3.5
23 röster
Skapat
2012-11-22
Senast ändrat
2012-11-22
Visningar
3 116

Kanske inte direkt IT-relaterat, men nåt måste man ju ha i galleriet. Hittade en utdömd gammal diskstack till en smörjoljeseparator ombord, och kom att tänka på att detta skulle nog kunna bli en schysst taklampa till datorhörnan a.k.a. mancaven.

Kom ganska långt första natten, av själva konstruktionen är det egentligen bara att svetsa i en ring att dra fast lampsockeln i kvar. Det jobbiga blir att polera upp samtliga 20 diskar med kromglans.

Smällt ihop en ram att sätta diskarna på av ett par ringar avstuckna från en rörbit, och tre stumpar fyrkantsjärn jag försett med jack att hänga plåtarna i. Ett avstånd på en centimeter mellan varje plåt hoppas jag ska ge ett schysst ljusgenomsläpp, speciellt sedan jag polerat dem.

Här har jag bara monterat några plåtar, mest för att se om det blir bra med avståndet mellan dem, och det blev det ju

Uppifrån. Den övre skruven kommer vara fullt inskruvad när jag sätter ihop det hela slutgiltigt

Specialare till dahoof: närbild på pittingen. Observera att hålen är spridda lite varstans på plåtarna, det finns liksom ingen röd tråd i meningen att de ligger ute i kanten, uppe mot distributorn, på de övre plåtarna men inte de undre, osv. Knäppte en bild på hål som råkade ligga nära kanten, för att notchen ska ge ett begrepp om hålens storlek.

Håller en ljuskälla hängande i skärmen. Den matta ytan absorberar en del ljus, och jag vill inte släcka ner i verkstaden (orkar inte byta brytare om det visar sig att den som sitter där inte gillar att man bryter den för första gången på 10 år), så man får kanske ingen fantastisk bild av ljusets intensitet.

Nu upp till verkstaden igen och plocka isär eländet igen, för att svetsa i ringen för sockeln.

Hängt på samtliga plåtar för att prova ut positionering av ljuskällan.