2.2
13 röster
Skapat
2013-02-01
Senast ändrat
2013-02-01
Visningar
4 265

Rasberry PI Server som kommer användas till diverse, ej XMBC i nuläget utan blir att köra server från den och testa om den håller!

Specs:
- Ej standard laddare, Ipad Laddare (2000mA).
- 500 GB Extern Sata Western Digital (Egen strömförsörjning).
- Debian.

2000mA är mer än vad som krävs för att köra en PI, men för att undvika lag-stutters vid högre belastning så kör jag på en laddare med lite högre mA. Medföljande laddare till PI ligger på 700mA om du beställer det när du köper din PI, det följer ej med.

Konstruktion:
DampTEK isoleringskit, egentligen för midtower chassin men jag karvade ut så Sata samt PI passade in fint i skumgummit! Till användning var en vanlig kniv och lite tålamod. Om fler Satas kommer krävas är oklart, 500 Gb bör räcka för hobbybruk. Behövs mer så kommer jag ej köra i denna konstruktion.

Uppbyggnad:
Nedre laget: Sata utpassad i skumgummi.
Övre laget: PI liggandes ovanpå Kant av sata med annat skumgummi.
Kabelutrymme: Lämnade utrymme för allt ev, kablage som måste vikas inuti låda för att det ska se bättre ut utifrån.

Jag har ej kollat temperaturer, har haft svårt att få ut rätt temp på hårddisk via telnet. Kan dock konstatera genom att plocka isär allt efter 1 timmes uptime att Satan ej varm på en kritisk nivå.

Övrigt:
För intresserade har jag även gjort en Meccano rig på gamla delar! http://www.sweclockers.com/galleri/10823-meccano-testrig

Perspektiv

Sata samt passning av sata i skumgummi

Passa in PI steg 1

Kabeldragning

Kabeldragning

Kabeldragning

I sin helhet