Passiv HTPC med aktiv kylning

Introduktion
Jag bestämde mig för någon månad sedan att byta ut min PC-Woofer mot något tystare och snabbare. CPU-delen i woofern var inte tillfredsställande fullt ut samt att lådan lät en del med alla fläktarna (3 st). Streacom FC8 EVO föll mig i smaken och tänkte att här ska det bli passivt.

Komponenter:
Streacom FC8 EVO
Streacom ST-NANO150 150W PSU
ASRock Z77E-ITX
Intel Core i3-3220T
2x4GB G-skill Sniper 1,2V 1600Mhz
A-data SP900 Premier Pro 128GB 2,5"
2TB WD Caviar Green 5400 rpm 3,5"

Problem
Det första problemet i bygget var att minnena inte fick plats med Nano-PSU:n. Dessutom gick det inte att få på hårddisksplattan med en 3,5" hårddisk monterad eftersom värmespridarna var för höga. Det enda jag kunde göra åt detta var att ta av värmespridarna helt och montera minnena nakna. Nano-PSU:n trycker lite smått mot minnena, men allt får iaf plats.

Nästa problem var temperaturerna. Den mekaniska hårddisken gick upp till nära 60 grader bara när man såg film från den och det är rekommenderade max-temperaturen. Här började utmaningen att sänka temperaturerna. Det mest vitala var luftflödet som inte blir speciellt bra i ett passivt chassi hur man än gör. Vad gör man åt det? Såklart monterar man en fläkt! Redan här började temperaturerna se betydligt bättre ut, men inte bra nog! Jag fick sedan idéen att hårddisken kanske inte får andas med tanke på hårddiskplattan som eventuellt håller kvar värme i disken. Jag tog således fram plåtsaxen och klippte hål. Även här blev det bättre, men tänkte vara på den säkra sidan och även montera en massa kylflänsar som jag hade över från äldre byggen. Det kan däremot bli bättre... eller?

Utfört innan galleriet:
Installerat komponenter
Tagit bort kylflänsarna från minnena
Monterat en fläkt, StarTech 70mm
Klippt hål i hårddissplattan
Satt på kylflänsar på hårddisken