB CL7-8-7-20

Jag har dem på Auto och så fort jag ändrar till 1600 Mhz så drar de upp till 1.65v. Har inte haft några problem med det än så länge

| Fractal Design Define R2 | i5 2500K @ 4,5 Ghz| Asus P8P67 Deluxe | Cooler Master Hyper 212+| 4x2 Gb DDR3 @ 1600 MHz | Samsund 850 EVO 250 Gb | Intel x25 g2 80 Gb (Win7 + mjukvara) | 2 x Sapphire Radeon HD 7970 Crossfire | Seasonic X-750 | LG W3000h 30" IPS |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2006
Skrivet av Windir87:

Har du kollat så att energisparfunktionen i Windows 7 inte står på "Hög prestanda" eller något liknande?

Tack det löste problemet

Konstigt för jag har inte ändrat det alternativet själv sedan jag bytte till Sandy Bridge, och med mitt förra moderkort så klockade det ner sig med SpeedStep som det skulle

Aja problem solved, happy camper

| Fractal Design Define R2 | i5 2500K @ 4,5 Ghz| Asus P8P67 Deluxe | Cooler Master Hyper 212+| 4x2 Gb DDR3 @ 1600 MHz | Samsund 850 EVO 250 Gb | Intel x25 g2 80 Gb (Win7 + mjukvara) | 2 x Sapphire Radeon HD 7970 Crossfire | Seasonic X-750 | LG W3000h 30" IPS |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2008
Skrivet av Windir87:

Har du kollat så att energisparfunktionen i Windows 7 inte står på "Hög prestanda" eller något liknande?

Så man vill inte ha den på "Hög prestanda" utan på "balanserad"? Min stog också på hög prestanda och jag har inte rört något. :S

Skrivet av paesha:

Corsair XMS3 DDR3 1600MHz 4GB CL7-8-7-20

Jag har dem på Auto och så fort jag ändrar till 1600 Mhz så drar de upp till 1.65v. Har inte haft några problem med det än så länge

Okej, tackar, då ska jag prova XMP på mina minnen också.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av paesha:

Corsair XMS3 DDR3 1600MHz 4GB CL7-8-7-20

Jag har dem på Auto och så fort jag ändrar till 1600 Mhz så drar de upp till 1.65v. Har inte haft några problem med det än så länge

Testa köra minnena på 1.58v. Fungerar utmärkt för min del och du slipper dessutom ligga över den rekommenderade spänningen.

Skrivet av paesha:

Tack det löste problemet

Konstigt för jag har inte ändrat det alternativet själv sedan jag bytte till Sandy Bridge, och med mitt förra moderkort så klockade det ner sig med SpeedStep som det skulle

Aja problem solved, happy camper

Bra att det löste sig! Jag hade samma problem efter att ha överklockat till 4.5GHz.

Skrivet av AlbertMwugabi:

Så man vill inte ha den på "Hög prestanda" utan på "balanserad"? Min stog också på hög prestanda och jag har inte rört något. :S

Okej, tackar, då ska jag prova XMP på mina minnen också.

Jag kör i alla fall på "Balanserat" och har inte märkt av några prestandaskillnader i spel. Speedstep är ju en vettig funktion och jag har ingenting emot den så länge den inte inverkar på spelandet.

Asus P8P67 Deluxe B3 | i7 2600k | EVGA GTX 780 Classified ACX | Corsair AX850W | 8GB Corsair XMS3 1600MHz| Noctua NH-D14 | Cooler Master HAF-X | Asus Xonar Essence STX | Qpad QH-1339 | Dell Ultrasharp 24'' U2412M

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2008
Skrivet av paesha:

Är det så? Kan ju knappast var så på ALLA p8p67-mkoderkort, då skulle man ju hört ett ramaskri tycker jag.
Undrar om man kan byta ut moderkortet (igen) på deras garanti för ett sånt fel isåfall?

nej jag hade visst fel skönt att det löste sig

Coolermaster HAF X | Corsair AX 850W | Asus Maximus IV Extreme B3 | Intel Core i7 2600K 3,4GHz | Gigabyte GTX 580 1536MB | OC Z Vertex 3 240 GB | Corsair (2x4096MB) 1600MHz XMS3 | Noctua NH-D14

Skärm: LG 23" TFT W2363D-PF 120 Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Knutby
Registrerad
Mar 2007

För mig funkar det på energispar och balanserat schema, ställde även om minsta prosessoranvändning från 100& till 5& men den clockade iallafall inte ner sig.

Chassi: Antec 1200, CPU: Intel 2600K 4.7Ghz +NH-D14, MB: Asus Maximus Extreme 4 ROG B3, Minne: 8Gb Corsair Dominator GT DHX+ 1866MHZ, GPU: Asus GTX580 925/1850/4500 Direct CU2 SLI, PSU: Corsair AX1200, Skärm: Dell 27" U2711 2560*1440, OS Disk: Intel 520 120GB, Mus: Logitech G9, OS: W10 Pro X64, Fläktkontroller: Scythe Kaze Master Pro 5.25", Extra HDD: Intel G20 80Gb, Samsung Spinpoint F1 1Tb/32mb/500mb/16mb, Elförbrukning: 242W/963W