Datorhörna/Lan/Spel rum - Fas 1

2.4
28 röster
Skapat
2013-01-27
Senast ändrat
2013-01-30
Visningar
5 528

Hej hallå SC, då jag övertagit eller snarare sagt blivit lämnad i en allt för stor lägenhet så tänker jag nu bygga om ett av överflöds rummen till en komplett datorhörna, anledningen till att jag lägger upp projektet här är för att söka inspiration samt feedback.
Rummet kommer bli rätt så simpelt och nu i början susar det bara runt idéer i hjärnan på mig men att införskaffa ett kylskåp, nattbelysning samt 3-4 likadana bord är en bra början.
I rummet just nu är det kamelbrun(om du frågar mig ljus avföring) färg på väggarna och det är tänkt att den ska sitta kvar, fördelen med det här är att när man då släcker tak belysningen så blir det kolsvart i rummet.
Min nuvarande dators komponenter listas nedan.
Moderkort: MSI P55-GD65, Socket-1156
CPU: Intel Core i7-860 2.80Ghz
Grafikkort: Gigabyte GeForce GTX 670 4096MB
RAM: Corsair XMS3 Vengeance 8GB DDR3 1600mhz
Nätaggregat: Corsair TX 750W PSU
Chassi: CM HAF 922
Skärm: Samsung Syncmaster 226BW
Tangentbord: Steelseries 6G v2
Mus: Steelseries Ikari Laser
Musmatta: Steelseries Qck+ Fnatic
Headset: Steelseries 5h v2

Chassit är det enda jag är missnöjd med utöver moderkortet och cpun och ram minnena är nedklockade till 1300mhz av moderkortet för tillfället. Ny skärm och mus är beställd(01/27) och är på väg, skärmen var ett billigt spontan köp då min nuvarande skärm har 6år på nacken så tyckte jag det var dags.
Funderar även på att pryda väggarna med antingen hyllor att placera spel på etc eller litografer/tavlor med motiv: spel.

Borden och kylskåpet kommer troligen bli det första som införskaffas, köket ligger i anslutning till det här rummet men är man lat så är man, när det kommer till borden hade jag tänkt mig antingen billiga kontors bord i färgen ek med rundade hörn, eller så blir det helt enkelt att köpa några billiga svarta skivor på IKEA.

All utrustning som inte passar in ska ut, tex golf/as. Garderoben till höger kommer antagligen husa ett kylskåp.

Väggen som syns på bilden kommer antagligen borden placeras emot då det är en längsta, ca 3.8m

T.v syns ingången, rakt på syns förvaring för diverse skit och t.h syns kabellösning 2013.

Skiss gjord i floorplaner hur rummet ser ut, det snea hörnet snett ner till vänster är faktiskt ett snett hörn, 50-tals arkitekterna tyckte det var för mainstream med 90 graders vinklar.

Ikea levererar igen, kommer antagligen använda dessa som kabel lösning sett ovanifrån även om jag personligen tycker det skulle vara coolare med ett kvadratiskt hål med rundade hörn, back to the drawing board!

Ny plan, slopade begagnade möblerna då någon fick mig att tänka om och satsade på ikea skivor istället, 3st bord blir det sammalangt.
1. 200x60 med 5st ben
2. 120x120 med 5st ben
3. 120x60 med 4st ben
Alternativt slopar jag några ben för att slippa ett ben mellan bena(hehe torr skämt).
Kommer även säkra fast borden med varandra med beslag för att inte få nå underliga glipor, dock vet jag att det kommer uppstå en liten glipa i hörnet t.v dock inte lika grov som det syns på skissen(kanske 1-2cm max).

Duger i krig!