Vattenkylt Shinobi XL med crossfireX

Då är det på tiden att få upp bilderna på mitt senaste bygge. Efter att ha kört på samma burk sedan 2007/2008 kände jag att det var dags att bygga mig en lite bättre dator. Efterforskningar, beställningar och byggande pågick under senhösten och vintern och datorn stod klar efter nyår.

Jag har sedan länge velat prova på vattenkylning men har tidigare inte känt att jag kunnat lägga pengarna som krävs på det. Nu kände jag att tiden var inne för att ge det ett försök då jag både har tid och pengar för att kunna göra ett sånt projekt rättvisa.

Som ni förstår så har jag aldrig gett mig in i vattenkylning tidigare, utan det har bara varit något man sett bilder på eller fått en glimt av på mässor. Så det var rakt in i forumet och börja fråga dumma frågor, googla timme ut och timme in och läsa på vad det egentligen är för något man gett sig in på. Med andra ord, stort tack till alla som hjälpt till här på forumet och svarat på alla frågor!

Eftersom budgeten på ett projekt som detta lätt sticker iväg så tänkte jag att jag lika gärna kan smälla på ordentligt, nalla på sparkontot, och sätta en ordentlig budget (20-25k). Så eftersom jag aldrig tidigare haft Crossfire/SLI så kom jag snabbt fram till att det också var dags att testa. Här går man lätt in i en djup och infekterad konflikt om man frågar vad man ska ha och vilket kort som är bäst, så jag håller mig utanför den och säger bara att jag valde ATI eftersom jag tidigare alltid kört på gröna laget och tänkte att när jag nu testar nya saker så är det ju bara logiskt att byta märke på grafiken också!

Generellt sett så var målet, utöver att lyckas få till ett vattenkylt system, att få systemet riktigt tyst. Så det finns en anledning till att radiatorerna är i överkant för behovet, men detta för att kunna köra fläktarna på riktigt låga varvtal. Normalt sett går de på ca 450rpm, varpå systemet är näst intill ljudlöst, bara ett svagt sus av luftflödet.

Jag får be om ursäkt för kvalitén på några av bilderna, bygget är i princip gjort på kvällstid under december, ljuset är inte det bästa =/

Hoppas ni gillar det!
Kommentera gärna och ställ frågor om ni har några.

Datordelar:
Chassi: Bitfenix Shinobi XL, ljuddämpat
MB: ASUS Maximus V GENE (1155, Z77)
CPU: Intel Core i7 3770k 3,5Ghz
GPU: 2x MSI Radeon HD7970
RAM: 8GB Corsair Vengence PC12800/1600MHz CL9
HDD: 2x Intel 520 120GB i RAID-0
Nätagg: Corsair AX860

Kylning:
Rad: 2x HWLabs Black ICE SR1-360
Pump: Alphacool VPP655 med en EK-D5 X-TOP
Res: EK-RES X3 110
CPU: EK-Supremacy Acetal
GPU: 2x EK-FC7970 Acetal med EK-FC7970 backplates
MB: EK-MOSFET ASUS M5G Acetal
Fläktar: 6x Nexus Real Silent D12SL-12