4.0
43 röster
Skapat
2012-11-08
Senast ändrat
2012-11-08
Visningar
9 671

När vädret inte har mer att erbjuda än en temperatur runt nollan och regn mest hela tiden så krävs det möjlighet till underhållning inomhus, dags att uppgradera lite till TV-rummet!

Min Boxee Box ryker, jag är less på den, den fyller många bra funktioner men tyvärr saknar jag en hel del, den får hamna på marknaden eller i sovrummet kanske. Nu är det äntligen dags att bygga en liten och kompetent HTPC som kan göra allt det där som jag vill kunna göra, och kanske lite till...

Efter ett par veckors (läs månaders...) velande så har jag nu fastnat för ett antal produkter och beställningen gick iväg i tisdags, igår kom allt utom processorn och och kylaren till densamma. Posten strulade till det och missade att köra ut paketet till mitt utlämningsställe...

Projekt Höstrusk ska innehålla följande:

Chassi:
Streacom F1C Evo

Moderkort:
Asus P8Z77-I Deluxe

Processor:
Intel i3 3225

Minnen:
Corsair Vengeance LP Blue 1600MHz 2x4GB

Hårddisk:
Corsair Force GT 120GB (Kommer inte matcha färgmässigt, men jag hade en över...)

Kylare:
Scythe Kozuti

Nätagg:
Streacom ST-NANO150

Jag hoppas kunna bjuda på lite bilder och intryck om hur dessa komponenter fungerar tillsammans under ett par veckor framöver. Om någon önskar bilder på något specifikt eller har frågor så är det bara att skriva så ska jag se vad jag kan göra!

Streacom F1C Evo

Jag visste ju hur liten lådan var men det kändes ändå helt sjukt att det skulle få plats en dator på ett så litet utrymme.

Locket av

För att lossa på locket så får man vända på lådan och skruva ur två stycken långa skruvar, då möts man av denna syn, vaggan för hårddisk/DVD/BR.

Kablar till frontpanelen

Efter att ha lossat på tre skruvar till och tagit bort vaggan så ser man att det går två kablar till frontpanelen, POWER SW samt LED.

Moderkortets kartong

Även denna kändes sjukt liten, jag är ju så van att bygga med ATX och minst miditowerchassin.

Minnenas kartong

Inga konstigheter, en kartong med minnen i.

Moderkortet

Så här ser alltså moderkortet ut, min åsikt än så länge är att layouten ser mycket bra ut.

Dotterkortet med DIGI+ VRM

10 fasers digital strömförsörjning, lite overkill men hey, varför inte...

Passform i lådan

För att citera Jim Carrey: "Like a glove!"
Att tänka på, kylflänsen till DIGI+ VRM-kortet är fastskruvad i två stycken muttrar vid leverans. Dessa måste man ta bort för att kunna få moderkortet på plats i lådan. Något som jag inte tänkte på först, detta gjorde att kortet inte kom på plats korrekt och viss irritation uppstod. Utrymmet i lådan är så tight att den medföljande bakpanelen följde med ut när jag plockade ut moderkortet. Den kommer dock sitta bra på plats så snart moderkortet skruvats på plats.

Minnena från Corsair

Två stickor med Corsairs Vengeance LP Blue 4GB

Första modifikationen

Kablarna till frontpanelen fick lite blå sleeve på sig. Här tog dock tiden slut, man måste ju orka upp och gå till jobbet också. Mer bilder kommer så fort jag hinner jobba vidare...