Silverstone Raven RV02 vattenkylt, med mer!

Hejsan alla Swec:are!

I detta galleriet ska ni få se och läsa om mitt första datorbygge och dess transformation till det monster (om man nu får kalla den för det) det är idag ( 5/2-13 ) ! Och mitt rum, som innehåller min gaminghörna. Så det var lite svårt att kategorisera det hela.

Hur det började.
Jag skulle iväg på studiebesök på DHW11 med min skolklass, och de andra i klassen skulle stanna kvar och lana de 2 sista dagarna (eftersom vi inte kom dit förens på fredagen). Det ville jag ju såklart också, problemet var bara det att jag inte hade någon dator att spela på. Så jag fick hjälp av en kompis att plocka ihop ett datorpaket, vi (eller, han) satte ihop datorn direkt, precis en helg innan DH. Då bestod datorn av följande komponenter:

Chassi: Silverstone Raven RV02, med standard ventilation.
Moderkort: ASUS P8P67-PRO
CPU: Intel core i5 2500k 3,3GHz med boxfan
GPU: Nvidia Gainward GTX 560ti 1024Mb DDR5
RAM: 2x Corsair vengeance 4Gb DDR3 1600MHz
PSU: Corsair GS 700W
HDD: Samsung 1Tb 7200Rpm

I slutet på November och i början på December i fjol 2012 så bestämde jag mig efter en del små uppgraderingar som skett under året att slå på stort. Jag tömde mitt sparkonto (jag har lagt upp en plan för att betala tillbaka allt under ett år) och skickade iväg ett par beställningar som innehöll 2 nya grafikkort, full custom vattenkylning med tillhörande atteraljer, det landade på ca: dyrt så in i helvete. För tre ca veckor sedan idag så kom grafikkorten som jag fick vänta en och en halv månad extra på för att leverantören strulade till leveransen. Ombyggnationen var helt klar då, det var ju bara korten jag hade väntat på, så det var bara att smälla i dem!

Nu består datorn av följande delar!
Samma chassi, fast med en del små modifikationer för att få dit vattensystemet.
Samma moderkort.
Samma prolle fast nu överklockad lite lätt med moderkortets öveklockningsfunktion till 4,3GHz.
GPU: 2x EVGA GTX 680 hydro copper classified!
RAM: 4x Corsair vengeance 4Gb DDR3 1600MHz, för att fylla bägge kanalerna.
PSU: Corsair HX 1050W
Samma HDD, fast nu med en Intel 120Gb SSD som systemdisk.
Ljudkort: Asus Xonar Essence STX

Ja, jag ska lära mig att överklocka på riktigt så jag kan få ut maximal prestanda ur hela systemet. Men det kommer!

Specifikationer för vattenkylningen:
1st 120mm EKWB raidiator i toppen, PnP med 2st silverstone airpenetrator fläktar med lite vita LED ljus.
1st 360mm EKWB raidiator i bottnen, Pnp med 2st (var planerat att ha 3 från början) silverstone airpenetrator utan lyse och 3st coolermaster fläktar med blåa LED som jag hitta på Net on Net.
Masterkleer Uv reaktiv slang, 19/13mm.
Swiftech Maelstorm reservoar med 2 stycken Laing DDC 12V DDC-1T pumpar monterade under den.
EKWB CPU block, Acetal+ copper.

Ritningen på omloppet:
Från reservoar o pumpar -- 360mm radiator -- CPU blocket -- 120mm radiator ( så vattnet "mellankyls innan det kommer till grafikkorten) -- grafikkorten (parallell kopplade) -- Tillbaka till reservoar o pumpar och om igen!

En tid innan den sista uppgraderingen så hade jag redan satt i ljudkortet, SSD och en corsair H80 till att kyla CPU:n (som givetvis åkte ut igen och såldes när det andra skulle in). Jag hade även även monterat in en fläktkontroller och en till fläkt i fronten på chassit.
NZXT SENTRY MIX 6-kanal Fläktkontroller
Och en silverstone airpenetrator 140mm fläktis.

Nästa uppgradering kommer att dröja ett tag, ska använda det tills det inte pallar med längre. Sen efter det så blir det med all säkerhet ett bygge med ett egen konstruerat chassi, med lite annat smått och gott!

Bilderna är tagna allihop med min iPhone 4. Fram tills de sista, när datorn är igång med vattenkylningen, de är tagna med min systers Nikon D3200.
Ja tyvärr så är jag ingen proffs fotograf, så jag hade lite problem med att få bilderna i mörker bra! Men jag tyckte dem blev Dugliga i slutet endå!

Kommentera Gärna!